CHP’den sonra SP’den de 10 maddelik MANİFESTO!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a yürümüş…

Yürüyüşün sonunda Maltepe Meydanı’nda miting yapmıştı…

Yaklaşık 2 milyon kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, neden yürüdüğünü belirtip, 10 maddelik bir manifestoyu okudu…

**

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik de önceki gün genel merkezin gönderdiği 10 maddelik bir manifestoyu açıkladı.

Çelik, partisinin İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Yaman’ın tutuklanmasını ‘akla ziyan’ olarak değerlendirdi…

 

Çelik,  “Bu hadiselerle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığı kesin olan bir arkadaşımızı bazı bahanelerle tutuklamak hakikaten adaleti katletmektir” dedi.

**

15 Temmuz hain darbe girişiminin ihanetlerin en büyüğü ve acımasızı olduğunu belirten Çelik, bütün ihanet şebekelerine rağmen, bu milletin sahip olduğu iman ateşinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğinin altını çizdi. Umudu zinde ve sürekli tutmak, marşlarla, sloganlarla, kutlamalarla değil, 15 Temmuz’dan ders çıkarmakla mümkün olacağını kaydeden Çelik, bir daha 12 Eylül’ler, 28 Şubatlar ve 15 Temmuz’ların yaşanmaması için Saadet Partisi genel merkezi tarafından hazırlanan 10 maddelik bir saadet manifestosu Kocaeli halkıyla paylaştı.

 

SAADET’TEN 10 MADDELİK MANİFESTO!

1-15 Temmuz gecesi milletimizin ortaya koyduğu milli irade, toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği bir milli istişare sürecine dönüştürülmelidir.

2-Devlet yapılanmasında yandaşlık değil, ehliyet ve liyakat esas alınmalıdır.

3-Türkiye geçmişte, üzerinde yeterince düşünülmeden çıkarılan kanuni düzenlemelerden çok çekmiştir. Uyum yasalarında parti kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket edilmeli tek ölçüt; milli İradenin güçlendirilmesi olmalıdır.

4-OHAL kararnamelerin çıkarılması ve uygulanmasında azami titizlik gösterilmeli OHAL, olağan hale dönüştürülmemelidir. 

5-Bu süreçte suçsuz ve masum insanların zarar görmesi engellenmelidir. FETÖ ile mücadele özünden saptırılmamalı, hele hele muhalefeti susturma çabasına dönüştürülmemelidir.

6- Kukla ile uğraşırken, kuklacı unutulmamalıdır. Bu hain kalkışmanın ardındaki karanlık mihraklara karşı gerekli tedbirler alınmalıdır.

7- Türkiye batılı ülkeler tarafından siyasi ve psikolojik kuşatma altına alınmaya çalışılmaktadır. Terör örgütlerine kucak açan ülkelerin bakanlarımıza hatta cumhurbaşkanımıza ambargo koyması bunun bir parçasıdır. Bu kuşatmayı kutuplaşarak değil birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek aşabileceğimiz unutulmamalıdır.

8-Dış politika, topyekûn yepyeni bir anlayış ile ele alınmalıdır. İslam ülkeleri ve komşu ülkelerle ilişkiler güvenlik başta olmak üzere dostluk ve işbirliği zemininde yeniden dizayn edilmelidir.

9-Yaşadığımız coğrafya güçlü bir orduyu zorunlu kılmaktadır.  Bu süreçte cunta zihniyeti ile mücadele ederken, ETÖ operasyonlarında olduğu gibi FETÖ operasyonlarında da aynı hataya düşülmemeli, ordunun kurumsal kimliği yıpratılmamalıdır. Vatan hainleri ile vatanseverlerin ayrımı iyi yapılmalıdır.

10-Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, darbe geleneği ile milli gelir arasında doğrudan bir bağlantı vardır: Milli gelirin düşük, adil paylaşımın bozuk olduğu ülkeler, darbe girişimlerine muhatap daha çok muhatap olmaktadır. Bu yüzden acilen tüketim ekonomisinden-üretim ekonomisine geçilmeli, adil gelir dağılımı sağlanmalıdır. Türkiye’nin 81 ilinde üretim ve kalkınma seferberliği başlatılmalıdır.

Yukarıda SP’nin 10 maddelik manifestosunu okudunuz…

Manifestoda uyarılar var…

İstekler var…

Öneriler var…

Bakalım iktidar bunları dikkate alacak mı? 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler