CHP’li İşeri’den adalet talebi!

Konuşmasında özellikle adalet vurgusu yapan İşeri, Türkiye’de ciddi ölçüde hak, hukuk ve adaletsizlik sorunu olduğunu, ortaya koydukları adalet söylem...

Konuşmasında özellikle adalet vurgusu yapan İşeri, Türkiye’de ciddi ölçüde hak, hukuk ve adaletsizlik sorunu olduğunu, ortaya koydukları adalet söylemlerinden de kimsesin farklı bir anlam çıkarmaması gerektiğini söyledi.

 

“İŞE GİRİŞLERDE ADALETSİZLİK VAR”

Adaletsizlik kelimesini sadece adliye saraylarındaki adaletsizlikler için kullanmadıklarını dile getiren İşeri, “Eğitimde, sağlıkta, memur ve işçi alımında, kısacası her alanda adaletsizlikler yaşanıyor. Bugün 100 puan alan birinin yerine başka birinin 60 puanla mülakata tabi tutularak işe yerleştirilmesi adalet midir? 800 tane hakim, savcı kadrosu alımlarının 700’e yakınının siyasi partiye yakın olması, AKP’ye üye olunmadan işe girememek adaletli midir?” dedi.

 

BURHAN KUZU ÖRNEĞİ

Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’nun söylediği ‘Adalet yok’ söylemini değerlendiren İşeri, şöyle konuştu: “Kuzu’nun bile adaletin olmadığını söylemesi çok önemlidir. Şayet eşit yurttaş olamıyorsak burada adaletten söz etmek mümkün değil. Biz Türkiye’de yaşayan herkes için adalet istiyoruz. Huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz.”

#

21 Tem 2017 - 15:56 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.