CHP'den gençlik yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi gün boyu gerçekleştirdiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin finalini Türk bayrakları ve flamala...

CHP'den gençlik yürüyüşü
CHP'den gençlik yürüyüşü
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi gün boyu gerçekleştirdiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin finalini Türk bayrakları ve flamalarla beraber İzmit turuyla yaptı. Çoluk çocuk 7’den 70’e bayrağını kapan herkes Merkez Bankası önünde toplandı. Partililer ellerinde Türk bayrakları ve ‘Yaşasın Tam Bağımsız Demokratik Türkiye’ pankartlarıyla Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkı’na geçildi. CHP’nin organize ettiği yüzlerce kişinin katıldığı Gençlik yürüşüne, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, ilçe başkanları, gençlik kolları, parti yöneticileri,  partililer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

ice33-002.jpg

 

ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ?

İlk olarak konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “19 Mayıs Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı tarihtir. Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi ve adalet için bir araya gelen insanlar bu değerlerin anlamını daha iyi biliyor. Kuva-yi Milliye ruhuyla yola çıktık ve bu alanda bir çok konuda isyan ettik. Hiçbir zamanda susmayacağız. Mesela biz bu ülkede bir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz. Hatta onu da geçtik çocuklarımıza tecavüz edilmesin istiyoruz, çok şey mi istiyoruz. Madenlerde ölen insanlara bu işin fıtratında var diyorlar olmasın istiyoruz çok mu? Herkese eşit parasız eğitim istiyoruz. Yani parayla büyüyen Bilal’in oğlu İtalya’da eğitim görürken, bizim sübyan mektebinde bademle yapmasınlar, herkes kanun önünde eşit olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

ice222-003.jpg

BÖYLE BİR LİDERİN TAKİPÇİLERİYİZ

Bu ülkenin gençliğe emanet olduğunu belirten Küçükkaya, “Eğer bugün bu dediklerimiz çoksa kimse kusura bakmasın biz birilerini rahatsız etmeye devam edeceğiz. İsyan ettiğimiz konularda mücadeleye devam edeceğiz. Bu söylediklerimiz sonucunda büyük bir şey olmasa da küçük küçük değişimler oluyorsa bizler sayesindedir. Asgari ücret bin 500 değil de bin 300 olabiliyorsa bizim uğraşlarımız sonucudur. Eğer bu ülkede hala demiryolları Mustafa Kemal’lerin 10 yılda kurduğu demir ağlar kadar yol alamadıysa neredeyse 80 yıldır, eğer bu ülkede köy enstitülerinden yetişen adam gibi eğitimcileri yetiştiremediyse artık yeter be kardeşim. Bu topraklarda eğer tek kişilerin istediği olsaydı Osmanlı yıkılmazdı en büyük devlet olarak. O yüzden birileri ekose ceket içine Başbakan arar, birileri de der ki Türkiye Cumhuriyeti gençliğe emanettir. İşte biz böyle bir liderin takipçileriyiz” diye konuştu.

 

ice11-002.jpg

 

BU MİLLET ESARETİ KABUL ETMEMİŞTİR

Küçükkaya’nın ardından konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu gün hepimiz genciz. Birilerine inat tüm halkımıza kutlu mutlu olsun. Milletimiz hangi şartlar altında olursa olsun esareti kabul etmemiştir. Her karanlık günde mutlaka bir ateş yakmayı iyi bilmiştir. İşte o ateşin adı 19 Mayıs’tır. Tüm ulusal bayramlarımızın ruhunu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Omuzlarımızdaki mirasın sorumluluğu hepimiz için ağırdır. Öncelikle bu sorumluluğa sahip çıkan siz değerli, cesur Cumhuriyet sevdalılarını gönülden kutluyorum. Günümüz Türkiye’sinde ben gidersem devlet yıkılır diyen diktatör zihniyetin yarattığı enkazı kaldırmakta bizim sorunumuzdur. Bu mücadele azmimiz “Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” sözünü söyleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten geliyor” ifadelerinde bulundu.

Ahmet HAZER

#

20 May 2016 - 09:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.