CHP'den Belediye İş'e ziyaret

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye-İş Sendikasını ziyaret ettiler. Sendika Başkanı Osman Şar'ı makamında ziyaret eden...

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye-İş Sendikasını ziyaret ettiler. Sendika Başkanı Osman Şar'ı makamında ziyaret edenler arasında CHP İl Başkanı Sarıbay'ın yanısıra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür'de katılım gösterdi.

 

'SENDİKALARDA SÖZ SAHİBİ OLMALI'

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Biraz geciktik sizleri ziyaret etmekte. Ama şunu biliyoruz ki sendikalar demokrasinin can damarlarıdır. Bu açıdan siyasi partilerin sendikalarla çok daha iyi ilişkiler kurmak gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan öncelikle sizler olmak üzere daha sonrasında diğer sendikalarımızı ziyaret edeceğiz. Kentimizin gündeminde olan bir çöp fabrikası projesi var. İnanıyorum ki yüksek teknoloji ile kurulan bir çöp fabrikası kentimize faydalı olacaktır. Orman alanı içerisinde yapılması hususunda bir görüş var. Bizler de orman alanı içerisinde yapılmaması lazım. Bu açıdan gerekli çalışmalar yapılmalı. Sendikalarda bu çalışma hakkında söz sahibi olmalıdır" dedi.

 

'KENTE VE DOĞAYA ZARAR VERİLMEMELİ'

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sendika Başkanı Osman Şar ise,"Bu konu ile ilgili mağdur olan insanlardan biri de benim. Karadenizliler Mahallesi'nde ikamet ettiğim için o bölgede yaşayan insanların çöp konusundaki şikayetlerini yakinen biliyorum. Bence bu projenin çok daha detaylı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Keşke teknolojimiz çok iyi bir noktada olsada kentin merkezinde kurulsa. Hep beraber nasıl bir tesis kurulacağını göreceğiz. Dilerim kent halkına zarar vermeyen, kent halkını memnun eden bir tesis kurulur" açıklamasında bulundu.

 

'PARLEMENTER SİSTEMİ SAVUNUYORUZ'

Gündemde olan Başkanlık Sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıbay,"Biz parlamenter sistemi savunuyoruz. Çünkü herkesin bir kontrole ihtiyacı vardır. Cumhurbaşkanı istediği kişiyi başbakan yapacak istemediği kişiyi o koltuktan alacak. Bu kabul edilebilir mi? Demokrasi ve Hukuk bizlere ekmek su gibi lazım. Bizler bu başkanlık sisteminin demokrasiden doğan haklarımızı kısıtlayacağını düşünüyoruz. FETÖ operasyonlarında bile yüzlerce mağduriyet yaşandı. Biz sosyal devleti savunuyoruz" ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK 

#

21 Eki 2016 - 09:33 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.