CHP’li Tan: Körfez halkı gözden mi çıkartılıyor?

Körfez Devlet Hastanesi’nin adım adım kapatıldığını söyleyen İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Topçu Tan, AKP’nin Körfez halkının sağlığıyla oynadığını be...

Körfez Devlet Hastanesi’nin adım adım kapatıldığını söyleyen İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Topçu Tan, AKP’nin Körfez halkının sağlığıyla oynadığını belirtti

CHP İl Sağlık Komisyonu adına açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Topçu Tan, AKP hükümetini eleştirdi. Tan, “AKP hükümetinin, sağlık politikalarının içi boş ve çürük yüzü her geçen gün açığa çıkmaktadır. Sağlıkta Dönüşüm, Sağlık Bakanlığı’nın iddia ettiği gibi, devrim niteliğinde olmayıp; hastası, çalışanı, tesisleri ile çökmeye başlamış ve devam etmektedir. Geçtiğimiz aylarda, basında yer alan haberlerde, Körfez Devlet Hastanesi’nin kapatılacağı iddia edilmişti. Bu haberlerden sonra, kamuoyunda büyük bir tedirginlik yaşanmış, sonrasında da resmi merciler hastanenin kapatılmayacağı konusunda açıklama yapmıştı.

HASTANE KADROSU BOŞALTILDI
Resmi kaynaklardan edindiğimiz yeni bilgiler, mevcut kadroların geçici görevlerle başka hastaneler de çalışmaya gönderilmesiyle, hastanenin içinin boşaltıldığı yönündedir. Hastane kadrosu yaptığımız tespitlere göre yüzde elli azaltılmıştır. Örneğin, Körfez Hastanesi’nde çalışması gereken 28 hemşire ve sağlık memuru Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanmıştır. Birçok ilimizden daha büyük bir nüfusa sahip, Körfez ilçemizde, 3 pratisyen hekim ile hem gece hem gündüz acil servis hizmeti alabilmek imkânsızdır.

GECE SAĞLIK HİZMETİ YOK
Doğum hızı ve genç nüfusu yüksek, vardiyalı çalışan sayısının fazla olduğu böylesine büyük bir ilçenin özellikle gece sağlık hizmetlerini nereden ve nasıl alacağı düşündürücüdür. AKP sözcülerinin basına yaptığı açıklama da, Körfez Devlet Hastanesi’nin, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ‘ne bağlanacağı ve daha kaliteli hizmet alınacağını söylenmiştir.

MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ
Semt polikliniğine çevrilen yataklı tedavi kurumu, nasıl daha kaliteli bir hizmet verebilir ki? Gece kapalı olacaktır ve acil tedavi hizmeti verilmeyecektir.
Esasen bu prefabrik yapının fonksiyonel modern bir yapı haline getirilmesi, hatta emek yoğun çalışmanın fazla olduğu kentimizin ihtiyacı olan Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin de bünyesine ilave edilmesi gerekirken; bütünüyle ortadan kaldırılması veya atıl duruma düşürülmesi, ilçe halkının aleyhine olacaktır.
Yörede yaşayan; havale geçiren küçük çocuklar, doğum sancısı tutan anneler, kalp krizi geçirenler kaderiyle baş başa mı kalacaktır? Yetkililere soruyoruz; Körfez halkı gözden mi çıkartılmıştır?” dedi.

#

04 Oca 2013 - 13:25 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.