CHP, Ramazan'ı dolu dolu yaşayacak

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, ilçe binasında gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıkla...

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, ilçe binasında gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamada ilk olarak İzmit İlçe Örgütü’nün Danışma Kurulu hakkında konuşan Küçükkaya, “Danışma kurulu İzmit İlçe Örgütü açısından çok sakin ve örgüt içi kavganın olmadığı noktada geçti. Referandumdan sonraki hayır bileşenlere ziyaret ile örgüt tarafından olumlu karşılandığı için örgüt olarak çok mutluyuz. Danışma Kurulu’nda Genel Merkez siyasetin ötesine geçemedik. İzmit’e ve yerele ilişkin daha net değerlendirmeler yapılmasını bekliyordum. Gelecek seçimlerde Hayır cephesiyle birlikte ortak hareket edebileceğimizi gördük” şeklinde konuştu.

 

ANKARA’DA İNSANLIK DRAMI

KHK ile işlerinden ihraç edilen ve 75 gündür açlık grevi yapan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkında açıklama yapan Küçükkaya, “Ankara’nın ortasında bir insanlık dramı yaşanıyor. Semih Özakça ve Nuriye Gülmen insan bedenin dayanacağı son noktaya gelmiş. Devletimi yöneten yetkililerden dertlerini paylaşmalarını isterdim. Bu insanlar bizim hocalarımız, bu muameleyi kesinlikle hak etmiyorlar. Ülkemizde dini açıdan açlık greviyle ilgili fetva verenlere bir hatırlatma yapmak isterim. Bir insanın ekmeğiyle, bir öğretmenin eğitim verme güdüsüyle oynamanın din açısından günahı var mıdır? Bu ülke son 15 yılda Müslüman olmadı, dini açıdan neyin doğru olup olmadığını kutsal kitabı açarak herkes öğrenebilir” dedi.

 

GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR

Konuşmasının devamında Küçükkaya, “Referandumdan sonra Fettullah Gülen terör örgütüne üye birçok üst düzey yetkilinin serbest bırakıldığı, OHAL’in kaldırılmadığı gerçekleriyle yüzleşirken, FETÖ ile ilgili hassasiyetin devletin sadece muhalefet avına döndüğü gerçeğiyle karşı karşıyayız. Sözcü Gazetesi’ni FETÖ’cü çıkarmaya çalışan iktidar maalesef gerçekçi bir değerlendirme yapma cesareti gösterememiştir. Fettullah Gülen’in finans ayağı ile ilgili hiçbir hamle yapamamıştır ve Pazar günü gerçekleşen AKP kurultayında görüldüğü gibi yapamayacaktır. Geciken adalet, adalet değildir. AKP’nin içinde adaletçi, iyi niyetli seçmen arkadaşlar içlerinde hep umut taşıyorlar” diye konuştu.

 

RAMAZAN’I DOLU DOLU GEÇİRECEĞİZ

Yaklaşan Ramazan Ayı için konuşan Küçükkaya, “CHP İzmit ilçe örgütü olarak yaklaşan Ramazan Ayı’nın ülkemize bolluk bereket getirmesini temenni ediyoruz. Gelenekselleşen İlçe binası iftarımızın yanı sıra mahalle iftarımız ve halk sofralarımız olacak. Ramazan’ı dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz. Yetkililere iki tane hatırlatma yapmak istiyorum. Ramazan’da devletin parasıyla 5 yıldızlı otellerde iftar edeceğinize, sıkışık olan İzmit’in trafiğini çözmeye kafa yorun. İftar saati herkesin evine gideceği trafikte kötü sorunlarla karşılaşabiliriz” ifadelerinin kullandı.

 

FENERBAHÇE’YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Geçtiğimiz gün Fenerbahçe’nin Olympiakos ile yaptığı Basketbol maçı ile ilgili de konuşan Küçükkaya, “Dün gece Türk spor tarihinin en büyük başarısıyla bizi onurlandıran Fenerbahçe Spor Kulübü’ne sonsuz teşekkür ediyoruz. 3 Temmuz sürecinde FETÖ zulmüne sert şekilde maruz kalmış spor kulübünün benzeri görülmemiş şekilde bu serece direnmesi, süreç boyunca tarihin gösterdiği şekilde halkı konuma gelmesi ve 3 senedir ucundan döndüğü kupayı Türkiye’ye getirmesi büyük bir başarıdır. Yunanlı dostlarımızla yaptığımız bu mücadele oyun boyunca kazandığını hissetmek ve İzmit Marşı’nı dinlemek uzun zamandır sevinme duygusunu unutan Türk milletine çok iyi gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

“PES İBRAHİM DİYORUM”

İzmit Belediye Başkanvekili İbrahim Bulut’un yaptığı eleştirilere yanıt veren Küçükkaya, “İbrahim Bulut’u ciddiye almıyorum ve onu Hayırettin’e havale ediyorum. İbrahim Bulut’a sorduğum sorulara cevap veremedi. Onu gitsin Hayırettin’e anlatsın. Son referandumda elimden belediyenin imkanları olacak, o kadar büyük bütçeler hazırlayacağım, İzmit’ten evet çıkacak bir de utanmadan konuşacaksın. Pes İbrahim diyorum başka bir şey demiyorum” diye konuştu. Son olarak Kocaelispor hakkında konuşan Küçükkaya, “Kocaelispor’a maç öncesinde prim verme, otobüs verme konusunda herkes bol keseden atıyor. Bu konuda çok samimi değiller. Yardım yapılacaksa Temmuz ve Ağustos ayında yapılması gerekiyor. Nevzat Doğan, bence o 100 bin TL’yi Kocaelispor kaybetse de vermesi gerekiyordu” dedi. Selin BECER

#

23 May 2017 - 09:06 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.