CHP, SKM açılışında gövde gösterisi yaptı

CHP Milletvekili adayı Ömer Kurtaş önceki gün Merkez Bankası karşısında bulunan seçim irtibat bürosunu düzenlediği törenle açtı. Aynı zamanda CHP Seçi...

CHP Milletvekili adayı Ömer Kurtaş önceki gün Merkez Bankası karşısında bulunan seçim irtibat bürosunu düzenlediği törenle açtı. Aynı zamanda CHP Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) olarak da kullanılacak binanın açılışına 2 bin kişi katıldı. CHP adeta gövde gösterisi yaptı.

CHP seçim çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 12 Haziran seçimlerine 20 gün kala çalışmalarına büyük yoğunluk veren CHP’de önceki gün seçim için önemli bir merkezin açılış töreni vardı. CHP Kocaeli Milletvekili adayı Ömer Kurtaş tarafından parti çalışmalarında kullanılmak üzere kiralanan Merkez Bankası karşısındaki SKM ve seçim irtibat bürosunun açılış töreni önceki gün saat 18.00’da gerçekleştirildi. Bina açılışına başta Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, milletvekili Hikmet Erenkaya, eski milletvekilleri Sefa Sirmen, Bekir Yurdagül ve Halil Çalık olmak üzere çok sayıda partili katıldı. Bina açılışı için saat kulesin giden ve aylardır kapalı olan yol alan olarak seçildi.

BU KENTTE HİZMET VARDI
Açılış konuşmasını yapan CHP İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer, “Biz şuanda burada hiç sorunsuz, çok güzel bir boş alanda toplandık. İzmit Belediyesi iki yıldır 2 hortum, 1 motopomp bulamadığı için şelale caddesi yani bu yol kapalı. Ancak İzmitliler gayet iyi bilir ki bu kentte iki yılda baraj yapan, AB bayrağını bu kente kazandırmak için çalışan Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya vardı. Bu kentte hizmet vardı” dedi. Hazer’den sonra mikrofonu Sefa Sirmen aldı. Sirmen yaptığı kısa konuşma da yine AKP dördüncü sıra milletvekili adayı Muzaffer Baştopçu’ya yüklendi. Sirmen şu ifadelerde bulundu

BAŞTOPÇU’YA GÖNDERME
“Bizler Türkiye’nin halkın iktidarını kurmak için çabalıyoruz. Adeta koşan bir genel başkanımız var. Genel başkanımız halkın içinde, halkın yanında. Ben inanıyorum ki İzmitliler bu kente hizmet edenleri unutmayacaklar. AKP’nin dördüncü sırasında Muzaffer Baştopçu var. Baştopçu bana ceza aldırabilmek için adliye koridorlarından çıkmadı. Acaba Sefa Sirmen’e ne ceza kestirebilirim diye düşündü. Bu kent için hiçbir şey yapmadı. Sizler hizmet edenleri biliyorsunuz. AKP’ye verdiğiniz her oy Muzaffer Baştopçu’ya gidecek ve Baştopçu üçüncü defa milletvekili seçilecek. AKP’ye oy vermeyin. Muzaffer Baştopçu’yu sandıkta bırakın.

KİMYASI BOZULMUŞ
Başbakanın kimyası bozuldu. Nerede ne söyleyeceğini bilemez hale geldi. Tutmuş eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında konuşuyor. Demirel 87 yaşına gelmiş diyor. Bakalım o yaşa kadar yaşayabilecek misin? O yaşa geldiğinde sen ne yapacaksın? Bu halka ne hesap vereceksin? Ömer Kurtaş çok sevdiğim bir arkadaşım. Kendisine ve beşinci sıra adayımız avukat Tuba Aydın’a ve adaylarımıza desteğimi veriyorum. Umuyorum ki CHP iktidar olacaktır.” Sirmen’in konuşmasını ardından mikrofonu ev sahibi milletvekili adayı doktor Ömer Kurtaş aldı.

HALKÇILAR MERHABA
Kurtaş oldukça coşkulu konuşmasına “Halkçılar merhaba. Solcular merhaba. Devrimciler merhaba” diyerek başladı. Konuşmasının devamında AKP’ye ağır eleştiriler yönelten Kurtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Başbakan Erdoğan tutmuş 2023 vizyonundan bahsediyor. Böyle şey olmaz. Daha 1923 vizyonundan haberleri yok. 13 Haziran sabahı çocukların, gençlerin, işçilerin, kadınların, emeklilerin, esnafın, çiftçilerin iktidarını kuracağız. 13 Haziran sabahı Türkiye, Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacak.”

İŞSİZLİK HAYAL OLDU
Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli 1. Sıra Milletvekili Adayı Hurşit Güneş Ömer Kurtaş’ın konuşmasının ardından kürsüye geldi. Oldukça etkili bir konuşma yapan Güneş partililere ve İzmitlilere şu ifadelerle seslendi “CHP’li olmak çok değerlidir ve onurludur. İzmit CHP’lidir. CHP’li olmuştur ve CHP’li kalacaktır. Kocaeli’nde CHP bayrağı dalgalanacaktır” diye konuştu. 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğuna da değinen Güneş, “Başbakan ‘Oyunuzu AKP’ye verin istikrar sürsün Kocaeli büyüsün’ diyor.. Türkiye’de istikrar var mı? İşsizlik hayaldi gerçek oldu, ülkenin bölünmesi hayaldi gerçek oldu, başbakan hayalinizdeki projeyi gerçekleştireceğim diyor.

İZMİT’İ GERİ ALACAĞIZ
İstanbul projesinin Kocaeli’nin, Türkiye’nin herhangi bir yerine yararı var mı? Senin projelerinin halka bir faydası yok. Senin projelerinin yandaşa faydası var. Biz iktidara gelirsek kuzeyli, güneyli, doğulu, batılı ayırmayacağız. Biz iktidara gelirsek herkes rahat bir nefes alacak. CHP iktidarında 800 bin yurttaşımız iş bulacak. Bulamayan olursa Aile Sigortasından faydalanacak” şeklinde konuştu Güneş ayrıca, “Kocaeli’nde hem bu seçimlerde iddialıyız hem de önümüzdeki yerel seçimlerde iddialıyız. Kocaeli Büyükşehir’i geri alacağız. İzmit’i geri alacağız. Kandırayı, Karamürsel’i alacağız. Kocaeli’nin her yerinde iddialıyız. Onlar gibi haramzade olmak için değil, halkın iktidarı için iktidara gelmek istiyoruz.”konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdeleleri kesildi.

#

20 May 2011 - 16:30 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.