CHP’li Yazar, Karamürsel Belediye Başkanını kınadı!

AKP Karamürsel İlçe Danışma Meclisi Toplantısı geçtiğimiz hafta Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılmıştı.

Toplantıda Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da konuştu. Hatırlanacağı gibi Yıldırım, 12 Eylül 2010’daki referandum öncesi DP’den AKP’ye geçmişti. AKP’ye sırt çıkışları ile tanınıyordu, AKP’ye geçtikten sonra partililere yaranmak için her türlü kılığa giriyor.

**

Yıldırım’ın danışma kurulunda yaptığı konuşmaya kulak verelim;

“Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, 7 Haziran’da AK Parti’nin oy kaybından meydana gelen bir durumdur. AK Parti tek başına iktidara gelseydi, bir şehidimiz bile olmayacaktı. AK Parti dışında kurulan bir ortaklık ülkeyi büyük kaosa götürecektir. Birçoğumuzun hala akıl erdiremediği paralel yapıyla mücadele ülkeyi bu duruma getirdi. Onlarla hala bilmeden ve istemeden de olsa görüşen partililerimizin bu davranışı benim kanıma dokunuyor.

En ufak bir tavizde paraleller sizi yanında götürecektir.

Paralel yapıdan uzak durun, bu yapı ile mücadeleye devam edin.  

Ne olur sokakta bizim gözümüz kulağımız olun.

Gerekirse 24 saat bana ulaşabileceğinizden emin olun.

Bu 2 aylık süreç hepimiz için çok önemlidir.

Karamürsel’de çalışarak yüzde 52 oy alacağız ve bunu başaracağız.

Kayıp olan seçmenimizin gönlünü tekrar kazanırsak yüzde 52’nin üstüne çıkacağımızı biliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

**

Başkan Yıldırım’ın “AK Parti tek başına iktidara gelseydi, bir şehidimiz bile olmayacaktı” açıklaması beraberinde tepkileri de getirdi. 

CHP Karamürsel İlçe Başkanı Şinasi Yazar,  yaptığı bu konuşmadan dolayı Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı kınadı.

Yazar’ın açıklamasını birlikte okuyalım;  

“Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçe danışma kurulunda AKP tek başına iktidara gelseydi tek bir şehidimiz bile olmazdı demiş.

Bu açıklama doğru ise esefle kınıyorum.

Bu sözün neresinden baksam bir anlam veremiyorum.

Ve ben şu anlamı çıkarıyorum.

Ya bizi tek başına iktidar yapın yoksa terör hortlar.

Önümüzde seçim var.

Millet düşünsün taşınsın ona göre karar versin.

Ben varsam ülke var ben yoksam ülke yansın.

Bu düşünce tarzı bugün gelinen noktanın sebebidir.

İktidardan millet iradesi ile de gitmemek için her şeyi yapacaklarının ipuçlarını veriyorlar.

Âmâ unuttukları bir şey var, Türk milleti dayatmalara asla boyun eğmez.

Yedi düvele meydan okumuş bu millet AKP’ nin bu dayatmacı zihniyetine de gereken cevabı verecektir.

Bizim milletimize inancımız tamdır.

İsmail Yıldırım da Karamürsel’den gerekli cevabı alacaktır.

Biz sabırlıyız Allah sabredenlerle beraberdir.

Tutturmuşlar paralel yapı.

Yahu paralel sizsiniz, haberiniz yok.

Sağınız solunuz kendiniz paralelsiniz, Türkiye Cumhuriyetine paralel oldunuz.

Doğuda çözüm süreci meğerse PKK’ ya yığınak yapma, silahlara bakım yapma süreci olmuş.

Yakında meğer Öcalan teröristmiş bizi kandırdı derseniz valla şaşmam.

Başkanın açıklamasını önce Allaha sonra milletimize havale ediyorum.”

**

Yazar’ın açıklaması böyle…

Başkan Yıldırım’ın “AK Parti tek başına iktidara gelseydi, bir şehidimiz bile olmayacaktı” açıklaması bir yönlendirme…

Demek ki, “AKP, çözüm sürecini sekteye uğratarak işte biz başına iktidara gelseydik, bir şehidimiz bile olmayacaktı. Bu yüzden şehitlerin olmaması için bize oy verin’ demeye getiriyor…

Yıldırım, şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmıştır…

Aslında bu düşünce sadece Yıldırım’ın da değil, AKP’yi yönetenlerin zihniyeti.

1 Kasım seçimlerinde meydanlarda işte bu sloganı kullanacaklar: “AK Parti tek başına iktidara gelseydi, bir şehidimiz bile olmayacaktı.”

Bu AKP’nin gözünü iktidar hırsı bürümüş.

AKP, seçimi kazanmak için her yolu mubah sayıyor. 

 

Mustafa Özdemir hastanede yatıyor

Körfez Kız Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mustafa Özdemir, Körfez Devlet Hastanesi'nde yatıyor. Fıtık ameliyatı olduktan sonra enfeksiyon kapan Özdemir, yaklaşık 10 gündür hastane de tedavi altında tutuluyor. Ziyaretçi akınına uğrayan Özdemir'in bir süre daha hastanede tedavi altında tutulacağı bildirildi.

 

Trabzonlular etkinliği iptal etti

Gölcük Trabzonlular Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Yayla Şenlikları iptal edildi. Dernek başkanı Selami Bulut yaptığı açıklamada, “Ülkemizin son günlerde artan terör saldırılarını ve gelen şehit haberlerini büyük bir hassasiyet içinde takip etmektedir. Vatan evlatlarının kalleşçe arkadan vurularak şehit edildiği bu ortamda böyle bir etkinliğin yapılmayacağı bilincindeyiz. Böyle bir etkinliğin bu günlerde yapılmasını, canını bu vatan için feda eden tüm kahramanlarımıza saygısızlık olarak kabul etmekteyiz. Bu yüzden tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, acılı ailelerine ve tüm Türkiye ye baş sağlığı diliyoruz ”dedi. Terör nedeniyle içinde bulunduğumuz ruh hali ne şenliği, ne de konseri kaldırabilecek düzeyde. Trabzonlular Derneği, isabetli karar verdi.

 

 

Başkanlar kirve oldu

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ile AKP Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, AKP  Dilovası SKM Başkanı İhsan Şanlı’nın oğlu Gökhan’ın kirvesi oldular. İhsan ve Nursafiye Şanlı çiftinin oğulları Gökhan’ın sünnet düğünü ise 6 Eylül’de Dilovası Dilara Düğün Salonu’nda saat 19:00’da gerçekleşecek. Törene iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.   

 

 

Sime-Sen, terörü lanetleyecek

Sivil Memurlar Sendikası (Sima-Sen) Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, son günlerde artan terör olaylarına ve bu olaylar sonucu vatani görevini yapan Mehmetçiklerin şehit düşmesine karşı “Teröre lanet’’ mitingi organize ediyor. Hoyur, bugün 12.00-13.00 saatleri arasında Gölcük Anıtpark’ta yapılacak mitinge herkesi davet etti. Birlik ve beraberliğimizin bozulduğu şu günde herkes barışa destek vermeli. 

 

 

Kağıtspor Dergisi Çıktı

Kurumsal çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, Kağıtspor dergisini çıkardı. İlk sayısıyla yayın hayatına başlayan dergide, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübüyle ilgili yapılan faaliyetler ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’de yaptığı spor yatırımları yer alıyor. İçeriğinde sporcular, antrenörler ve yöneticilerle yapılan  röportajlarında yer aldığı dergide spor branşları da tanıtılıyor.

 

 

Şehitler için dua 

AKP Karamürsel Gençlik Kolları Başkanlığı şehitlere dua programı düzenliyor. AKP Karamürsel Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınayarak 29 Ağustos 2015 Cumartesi Saat 20.00’de akşam namazına müteakiben Merkez Cami’nde düzenlenecek olan programa tüm Karamürsel halkını davet etti. Özgüneş ayrıca gençlik kolları başkanlığı olarak şehitler için düzenlenecek Hatm-i Şerif programının ardından katılımcılara Türk Bayrağı hediye edileceğini söyledi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler