CHP’li Turan Dumlu’ya göre Türkiye’de 6 milyon işsiz var!

CHP 4.sıra Milletvekili adayı Turan Dumlu önceki gün Trakyalılar Derneği’nin konuğu oldu.

Dumlu’ya ilgi büyüktü. Burada yaptığı konuşmada işsizlik konusuna değinen Dumlu, önemli açıklamalarda bulundu…

Dumlu’yu dinleyelim;

 “7 Haziran seçimlerinde bize büyük destek vereceğinize inanıyorum. 35 yıldır Gölcük’teyim. Turan Dumlu olduysam bu sizlerin sayesindedir.

13 yıllık AKP iktidarı boyunca ülke olarak ne hale geldiğimizi sizler de çok net görüyorsunuz. İşsizlikle ilgili size biraz bilgi vermek istiyorum. Ülkemizde işsiz sayısı 6 milyon oldu.

AKP Hükümeti, dışarıdan gelen insanların Türkiye’de çalışması için yasa tasarısı sunmak istiyor.

Önce kendi insanlarımızın işe girmesi için kaynak sağlamayan iktidar, dışarıdan gelen insanlar için çaba gösteriyor.

11 milyon emeklimiz var ve bunların 8 milyonu, 1.000 TL’nin altında ücretle geçinmeye çalışıyor. Ayrıca, taşeron firmalarda çalışan 2 milyon insanımız var.

Bunların 800 bini kamuda çalışıyor.

**

Bu verilerde gösteriyor ki, insanlarımız, açlıkla, sefaletle mücadele ediyor.

Refahı, huzuru bu ülkeye getirecek olan CHP’dir.

CHP olarak birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz.

Bizler ikinci sınıf vatandaş değiliz”

**

Türkiye’de işsizliğin her geçen arttığı artık herkes tarafından biliniyor…

CHP’nin işsizlik ve ekonomi vaatleri, AKP’yi rahatsız etmiş olacak ki; AKP’li yetkililer ekonomi paketi üzerinden CHP’yi eleştiriyor…

**

CHP’nin 4’ncü sırasına konan Turan Dumlu, gerek parti içinde, gerekse halk nezdinde sevilen birisi…

Hatırlanacağı gibi CHP, 2011 seçimlerinde 3 milletvekili çıkardı…

4’ncü milletvekilliğini kılpayı kaçırdı.

 

MHP'li Yılmaz Sazcı acil serviste ölecekti

MHP’li Yılmaz Sazcı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Devlet Hastanesi’ne karın ağrısı şikayetiyle gitti. Sabah saat 08:00 civarında hastanede acil servis doktoruna muayene olan Sazcı’ya serum takılıp ve mide ilacı verilerek geri gönderilmiş. Karın ağrısı bir türlü dinmeyen Sazcı, sonraki gün Kartepe Polikliniğine giderek burada bir tahlil yaptırdı. Tahlilin ardından apandisi patlamış olarak belirlendi ve Kocaeli Devlet Hastanesine sevk edil. Sevkinin akşamında ameliyata alınan Sazcı, birkaç gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldu. Şimdi durumu iyi ancak o Devlet hastanesindeki acil servis doktoruna tepkili. Sazcı, “Neden uzman doktor çağırarak duruma müdahale etmedi. Bizler hastanelere de güvenemeyecek miyiz diye yakındı. Acil servislerde bu şekilde basit hataların olmaması gerektiğini söyleyen Sazcı, yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmasını istedi. Sazcı, “İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı” diyerek hastane yönetimini uyardı.

 

DP’li Murat Aydoğdu’ya göre şapka düştü,  kel görüldü

Demokrat Parti Kocaeli 1.Sıra milletvekili adayı Murat Aydoğdu, MHP 1.Sıra adayı Saffet Sancaklı’nın AKP ile koalisyon kuracakları söylemini eleştirdi. Aydoğdu’nun açıklamasını birlikte okuyalım; 13 senedir mecliste muhalefet görevini yerine getiremeyen, yapılan önemli  oylamalarda hiç  ret  oyu  bulunmayan  MHP’nin, hem  Ankara  idari  kadrosunda  bulunan  hem de  Kocaeli  1.sıra  milletvekili  adayı  olan  Saffet  Sancaklı’nın   açıklamasında  ‘AKP-MHP koalisyonu  olur’  söylemi  MHP’nin  gerçek  yüzünü  ortaya  koymuştur. İçişleri ve Spor Bakanlığının da kendilerinde olacağını belirten Sancaklı, MHP’nin 7 Haziran’daki  seçimlerde  amaçlarının, 13  yıldır  memleketi  uçuruma  taşıyan AKP  ile  koalisyon  olduğunu  ortaya  çıkarmıştır.   13 yıllık AKP hükümdarlığını bozamayan ve bozmaya gayret göstermeyen muhalefet, ömrünü tamamlamıştır. Türkiye’nin geleceğini tekrar şekillendirmek için Demokrat Parti’nin Meclis’te olması gerekmektedir ”dedi. Aydoğdu doğru söylüyor, MHP önemli oylamalarda hep AKP’nin koltuk değneği oldu. 

 

Atatürk’ün hemşerileri!

CHP’nin Trakyalılar Derneği’ndeki etkinliğine katılan 1.sıra adayı Fatma Kaplan Hürriyet, programın neşe kaynağı oldu. Bilindiği gibi Hürriyet, Tekirdağlı… Burada Trakya lehçesi ile esprili bir şekilde konuşmasına başlayan Fatma Hürriyet Kaplan, ilgi odağı oldu. Hürriyet, “Biz Atatürk’ün hemşerileriyiz. Atatürk’ün toprağından geliyoruz. Hepimizin birbirimize karşı sorumluğumuz var. Benim oyum sizin çocuğunuzu, sizin oyunuz da benim çocuğumu ilgilendirecektir” diyerek destek istedi. Hürriyet’in coşkulu konuşması, coşkulu bir şekilde alkışlandı. Hürriyet, her geçen gün siyasete ısınıyor, her geçen gün hitaplarını geliştiriyor.

 

Coşkun, Dilovası’nda gençlerle buluştu

AKP Kocaeli 11.sıra adayı Yahya Coşkun, önceki gün Dilovas’nı gezdi. Coşkun, önce hasta ve yaşlıları ziyaret etti. Daha sonra esnaflarla sohbet etti. Esnaf ziyaretlerinde vatandaşların dilek ve önerilerini dinledi. Vatandaşla diyaloglarında 2015 genel seçimlerinin önemine vurgu yapan Coşkun, “Adaylık sıralamasında nerede olduğumuzun hiçbir önemi yok. Önemli olan üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapabilmek. Amacımız, tüm gönüllere girmek” dedi. Coşkun doğru söylüyor. Son sırada olduğunu, seçilemeyeceğini o da biliyor. Ama önemli olan seçim sonrası. AKP seçimi kazanırsa, seçim sonrası Coşkun’a iyi bir yerde görev verirler.

 

Özder, Kandıra’da açılışa katıldı

Kandıra  Çarşı Mahallesinde Hanedan Hediyelik eşya isimli iş yeri, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. İşyerinin açılışına AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ve yönetimi, Kandıra eski Belediye Başkanı  Mustafa Öğren, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Özder, işyerinin açılış kurdelesini keserek ş yeri sahibine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Biz de Hanedan Hediyelik’e bol kazançlar diliyoruz.

 

Fotoğraf yarışmasına başvurular başlıyor

Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen ve her seviyeden fotoğrafçıya açık olan “2. Art Nicomedia Ulusal Fotoğraf Yarışması”na başvurular devam ediyor. Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların kendi pencerelerinden İzmit'in tarihi yerlerine bakışlarını yansıtacağı yarışmanın bu seneki teması "Tarihi Yerleri İle İzmit". Başvuruların 4 Mayıs’a kadar devam edeceği yarışmada seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda derece ve sergileme kazananlar 11 Mayıs tarihinde açıklanacak. Sergileme kazanan fotoğrafların sergisi ve yarışmanın ödül töreni 16 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler