CHP, Şişe-Cam işçisinin yanında

CHP Emek Bürosu Milletvekilleri; TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisy...

CHP Emek Bürosu Milletvekilleri; TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kırklareli Milletvekilleri Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Türabi Kayan ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’dan oluşan heyet, grev kararı ertelenen Şişecam işçilerini Lüleburgaz'daki Şişecam Trakya Cam Fabrikası’nda ziyaret etti.

 

TEL ÖRGÜLER BULUŞMAYA ENGEL OLAMADI

Grev kararının ertelenmesi üzerine işyerini terk etmeyen işçilerle görüşmek üzere cam fabrikalarına giden CHP’li heyet fabrika sahasına alınmadı. Fabrika yönetimi tarafından fabrika sahasına alınmayarak işçilerle görüşmesi engellenen CHP’liler tel örgülerin arkasından işçilerle buluştu. CHP heyeti adına işçilere hitaben konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Emek Bürolarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın selamını getirdiğini belirterek, “Emek en yüce değerdir. Üretimden gelen gücünüzü birliğinizle pekiştirdiniz. Üretimden yana, verimden yana oldunuz ve hakkınızı istiyorsunuz. Bu hak mücadelesi önemlidir” dedi.

 

LÜLEBURGAZ VE EDİRNE’DE ZİYARETLER

Tel örgülerin ardından fabrikadaki işçilere seslenen Milletvekili Gürer şöyle devam etti, “Türkiye’de işçilerin, emekçilerin, dar gelirlilerin, yoksulların işsizlerin sesine kulak vermeyen bu hükümete karşı, emekten yana, mücadeleden yana, hak edenlerin yanında bir anlayışın iktidar olmasının yolunu da bu mücadeleniz açsın. Emeğinize saygı duyuyoruz, geleceğiniz güzel olsun, yanınızdayız” açıklamasında bulundu. Ziyaret işçilerin alkış ve sloganları eşliğinde son bulurken, CHP’li Hürriyet ve Gürer, daha sonra Lüleburgaz ve Edirne’de sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek CHP Emek Bürolarının önemine değinene bir dizi toplantıya katıldı.

#

30 May 2017 - 13:57 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

sabir - adamları greve çıkaran ortak oldukları işbankası bukadar takiyye olmaz,verin adamlara istediklerini sizin değil mi şişe cam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 13:57