CHP’li Tarhan’dan fuar ziyareti

7-10 Nisan tarihler arasında açık olan fuarda incelemelerde bulunan Tarhan, otomotiv sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bilim, Sanayi ve...

7-10 Nisan tarihler arasında açık olan fuarda incelemelerde bulunan Tarhan, otomotiv sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi de olan milletvekili Tarhan, fuar ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

LOKOMOTİF SEKTÖR OTOMOTİV

“Bu tip fuarların ülkemizde de yapılıyor olması mutluluk verici. Hem gelişen ve değişen teknolojileri tanımak açısından önemli, hem de yerli firmaların kendisini dünyaya tanıtması açısından önemli. Otomotiv sektörü aslında lokomotif bir sektör. Ekonomiye katkısı, yarattığı istihdam açısından ekonomik dönüşme en büyük katkıyı sunan alanlardan biri otomotiv. Sadece bu yönü ile sektöre özel olarak destek olunması gerekiyor. Dünyada markalaşmanın öne çıktığını görüyoruz. Kaliteden ödün vermeden markalaşan ve büyüyen ülkelere bakmak gerekiyor. Bu çerçevede bir strateji belirlemek gerekiyor.”

 

“SORUNLAR NEDEN ÇÖZÜLMÜYOR?”

2016-2019 Türkiye Otomotiv Sektörel Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nı da değerlendiren Tarhan, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu planın daha ilk başında sektöre ilişkin sorunların, ekonominin başka alanlarını da ilgilendirdiği bu nedenle sadece bu sektöre yönelik geliştirilecek müdahalelerle düzeltilemeyecek nitelikte olduğunu ifade ediliyor. Madem her şey sizin elinizde neden sorunları çözmüyorsunuz da çözermiş gibi yapıyorsunuz? İlgili birimleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek strateji planı belirlemek neden aklınıza gelmiyor?” dedi.

#

09 Nis 2016 - 11:36 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.