CHP’li Kaplan uyardı; midye ve dip balıklarını yemeyin!

 

 

Dilovası…

Kocaeli’nin kanayan yarası…

Bir profesör, Dilovası’nın kanser vakalarında ilk sırada olduğunu söyledi…

Profesör, şarlatanlıkla suçlandı…

Gözleri görmeyen birini İzmit’ten Gebze’ye götürün, o kişi kokudan Dilovası’ndan geçtiğini anlar…

Durum bu kadar vahim…

**

Dilovası sorunu son zamanlarda gündemden düşerken, CHP’li Mehmet Hilal Kaplan, Dilovası’nın ortasından geçen o meşhur Dilderesi’ni yine gündeme taşıdı…

Dilderesi’ne dere demeye bin şahit lazım. Dereden sadece siyah, zift gibi bir su akıyor.

**

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan yeni bir iddia ortaya attı. Kaplan, bölgede OSB'ler ile fabrikaların arasından geçerek İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi'nin, kirlilikte İzmit Körfezi'nde yüzde 40, Marmara Denizi'nde ise yüzde 20 oranında payı olduğunu iddia etti. Aynı zamanda tıp doktoru da olan, Dilovası ile iddialarla ilgili TBMM'de kurulan araştırma komisyonlarında da görev alan CHP’li Kaplan, Dilovası ile ilgili incelemeleriyle de biliniyor. Daha önce, kimyasal atıkların boşaltılması nedeniyle suyundan içen büyükbaş hayvanların telef olması sonrası inceleme ve tahliller yaptıran Kaplan, Dilderesi'nin  yıllardır İzmit Körfezi'ne zehir akıttığını söyledi. 

**

Kaplan, "Dilovası, boya ve metal sanayisi açısından Türkiye'nin önemli yerlerinden biri.  Civa, kurşun, kadmiyum, bakır gibi ağır metaller bu dereyle Körfez'e gitmektedir. Dolayısıyla İzmit Körfezi'nde kirlilik sadece evsel atıklardan değil. Kimyasal ve çok kirli. Körfezden yakalanıp tüketilen, özellikle dip balıklarından bazılarının istiridye, midye, tekir gibi insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmış vaziyette. Bunları tüketmek sağlık açısından tehlikeli. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı,Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı bununla ilgili bir veriye sahip olmasa bile TÜBİTAK aracılığıyla bazı üniversitelerin bu konuda yaptığı parametreler var.  Bunlar soframıza geldiğinde ne yazık ki bize de geçiyor."

**

Dilderesi kenarının ıslah edilmemesi nedeniyle,  bazı vatandaşların dere kenarına hayvanlarını getirip otlattığını, burada bazı ineklerin zehirlenip telef olduğunu da hatırlatan CHP’li Kaplan,"Maalesef bu otlatma devam ediyor. Burada otlatılan inekler içtikleri suyla zehirlenme süreci yaşıyorlar, onların satılan sütünde ağır metal var. Çocuklara, hamile kadınlara geçiyor. Onun için bakanlığın da bir an önce Dilovası Bölgesi'nde sanayinin kaynaklanmış ağır metaller nedeniyle bir tarama yapma zorunluluğu var. Dilovası'nın özellikle dere açısından bir an önce ıslahı lazım" dedi.

**

Kaplan’ın açıklaması böyle…

Dilovası’nın adı, Kanserovası olarak anılıyor…

Anlaşılan bu sorun sürekli gündemdeki yerini koruyacak. Kaplan’ın iddiaları yenilir, yutulur cinsten değil. Resmen zehir soluyoruz…

 

CHP’li Haydar Akar

Gürcistan ziyaretinde

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  ve bazı milletvekillerinin yer aldığı heyet ile beraber, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin daveti üzerine Gürcistan'a yapılacak olan resmi ziyarette bulunacak. Heyetin 6 Mayıs'ta Tiflis’te Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımıyla üçlü zirve düzenleneceği belirtilirken, ayrıca bu kapsamda 6 Mayıs günü Türk ve Gürcü işadamlarının iştirakiyle İş Forumu da düzenleneceği belirtildi. Heyet yapılacak olan temaslarını  Çarşamba günü tamamlayarak yurda dönüş yapacak.

  Pepe, Karamürsel’i seviyor

 Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ziyaret ederek, yeniden belediye başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Eski Bakan Osman Pepe, Karamürsel’i çok sevdiğini ve sıklıkla geldiğini sözlerine ekledi. Başkan Yıldırım ise ziyaretten dolayı Osman Pepe’ye teşekkür etti. Bilindiği gibi Pepe’nin Altınova’da tersanesi bulunuyor. Sık sık Altınova’ya giden Pepe’nin, Karamürsel’i çok sevmesi de doğal.

 

Başkan Doğan’dan

Aygün’e teşekkür

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’e teşekkür etti. Doğan, “Zeki Bey yıllardan beri hep bizlere destek oluyor. Şehrimizin sorunlarının çözümü konusunda Ankara’da en büyük destekçimiz oldu. Özellikle SEDAŞ ile ilgili sorunlara sayın vekilimiz oldukça duyarlılar. Ankara’da bu konuda  önemli girişimlerde bulundu. Başımız sıkıştığında her zaman kapısını çalıp kendisinden yardım  istiyoruz. Bundan sonra da bizlere destek olacağını bilmekten çok mutluyuz” dedi. Aygün de “Nevzat bey çok çalışkan biridir. Milletvekilliği döneminde de 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde kentimize önemli eserler kazandırdı. Yeni dönemde de İzmit’e kalıcı hizmetler yapacağına inanıyoruz” dedi. Yani Doğan, Aygün’ü, Aygün Doğan’ı övdü.

 

 BİM, Kandıra’daüçüncü şubesini açtıKandıra Çarşı Mahallesi Helvacı Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren BİM, Aydınlık Mahallesi Sezenler Caddesi üzerinde 2. şubesini açtı. Kefken Sahili’nde de şubesi bulunan BİM, Kandıra’da 3 şubesi ile hizmet vermeye başladı.  Fındıkta dalgalanma!Nisan ayında Karadeniz bölgesine düşen kar tüccarı korkuttu, üreticiye umut oldu. Kandıra’da hizmet veren İnci Fındık’ın sahibi Hasan İnci, fındık borsasının aşırı dalgalanması nedeniyle tüccarın zor durumda kaldığını söyledi 

 

KAHED yarın

toplantı yapacak

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu, basın açıklaması yaparak nöbetlerle ilgili dik duruşlarına devam edeceklerini ifade etti. Derneğin açıklaması şöyle; Kocaeli Aile Hekimleri Derneği (KAHED) olarak aile hekimlerine yazılan acil nöbetlerine karşı dik duruşumuzu göstermek, birlik ve beraberliğimizi sergilemek, kamuoyunu bilgilendirmek için 06.05.2014 Salı günü saat 12:45'te Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde ilimizdeki tüm aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının katılımı ile basın açıklaması düzenlenecek.” Anlaşılan KAHED, bu nöbet sistemiyle ilgili sıkıntı giderilene kadar pes etmeye niyeti yok.  

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler