CHP’li Kılıçdaroğlu muhtarlara gönderdiği mektupta ne yazdı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer seçimlerin aksine, diğer liderlere sataşmıyor… Halk odaklı bir siyaset içinde… Durum böyle olunca, iktidar partisi kanadı da Kılıçdaroğlu’nun bu taktiği karşısında zor durumda kalıyor… Meydanlarda ve açıklamalarında geçmiş dönemlerdeki gibi Kılıçdaroğlu’na yüklenemiyorlar…

**

Kılıçdaroğlu, önceki gün bütün muhtarlara birer mektup yazdı…

İlçe başkanları, mektupları mahalle muhtarlarına teslim etti…

CHP Gölcük İlçe Başka İsmet İşeri de önceki gün Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral'ı ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum mektubunu teslim etti.

Peki Kılıçdaroğlu, muhtarlara gönderdiği mektupta ne yazdı…

İşte cevabı…

**

TEK ADAM REJİMİ Mİ, DEMOKRASİ Mİ?

“Sevgili Muhtar Kardeşim; 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak halkoylamasında anayasa değişikliği ile ilgili tercihinizi sandığa giderek göstereceksiniz. Şimdiden yurttaşı olmaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyetimizin geleceği için yapacağınız tercih nedeniyle sizleri kutluyor, ailenize ve sevdiklerinize saygılarımı yolluyorum. 16 Nisan halkoylamasının milletvekili ve mahalli idare genel seçimlerinden ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden farklı bir anlamı var. Bu nedenle anayasaya değişikliği ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Demokrasi halk idaresi olarak tarif edilir. Bu yüzden halk yönetiminin temel çekirdeği olan muhtarlık birimi aynı zamanda demokrasinin de temelidir. 16 Nisan günü sandıkta demokrasiye oylayacağız. Ülkenin kaderini, devletin bütün yetkilerini tek bir kişiye devredip, etmeme konusunda karar vereceğiz. Sandıkta bize sorulan soru şudur; 'Tek adam rejimi mi? Demokrasi mi? Sembolik bir meclis mi? Yoksa gülü bir millet meclisi mi?

**

TEK ADAMLIK

Biz demokrasi ve güçlü bir meclis diyoruz. Bizden tek adam rejimine onay vermemiz isteniyor. Tek adamın tek olduğu yada olacağı ile hiç meşgul değiliz. Kim olursa olsun tek adamın, aklı milletin aklından üstün olamaz. Bu anayasa değişikliği ile bir kişiye hem devletin başı, hem partinin başkanı hem hükümet hem meclis hem de mahkeme olma yetkileri veriyor. Devletin bütün yetkilerinin denetimsiz bir şekilde tek bir kişiye verilmesi millet için sadece zulüm yaratır.

Öte yandan sizinle birlikte mahallenin işlevini görecek, ihtiyar heyetinin dahi seçimle gelmesi söz konusuyken, hükümet işlevinin görecek Bakanların ve Cumhurbaşkanı yardımcılarının seçimle geldiği bir düzen kabul edilebilir mi?

**

CANI İSTEDİĞİ ZAMAN…

Başkana milletin seçtiği meclisi canı istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeden fesih edilme yetkisi vermek istiyorlar. Sizi ya da ihtiyar heyetinin, Kaymakamın hiçbir gerekçe göstermeden canı isteyince görevden alınabilmesini ister misiniz? Ayrıca başkana tek başına kararname çıkarıp, bütün iradeyi istediği gibi düzenleyebilme yetkisi vermek istiyorlar. Örneğin başkan bir gece aklına esip kararnameyle bütün muhtarları kaldırdım diyebilir. Bunu kabul eder misin?

**

HUZURLU BİR TÜRKİYE

Çok kutuplaştık, çok ayrıştık, kamplara bölündük, en önemli sorunumuz terör, işsizlik ve geçim sıkıntısı. Referanduma sunulan anayasa paketi bu sorunların hiç birini çözmüyor. Öyleyse bu çaba, bu emek, bu zaman kaybı ne için? Neden bütün gücümüzü bu sorunları çözmek yerine anlamsız tek bir adam arayışıyla heba ediyoruz. Huzura, güvene, birliğe ve uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bunun yolu tek adam rejiminden değil, ortak akıldan, danışma ve dayanışmadan geçiyor. Daha güçlü bir millet meclisi kurabiliriz. Mahkemeleri bağımsız ve adaleti hakim kılabiliriz. Güçlü huzurlu, güvenli bir Türkiye yaratabiliriz. Bunun yolu tek adam rejiminden değil, demokrasiden geçiyor.

**

GELİN SİZ DE HAYIR DEYİN

Biz demokrasi için Hayır diyoruz. 17 Nisan günü de bu ülkede beraber yaşayacağız. Aramıza duvarlar örmeden, birbirimizi ötekileştirmeden, öfkeyi ve kavgayı büyütmeden, huzurlu, güvenli geleceğe umutla baktığımız bir Türkiye istiyoruz. Gelin siz de Hayır deyin.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara gönderdiği mektubu okudunuz…

Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da “evet” çıkarsa, Türkiye’nin içine gireceği durumu net bir şekilde özetledi…

Bakalım Kılıçdaroğlu’nun bu mektubu ne kadar etkili olacak?

 

Doğan,  Fransa’da  dünyaya seslenecek

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Avrupa Konseyi’nde ülkemizi temsil etmek üzere Fransa’ya gitti.  Başkan Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye olarak Türkiye’yi temsil edecek. Doğan, “Strazburg’da yapılacak kongrede ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek,  aleyhimize alınmak istenen kararların gerçeklerini tüm dünyaya haykıracağız ”dedi. Doğan, son zamanlarda sürekli gündemde. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için hiçbir fırsatı kaçırmıyor.  

 

Akar, memleketi Artvin’de

Kendisi de Artvinli olan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, önceki gün Artvin sokaklarında hemşerileri ile bir araya gelerek yapılacak olan Anayasa değişikliğine ilişkin bilgi verdi. Akar’ın yanı sıra milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkan yardımcısı Hasan Akar, Belediye Meclis üyesi Uğur Koştur ve CHP İzmit eski İlçe Başkanı Selman Yıldırım da Artvin ziyaretine katıldı. CHP Kocaeli heyetine gösterilen ilgiden memnun olan Akar, 16 Nisan’da Artvin’de ve tüm Türkiye’de AKP’ye gerekli cevabın halk tarafından “Hayır”lısıyla verileceğini söyledi... Artvin’de “hayır” oylarının yüksek çıkması bekleniyor…

 

Malkoçoğlu karakteri  ziyan mı  edildi ?

“Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu- IV’’’nun 2. gününün 2. özel oturumunda yönetmen-yazar Erem Şentürk, Malkoçoğlu karakterinin tarihteki yerini anlattı. Malkoçoğlu’nun tek bir kişi değil, bir ailenin adı olduğunu ifade eden Şentürk, ‘’Malkoçoğlu, Yeşilçam’da ziyan edilmiş, bize yanlış tanıtılmış bir karakterdir’’ dedi. Bilindiği gibi Malkoçoğlu, karakterini Cüneyt Arkın canlandırıyordu… Çocukluk yıllarımızın gözde bir karakteriydi…

 

Kitaplık kurmak, tapınak  yapmak kadar kutsaldır!

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’nde tamamı Kocaeli Üniversitesi öğrencisi olan 15 kişilik gönüllü bir ekip pazar alanlarından ve sokaklardan topladıkları atıklarla Genç Dönüşüm Kütüphanesi projesini hayata geçirdi. ‘Geri Dönüşümden Genç Dönüşüme ‘ sloganıyla başlatılan proje için sokağa atılan kasalardan raf, araba lastiklerinden ve eskimiş bavullardan oturak, soda şişelerinden vazolar yapıldı. 15 kişilik gönüllü gençlerin topladığı atıkları gece gündüz demeden kendileri boyamışlar. Sonucunda ise emek kokan, rengarenk bir kütüphane ortaya çıktı. Bu çalışmasından dolayı Proje Koordinatörü Emine Öztürk ve beraberindeki ekibi kutluyoruz.

Öztürk, kendilerine Victor Hugo’nun şu sözünü örnek alıyor; “Kitaplık kurmak, tapınak yapmak kadar kutsaldır” diyor Victor Hugo.  Güzel bir söz… Okumayan bir toplumuz, bu sözü benimseyip, biz de herkes kitaplara yönelmeli…

 

Tek adamlık!

Gebze Belediyesi’nin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Süleyman Özışık, Melih Altınok ve Hikmet Genç “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Referandum Güvenliği” konulu konferansı ile Gebzeliler ile bir araya geldi. Süleyman Özışık’ta konuşmasında hayırcı kanadın tek adam rejimi iddiaları üzerinden konuştu. Özışık, “Tek adam rejimi gelecek, anayasa bitecek bunların hiç biri olmayacak, onlar da biliyor. Hele bide diktatör diyenler var. Ya soruyorum hangi diktatör iki dönem kuralı getirip iki dönem sonra ben emekliye ayrılacağım halk istediğini seçsin der” dedi. Valla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözü iki dönemi kesiyor… Gözü kesse idi, 3 dönem de, 4 dönem de koyardı… 

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler