CHP’li gençlerden büyük vefa

CHP'liler, 30 Mart yerel seçim döneminde Kartepe Suadiye'de parti bayrağı asarken düşerek bir gözünü kaybeden Tugay Adak için bir tiyatro etkinliği d...

CHP'liler, 30 Mart yerel seçim döneminde Kartepe Suadiye'de parti bayrağı asarken düşerek bir gözünü kaybeden Tugay Adak için bir tiyatro etkinliği düzenledi. Etkinlikten elde edilen gelir Tugay adak’ın iş kurması için kullanılacak. Etkinliğe CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, il başkan vekili Cihat Altunyuva, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, Tugay Adak, ailesi ve partililer katıldı.

 

TUGAY İÇİN DÜZENLENDİ

Samsun Sanat Tiyatrosu’nun sahne aldığı ‘Diren’ adlı politik komedi oyunu ilgiyle izlendi. Bu çok özel etkinliğe katılan Tugay Adak, “Ben bu dava için bir gözümü kaybettim, gerekirse canımı da vermeye hazırım” dedi.

 

DAVA İÇİN FEDAKÂRLIK

Tiyatro öncesinde konuşan PM Üyesi Tuncay Özkan ise, Tugay Adak’ı örnek göstererek, “O bu dava için bir gözünü kaybetti. Bizler de buna karşılık haziran seçimlerin çok çalışıp bir kucak dolusu başarıya ulaşacağız. Dava uğruna fedakârlık yapabilmek önemlidir. Tugay da davası uğruna fedakârlık yapmış ve bir bedel ödemiş bir kardeşimizdir” dedi.

 

“5 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

Kocaeli teşkilatının 5 milletvekili çıkarabileceğini söyleyen Özkan, programa katılan eski ilçe başkanı Selman Yıldırım ve yeni ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın elini havaya kaldırarak, bu tablonun başka partilerde görülemeyeceğini söyledi. “Eski ve yeni başkan bu şekilde omuz omuza vererek mücadele ettiği takdirde CHP hedefine ulaşacaktır” diyen Özkan, “”Bizler Kocaeli’de 5 milletvekili hedefliyoruz ve bunu başarabilecek durumdayız. Buradaki hedefimize ulaşarak iktidara yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“KARANLIKTA YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Son dönemde yaşananları da değerlendiren Özkan, “Hırsızlık, yolsuzluk ve adam kayırmanın kol gezdiği, katillerin elini kolunu sallayarak gezdiği karanlıklarla dolu bir hayat yaşıyoruz. Adaletin tecelli etmediği, özgürlüklerin engellendiği bir ülkedeyiz. Bizler, karanlık bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Karamsar bir anlayışı kabul etmiyoruz. Bu düzeni değiştirmek için herkesin ayağına giderek aydınlık bir ülkede nasıl yaşayabileceğimizi anlatacağız” dedi.

 

CUMHURİYETİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Cumhuriyetin ortadan kaldırılmak istendiğini dile getiren Özkan, şöyle devam etti: “Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyet bizim için bir aşktır. Sahibi olarak cumhuriyete sahip çıkarak Atatürk’ün emaneti olan değerleri koruyacaksınız. Bu anlamda kadınlara büyük görevler düşüyor. Çünkü bu cumhuriyet kadınlarımızın sırtında taşınan mermilerle kurulmuştur.”

 

AYETLE ÖRNEK VERDİ

Fatiha suresinde, ‘Ancak sana kulluk eder, ancak senden yardım dileriz’ ayetini hatırlatan Özkan, “Bu ayetleri okuyan insanların kula kul olduğunu görüyoruz. Bizler sadece Allah’a kul oluyoruz, ondan başka kimseye kul olmayız. Bizleri kendilerine kul etmeye çalışıyorlar. Bizde Allah’tan başka bir şeye kul olmayı reddediyoruz ve bu duruma isyan ediyoruz” dedi.

 

ERDOĞAN İLE APO EL SIKIŞTILAR

Hükümetin Abdullah Öcalan ile pazarlık yaparak ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini söyleyen Özkan, “Devlet gidiyor teröristle görüşüyor ve bizim üzerimizde baskı oluşturuyor. Öyle baskı kuruyorlar ki, artık siyaset üretemez hale geliyoruz. İktidar adım adım ülkeyi bölünmeye doğru götürüyor. Ama şunu bilmelerini istiyorum ki, CHP olduğu sürece bu ülke asla bölünmeyecek, kimsenin özgürlüğü çalınamayacak” dedi.

 

“BİZE OH OLSUN DEDİLER”

Hapiste yattığı günleri hatırlatan Özkan, “6 yıl Silivri’de yattım hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Sizlerde asla umudunuzu kaybetmeyin. Eğer içinizde bir umutsuzluk varsa bana bakın. 6 yıl CHP’nin iktidar olduğunu düşünerek yaşadım. O dönemde bizleri haksız yere içeri alanlar ve arkamızdan ‘oh olsun’ diyenler bu gün kendileri içeri girdiler. Fakat biz kimseden öç alma peşinde değiliz. Kimseye kin gütmüyoruz. Bu gün içeri alınan cemaat mensuplarının da tutuksuz yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu. Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

08 Oca 2015 - 08:59 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.