CHP Milletvekili Sarıhan: AKP’ye kızan, karısını öldürüyor

Kocaeli Yüksek Öğrenim Mezunları Derneği (KYÖD) Kültür ve Sanat Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dün sosyal tesislerinde ‘Kadına Şidde...

Kocaeli Yüksek Öğrenim Mezunları Derneği (KYÖD) Kültür ve Sanat Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dün sosyal tesislerinde ‘Kadına Şiddete Son Verelim’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın konuşmacı olarak katılım gösterdiği söyleşide Sarıhan mecliste kadınlar için yaptığı çalışmaları ve kadının kurtuluş savaşındaki rolünü ve toplumdaki yerini kendi bakış açısıyla, kendi düşünceleriyle ifade etti. Sarıhan, kadın cinayetlerinden söz ederek, “Bu cinayetlerin sebebi ahlaki bir çöküş ve insanların alabildiğine depresif bir toplum olduklarından sisteme, iktidara öfkesini en yakınındaki ve gücünün yetebildiği tek kişi olan kendi eşinden, karısından alıyor olmasıdır” dedi.

 

“KUTSADIĞIMIZ ŞEY MÜCADELE”

KYÖD Kültür ve Sanat Komisyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen söyleşiye CHP İl Yöneticilerinden Sabriye Şahin, Bilgi Dehmen, CHP İl Kadın Kolları eski Başkanı Hülya Yolcubal, CHP Kadın Kolları örgütü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. ‘Kadına Şiddete Son Verelim’ konusunda söyleşi gerçekleştiren CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “Her mücadele olgusunun arkasında aslında bizi sevindiren bir şey var o da zulme karşı direnmek ve ayakta kalmaktır. Bizim aslında kutsadığımız şey, bu tür günlerden bize çıkan ders mücadele kararlılığıdır. Biz mücadele edeni kutsuyoruz, onu alkışlıyoruz ve ondan kendimize yol çıkarıyoruz” diyerek kadınların mücadelesinden söz etti.

 

ELMA ŞEKERİ POLİTİKASI

Sarıhan, “Şimdiye kadar yaptığımız tüm çalışmalar, kadınlarımızın hayatı kavradığını gösteren yasalardır. Devrim yasalarının sürekliliğini kılan yasalardı. 2002 yılında hayatımızda önemli bir değişiklik oldu. Bizim devrimlerimize karşı silah çekmiş bir iktidar göreve geldi. Kadın haklarında da öncelikle bize bir oyun oynadı ve 2002 yılında Başbakan olan zat bir genelge yayınladı ve bu genelgeyle başı kapalı kadınların ve tüm kadınların haklarını koruyacağını söyledi. Bu yasayla tüm kadınların haklarını koruyacağını belirtti. Ve biz daha sonra gördük bu genelge, bu politika bir elma şekeri politikasıydı. Biz kırmızısına aldandık ama elimizde sapı kaldı. 2003 yılında da bu genelgeyi çıkarak parti bizi ayırmaya başladı. Toplantı yaptı, bizleri çağırmadı. Sonra kız çocukları çocuk gelin, erkekleri çırak yapacak bir politika başlattı” şeklinde konuştu.

 

“ARAŞTIRMA YAPILMIYOR”

2004 yılından bu yana kadın cinayetleri konusunda ne TÜİK’İn ne başka bir kurumun bir çalışması yok. Çünkü çıkacak sonuçlarından korkuyoruz. Gerçi araştırmaya da gerek yok. Gazeteyi ne zaman açsak üçüncü sayfada bir kadın cinayetine rastlıyoruz. Bu cinayetlerin sebebi ahlaki bir çöküş ve insanların alabildiğine depresif bir toplum olduklarından sisteme, iktidara öfkesini en yakınındaki ve gücünün yetebildiği tek kişi olan kendi eşinden, karısından alıyor olmasıdır” ifadelerini kullandı. AKP’nin komşularla sıfır sorun politikasını eleştiren Sarıhan, “Bu politikadan geldiğimiz nokta komşularla sıfır iletişimdir. CHP’li kadınlarla Suriye’ye yaptığımız ziyarette oradaki kadınlar Recep Tayyip Erdoğan’ın oradaki gericiliği ve savaşı desteklediği, beslediği yönündeydi. Onlar bize Türkleri sevdiklerini ancak Başbakanımızı sevmediği yönündeydi” sözleri ile AKP’nin iktidar olduğu dönemde kadının toplumdaki çöküşünü gözler önüne serdi.

 

CHP MİLLETVEKİLİ ŞENAL SARIHAN KİMDİR?

1948 doğumlu Şenal Sarıhan, 1966’da İzmir Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü ve 1974’te de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Önce öğretmenlik daha sonra avukatlık yaptı. TÖS, TÖB-DER içinde yönetim kademelerinde yer aldı. Avukatlığının ilk yıllarında 12 Eylül 1980 döneminde kendiliğinden kapanmış olan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin yeniden açılması çalışmalarını yürüterek, üç dönem Genel Başkan olarak görev yaptı. Hilal GÜDÜCÜ

#

07 Mar 2016 - 15:43 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

meltem - akp ye kızan karısını öldürüyorsa demek ki hepsi sol zihniyette okumuş tipler öyle anlamış olduk şimdi hani akp liler cahil ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 15:43