CHP’li Hürriyet, açıkta kalan öğrencileri sordu

Bilindiği üzere; Kocaeli’de TEOG sınavına giren 860 öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaz aylarında gerekli önlemi almamasından dolayı açıkta kalmı...

Bilindiği üzere; Kocaeli’de TEOG sınavına giren 860 öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaz aylarında gerekli önlemi almamasından dolayı açıkta kalmış ve veliler bağlı bulundukları ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine akın etmişti. Yetkililer ise ellerinde yapacak bir şeyleri olmadığını, bakanlıktan yazı beklendiği ifade etmişti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de konuyla ilgili hemen harekete geçerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorularını yöneltti.


KONTENJANLAR DAHA ÖNCEDEN BİLİNİYORDU

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konuyla ilgili olarak; “Kocaeli ilinde lise çağındaki 900’e yakın öğrenci, herhangi bir okula yerleştirilemediği için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) veya Mesleki Açık Öğretim Lisesi’ne (MAÖL) kaydolmaları yönünde mecbur bırakılmıştır. Çünkü ilimizde bulunan meslek liselerinin kontenjanları, yaz aylarında dolacağının bilinmesine rağmen somut bir uygulama gerçekleştirilmemiş ve okullar açılmasına rağmen yüzlerce öğrenci okula kayıt dahi yaptıramamıştır. Eğitim sistemimizde ise AÖL; bütünüyle uzaktan eğitim, MAÖL ise uzaktan eğitim ve akşam + hafta sonlarında meslek liselerinde verilen uygulamalı yüz yüze eğitim modelleri uygulamaktadır” dedi.


HER OKUL BİR ŞUBE AÇSA…

Açıklamasına devam eden CHP’li Hürriyet; “Söz konusu olan bu okullar liseye başlayacak olan 14 yaşındaki bir çocuktan daha ziyade yetişkin eğitimleri için düşünülmüştür. Zira bu yaştaki bir çocuk, kendilerinin iki katı kadar yaşındaki kişilerle aynı ortamlarda bulunmak zorunda kalacak ve sağlıklı bir eğitim alması imkânsız bir hale gelecektir. Oysaki ilimizdeki mesleki eğitim kurumlarının her birinin birer şube açması dahilinde bu sıkıntının çözülebileceği ön görülmüştür. Ancak ne var ki geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımız okulda olmaları gerektiği halde evlerinde oturmaktadırlar” açıklamasında bulundu.


SADECE 4 ŞUBE AÇTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı’na verilen soru önergesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bazı okullarda şube açılmasına izin verdi ancak şimdilik sadece 4 okulda birer şube açıldı. Ancak bu da sorunu çözmeye ve 860 öğrencinin tamamını bir okula yerleştirme yetmedi. 860 öğrencinin içerisinde şanslı olanlar açılan 4 şubeye yerleştirilirken, açıkta kalan 860 öğrencinin büyük çoğunluğu için ise pek bir şey değişmedi. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin ise velilere yönelik olarak; açıkta kalan öğrencilerin bugün-yarın okullara yerleştirileceğini söylemesi ise, çocukları okuldan epey süre ayrı kalan velilerin tepkisini çekti.

 

CHP’li Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise konuyla bizzat ilgileneceğini dile getirirken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ise şu soruları sordu;

1. Kontenjan fazlası öğrenci olacağının aylar öncesinden bilindiği halde, herhangi bir önlem almayan İl veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine cezai bir yaptırım uygulanacak mıdır?

2. Okulların açılmasına rağmen okullarına gidemeyen ve dolayısıyla eğitim hakları Anayasa ile güvence altına alınan 900’e yakın çocuğumuz ebeveynleri yaşlarında insanlarla okumaya mecbur mu bırakılacaktır?

3. “Ankara’dan olur yazı bekliyoruz” diye velileri başından savan İl veya ilçe Milli eğitim Müdürlerinin beklediği ‘Olur yazı’ ne zaman gelecektir?

4. Okuluna henüz başlayamayan 900’e yakın çocuğun, bir daha okula gidememe korkusunun yarattığı travmanın dindirilmesi nasıl planlanmaktadır?

5. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda nasıl bir önlem almayı planlamaktadır.

#

15 Eki 2015 - 09:24 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

olgun yıldırım - sayın vekilin sorularına katılıyorum benim çocuğumda açıkta kaldı ilgili bakanlıktan okullara sınıf açması yararlı olacaktır yoksa çocuklar eğitim göremeyecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 09:24