CHP’de meclis için önseçim iptal mi?




CHP, Büyükşehir dahil bütün ilçe belediye başkanlarını belirledi…
Adaylar, seçim startını verdi ve çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor…
CHP, hatırlanacağı gibi Büyükşehir ve 4 ilçede atama (Kandıra, Başiskele, Karamürsel ve Dilovası) yapmış, diğer 8 ilçede önseçim yapmıştı…
**
Geçen hafta CHP’nin İzmit Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ile yaptığım telefon görüşmesinde, belediye meclis üyeliği için önseçim yapılacağını söylemişti…
Zaten önseçim yapılan ilçelerde gerek ilçe başkanları, gerekse belediye başkan adayları önseçim istediklerini il başkanlığına iletmişti…
**
Hatta önseçimin fermuar sistemiyle yapılacağı konuşuluyordu…
Birçok kesim fermuar sistemini doğru bulurken, birçok kesim fermuar sistemine karşı çıkmış, önseçimin fermuarsız yapılmasını önermişti…
**
Önseçim fermuarlı mı, fermuarsız mı olsun derken, dün herkesi şoke edecek bir iddia ortaya atıldı.
CHP Genel merkezinin belediye meclis üyeliklerinde önseçim kararını iptal ettiği, meclis üyeliklerinin atama yöntemiyle belirleneceği yönünde bir iddia ortaya atıldı.
**
Eğer iddia doğruysa, CHP önseçimden vazgeçmişse, bu partide büyük bir sıkıntı yaratacak…
Zira belediye meclis üyeliğine başvuranların çoğu hesabını, kitabını önseçime göre yapmıştı…

Kocaeli Sivaslılar Derneği
2014 Takvimi sponsorları!

Kocaeli Sivaslılar Derneği, 2014 yılı takvimini yayınladı. Takvime 38 firma ve şahıs destek verdi. Sivaslıların büyük bir çoğunluğu Körfez ilçemizde yaşar. Sivaslı birçok tanıdığım var. Dernekte siyaset yoktur. Siyasi görüşü ne olursa olsun, Sivaslı birisinin bir sorunu varsa, dernek kendisine yardımcı olur. Bu yönüyle Sivaslıları kutlamak lazım.
**
Sivaslıların takvimine destek verenler;
1- Konak Hastanesi
2- Cihan Hastanesi
3-Salon Körfez - Kazım Elmas
4-Halıca firması
5-Enpa Temizlik - Mustafa Çalışkan
6-Ercan Çelik – Ercan Fırıncı
7-Galerya AVM
8-Yuvam Emlak
9-Turk Hair Trans Saç Ekim Merkezi
10-Öz Kocaeli Cam
11-Derman İnşaat – İsmet Yıldırım
12-Kardeşler Kasabı – Gülabi Zengin
13-Gür Otomotiv – M. Nuri Küçük
14-Örsan File İmalatı – İsmail Takçı
15-Çılgın Ucuzluk Pazarı – Emin Çopur
16-Ayşe Endüstriyel Mühendislik – Secattin Şekerci
17-Metin Özkan – Körfez Belediye Meclis Üyesi
18-Grand Körfez Hotel
19-Denizar Nakliyat
20-ABE Elektronik – H. Bekir Koçak
21-Ramada Plaza İzmit
22-Dünya Alışveriş Merkezi
23-Kadıoğlu Kırtasiye
24-Cemal Çelik – Endüstriyel Saha Beton
25-Zeynel Sarıkaya – KBB Meclis Üyesi
26-EME Life Style Murat Uğur Kuaför
27-Moroğlu Makine – Kaya Moroğlu
28- Apel Ahşap Palet
29-Kaya Oto Elektrik – Veysel Kaya
30-Fiprotek Mühendislik – Mehmet Elmacıoğlu
31-EYk Sigorta – Yusuf Kavalcı
32-Yıldız Elektronik – Mustafa Yıldız
33-Derya Otomotiv
34-Yavuzgüç Yapı Denetim – Yavuz Yolcu
35-CNR Basım
36-Özpınar Petrol
37-Kilim Kafe
38-İnteskon Çelik Konstrüksiyon – Erkan Karataş


Süleyman Pekin, Aydınlar
Ocağı’nda konuşacak…

Kocaeli Aydınlar Ocağı Ocak ayı toplantısında Eğitimci-Yazar Süleyman Pekin “Malazgirt Savaşı sonrasında Ortaasya’dan İran güzergâhından geçerek Anadolu’ya yerleşen 24 Oğuz boyundan bir tanesi olan Çepniler ile ilgili “HARŞİT HAVZASINDA ÇEPNİLER” konusunda bilgi verecek. Toplantı 17 Ocak 2014 Cuma akşamı saat; 19:30’da Otel Asya-İzmit adresinde gerçekleşecek. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez; Üye ve gönül dostlarımızın ailece teşriflerinizi rica ederim” dedi. Aslında ilginç bir konu. Hepimiz bir yerlerden gelip Anadolu’ya yerleştik. Zamanım olursa, bu toplantıya ben katılmayı düşünüyorum.


Körfez
Eğitimsen’de
Kongre…
Körfez Eğitimsen’in olağan genel kurulu pazar günü saat 12.00’de yapılacak. Sendika yönetimi bütün üyeleri kongreye davet etti.

LDP’nin Büyükşehir
adayı; Olcayto Satı

Liberal Demokrat Parti, Kocaeli’ye verdiği önemi partinin Genel Sekreteri Olcayto Satı’yı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaparak gösterdi. Satı’nın kullanacağı slogan da netleşti. Kocaeli’nin katılımcı yönetim metodunda Türkiye’deki en aktif kenti olacağına inanan çalışma ekibi “Kocaeli için Birlikte Çalışalım” sloganını benimsedi
**
Olcayto Satı Kimdir: Yönetim Bilgi Sistemleri Yöneticisi ve İş Geliştirme Danışmanı olan Satı, LDP’de 2001 yılından bu yana aktif görev yapmakta. Genel Başkan Danışmanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve son 2 yıldır LDP Genel Sekreterlik görevini sürdürmekte. Kocaeli Gölcük doğumlu olan Satı, evli ve 2 çocuk babası.
**
Liberal Demokrat Parti’nin Büyükşehir adayı Olcayto Satı, 2012 vergi rekortmeni Mustafa Satı ile aynı soyadı taşıyor. İkilinin akraba olup olmadığını teyit edemedim.


Sarıca, Bağırganlı’yı
neden çok seviyor?
CHP Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca, önceki gün CHP delegesi Vedat Polat ve Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Erdem'le birlikte Bağırganlı Köyü’nü ziyaret etti. Sarıca kahvede köylülerle sohbet ederken, Bağırganlı’nın yaşamında özel bir yeri olduğunu söyledi.
Sarıca, bunu söylerken, herkes nedenini merak etti.
Konuşmasına devam eden Sarıca, “ Bağırganlı’nın yüreğimde özel bir yeri vardır. Sanıyorum 5 yaşındaydım, köyümüz Çerçilli’de yapılacak yeni camii için büyük amcam kum almaya geldiği bir yaz günü beni de buraya getirdi. Denizi yakından gördüm, suyun tadına baktım bu anımı unutamam" dedi.










# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler