CHP'li vekil Akar, 2 yöneticinin yargılanmasını istiyor

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, dün düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ulusal gündem üzerine de önemli açık...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, dün düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ulusal gündem üzerine de önemli açıklamalar yapan milletvekili Akar, konuşmasında Kocaeli ile ilgili olarak da tramvay, Kocaelispor, trafik sorunu, şehir hastanesi ve Namazgah Barajı hakkında dikkat çekici ifadeler kullandı,

 

KOCAELİSPOR’U AYAKTA TUTMALIYIZ

Konuşmasına Kocaelispor konusuna değinerek başlayan Akar, “Kocaelispor’un borçları ile ilgili sorunları var. Bir zamanlar Kocaelispor’un kupasını kaldıranlar şimdi onu ihmal ediyor. Kocaelispor’a alternatif bir kulüple yola çıkmayı denediler. Kent Konut sponsorluğunda ciddi bir problem çözüldü. Bu desteklerinden dolayı yöneticilere teşekkür ediyorum. Kocaelispor bir marka ve bu markayı siyasallaştırmadan ayakta tutmalıyız. Ben KEV üyesi olsaydım tarafım Kocaelispor olurdu. Bu çözümü müjde olarak sunmak istiyoruz” dedi.

 

“KARAOSMANOĞLU YARGILANMALI”

Konuşmasında FETÖ operasyonlarına da değinen Akar, “İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bu konuda yargılanmalı. 15 Temmuz’a kadar İSU faturalarının arkasında ödeme için tavsiye edilen bankalar arasında Bank Asya da yer alıyordu. Siyasi kararları veren yetkililer yargılanmalı. 17-25 Aralık bir darbe değil, çıkarları çatıştığı için kavga eden iki kardeşin meselesi. Türkiye’nin hükümet eliyle soyulduğunun belgesidir” dedi.

 

ŞEHİR HASTANESİ EFSANESİ

Yeniden ülke gündemine gelen Şehir Hastaneleri konusu hakkında açıklamalar yapan Akar, şöyle konuştu: “Şehir hastaneleri ile ilgili 2013’te 14 ilde 15 hastanenin temelini attılar. Biz üzerine gidince mayın aradıklarını söylediler. 7 Haziran seçimleri öncesinde 4 metrekarelik temel attılar. Seçimden sonra o temeli bulamadık. Sorun olan finansla ilgili sorunun çözüldüğünü Cumhurbaşkanı söyledi. 2015’te bitmesi gereken yatırımın 2019’da biteceğini söylüyorlar. Kocaeli’de yoğun bakım ünitesi sorunu var. Kartepe’de hala bir hastane yok.”

 

“BU KEZ AÇILIŞA KATILACAĞIM”

İzmit-Kandıra yolu için atılan temeli de eleştiren Akar, “Bu yol Türkiye’de ölümlü kazaların en çok olduğu yoldur. 37 km’lik yol için temel attıklarını söylediler. Bir de Cengiz Topel Havalimanı tiyatromuz var. Burada 3 kez açılış yaptılar. Fikri Işık’a söz verdim, ‘4’üncü kez açılış yaparsanız ben de katılacağım’ dedim. Havaalanının nasıl çalıştırılacağını izah edelim” dedi.

 

KOCAELİ GÜNDE 1600 TON ÇÖP ÜRETİYOR

Çöp tesisi hakkında konuşan Akar, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Kocaeli günde bin 600 ton çöp üretiyor. Gebze’deki çöpü Kocaeli’ye getirmek gereksiz. Bunun yerine 2 tane tesis yapılabilir. Ercan Topaca’nın söylediği bir taş ocağı bölgesi var. Orası zaten taş üretimine elverişli bir bölge değil. Üniversitenin dibine, Körfez’in dibine bu tesisi yapmayı düşünmek demek orada yaşayan insanlara ihanet etmek demektir.”

 

NAMAZGAH BARAJI’NDA SU YOK

“Namazgah Barajı’nı incelemeye gittim, burada su yok. Fakat elektrik üreteceklerini söylemişlerdi. Bunların proje anlayışlarına benim aklım ermiyor. HES’i test amaçlı devreye almışlar ve barajın suyunu bitirmişler. Oradaki HES devreye alındığında diğer su kullanımları ortadan kalkıyor. Kentin sorunlarından biri de adalet sarayı. 2017 bütçesine alınması gerekiyor. Adalet Bakanı geldiğinde müjde verdi, ama verdikleri müjdeler inandırıcı değil.”

 

“CEYHAN’IN PARASINI ALMADIM”

Osmangazi Köprüsü’nden geçişinde aldığı 98 liralık makbuzu eline alarak AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a seslenen Akar, “Yatırımlara karşı çıkmıyoruz. Osmangazi Köprüsü yılda 511 milyon dolar kazanıyor. Ceyhan, benim için oradan geçerse eğer parasını ben vereceğim demişti. Sırf denemek için oradan geçtim ve 98.50 kuruş ödedim. Mecliste kendisine makbuzu verdim, bana 100 lira uzattı, ama almadım. Mesele Haydar Akar’ın oradan geçmesi değil. Ceyhan’a sesleniyorum, sen o köprünün başında dur ve oradan geçemeyenlerin parasını öde” diyerek sözlerini tamamladı. Nurşah ŞAHİN

#

24 Eki 2016 - 14:59 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yurttaş - C.Topel Havalimanımızın nasıl çalıştırılacağını kamuoyuna izah etsin,sır kalmasın Haydar Bey.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 14:59