CHP’li Sarıgülle’nin yerine AKP’li Bulut gelecek

İzmit Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP’li Şaban Sarıgülle’nin vefatının ardından üyelerde değişime gidildi. Buna göre S...

İzmit Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP’li Şaban Sarıgülle’nin vefatının ardından üyelerde değişime gidildi. Buna göre Sarıgüllenin yerine partisinin yedek listesindeki ilk ismi Hale Meriç, Büyükşehir’de boşalan bu üyeliğe ise AKP’li İbrahim Bulut getirildi. İlçe seçim kurulu tarafından tebliğ edilen görevlendirme, meclis üyelerine dağılan oy hesaplanarak yapıldı. İzmit Beledîyle Başkan Vekili ve meclis üyesi İbrahim Bulut, “Bu durum bana da sürpriz oldu” dedi.

 

ALINAN OYA GÖRE

İlçe Seçim Kurumlu’nun görevlendirme tebliğinde “2972 sayılı Mali İdareler Kanunu’nun 6. maddesi ile 24. Maddesinin a bendine göre “büyükşehir meclis üyeleri, her ilçe için seçilmiş olan asıl üyelerin seçiliş sırasına göre baştan başlayarak yeterli sayıya inilmek suretiyle bulunur. Buna göre kalan süre İbrahim Bulut tarafından tamamlanacaktır” denildi.

 

İZMİT MECLİSİ’NE MERİÇ

Bu arada, Şaban Sarıgülle’nin vefatı nedeniyle boşalan İzmit Belediye Meclis üyeliğine CHP’nin 1. sıra yedeği olan Aliye Hale Meriç davet edildi. CHP İzmit İlçe yönetiminde yer alan Hale Meriç, önümüzdeki ay yapılacak ilk toplantıya katılacak. Buna göre İzmit Belediye Meclisi’ndeki meclis üyesi sayısı şöyle gerçekleşti: AKP: 64, CHP: 14, MHP: 3

#

07 Oca 2016 - 10:36 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.