CHP’li Akar’dan ulaşım tepkisi!

2 Kasım 2011 tarihinde ilk uçuşların başladığı Cengiz Topel Havaalanı özellikle seçimler öncesinde yapılan açılışları ile gündemdeki yerini koruyor. 

Açılış ve kapanışları ile sürekli gündem oluşturan ve bir türlü istikrarı sağlanamayan Cengiz Topel Havaalanına ilişkin açıklamalar da bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP’yi sert bir dille eleştirdi.

**

Akar,  ‘Kocaeli’de havada, karada, denizde ulaşım işini beceremediler” dilerek tepkisini dile getirdi…

“Durmak yok aç kapaya devam” dilerek AKP’yi eleştiren Akar, havaalanının 2011 yılında büyük sözlerle ve devlet büyükleri açıldığını belirterek şunları söyledi; 

Havaalanımızın 5 yıllık hikayesine baktığımız da önce Anadolu Jet 5 ay sonra çekiliyor, yerine Bora Jet geliyor yani pırpır uçaklar.

Peki daha sonra ne oluyor, 1 yıl geçmeden Bora Jet de çekilerek havaalanı kapanıyor.

Sonra dönemin Başbakanı Erdoğan devreye giriyor her zaman yaptıkları gibi ilk kez açıyorlarmış gibi, 2 Eylül 2013 tarihinde tekrar havaalanı açılıyor.

Önce Trabzon ile başlayan seferler birkaç günlük Antalya, Ankara macerasından sonra yine tekrar sadece Trabzon ile sınırlı kalıyor. Ancak Eylül 2014’ te tekrar uçuşlar duruyor.

Her masalın bir sonu vardır ancak Cengiz Topel Havaalanı masalı bitmiyor. Mayıs 2015’ te devreye giren seferler sürekli haber ve alay konusu oluyor.

Eylül de mi kapanacak, Ekim başında mı kapanacak ve son olarak 29 Ekim de mi kapacak diye her gün haberler yapılırken, aradığımızda da bilgimiz yok, olabilir de olmayabilir de gibi sözlerle bu hazin hikaye devam ediyor”

 

ÖNCE KENTİMİZE SAHİP ÇIKSINLAR

Akar, Milli Savunma Bakanı Işık’ın kentimizde açılışlardan sorumlu Bakan olarak görev yaptığını söyledi. Akar açıklamasını şöyle sonlandırdı;

“Bakıyoruz Fikri Işık şu aralar F16’dan başını kaldırıp kentteki havaalanına ilişkin bir açıklama ve garanti de veremiyor.

Belediye Başkanları, AKP Milletvekilleri kalkıp kendi reklamlarını yapacaklarına ya da Saraya şirin görünmek için bilboardlara boy boy afişler asacaklarına kentin reklamını yapsınlar.

Sakarya, Düzce, Bolu illerinden Cengiz Topel Havaalanını’na talepler olabilir ancak bunu yaratacak işlerlik kazandıracak çalışmalar yapılmalıdır.

Ama bu kadar basiretsiz beceriksiz bir yönetim gerçekten bu kent görmedi.

Kendilerine bunları söylediğimizde kızıyorlar, ama bir açıklama ya da umut verici bir şey de söyleyemiyorlar”

**

Akar’ın açıklamaları böyle…

Akar, hem Cengiz Topal Havalimanı’nın tarihçesini verdi, hem de Kocaeli’deki ulaşım sorununa dikkat çekti. Şu bir gerçek ki, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusunda sınıfta kaldığını söyleyebiliriz…

12 yıldır kendi yönetenler, bir türlü ulaşıma kalıcı sözümler bulamadı…

Düşünsenize Köseköy’den Gebze’ye kadar metro olduğunu, Sekapark’tan Umuttepe’ye teleferik olduğunu… Ama nerdeeeeeeee… Ulaşım konusunda Kocaeli’yi yönetenleri Bursa’ya ve Eskişehir’e staja göndermek lazım…

 

Hz.Ali Cami’nde  hummalı çalışma 

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’nde yapımına başlanan Hz. Ali Camii ve Külliyesinin İnşaatı hızla devam ediyor. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Yetkilerimiz dahilinde kaliteli nesillerin yetişeceği kurumlara hizmet etmek bizim en önemli görevlerimizdendir. Hz. Ali Külliyesi'nde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Camii, semt konağı, taziye evinin de mevcut olduğu külliyemizi en kısa zamanda tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz ”dedi. Mahalle sakinleri yapımı devam eden Hz. Ali Cami ve Külliyesi için teşekkürlerini ilettiler.

 

Ormandaki Afacanlar!

Kartepe Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında yeni sezonda da ücretsiz çocuk tiyatroları ile minikleri buluşturmaya devam ediyor. Kartepeli Çocuklar, 22 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan “Ormandaki Afacanlar” adlı çocuk oyunuyla buluşacak. Kartepeli çocukları motive etmek, hayal dünyalarını zenginleştirerek eğlendirirken düşündürmek amacıyla, her 15 günde bir çocuk tiyatroları Kartepeli miniklerin beğenisine sunuluyor.

 

Ellibeş, vergi dairesi  müdürünü ağırladı

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Vergi Dairesi Müdürlüğü görevine yeni atanan Tacettin Turgut’u makamında ağırladı. Tanışma amacıyla Başkan Ellibeş ile bir araya gelen ve ziyarette vergi ödemenin önemini tüm vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Turgut, bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

 

Rahvan at yarışları  pazar günü yapılacak

Gölcük Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu birlikteliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları Ali Muslu Türkiye Şampiyonası, 23 Ekim pazar günü saat 12.00’de Gölcük 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu Pisti’nde yapılacak. Rahvan Atlar, Gölcük 17 Ağustos Koşu Pistinde Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük orta, Deste boy, Dörtlü taylar, Üçlü taylar, Tozkoparan ve İthal atlar olmak üzere 9 ayrı dalda koşacak. Rahvan severler yarışları kaçırmasın.

 

Kartepe’de sıcak  yemek hizmeti

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içinde yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlarının sıcak yemeklerini ücretsiz olarak her gün evlerine ulaştırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri geçtiğimiz ay ilçe sınırları içerisinde 120 kişiye, 3524 kap sıcak yemek hizmeti verdi. Sosyal Yardımlar Müdürlüğünü arayarak kayıt açtıran vatandaşlar, evlerinde yapılan sosyal incelemeden sonra uygun görülmesi halinde yemek dağıtım listesine eklenerek bu hizmetten faydalanmaya başlıyorlar.

 

Topluma hizmet,  doğaya da saygı

Gölcük Belediyesi’nin ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması konusunda başlatılan geri kazanım uygulaması halkın desteğiyle devam ediyor. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla birlikte kağıt ambalaj atıkları toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Şimdiye kadar geri kazanılan 1 ton kağıt ile 1617 adet çam ağacının kurtarıldı…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler