CHP’liler Haluk Levent’le coştu

CHP İzmit İlçe Örgütü tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Haluk Levent sahne aldı. Hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Halu...

CHP İzmit İlçe Örgütü tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Haluk Levent sahne aldı. Hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Haluk Levent, şarkı aralarında mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Levent, “Kızların ve erkeklerin aynı merdivenlerden inip çıkmasını bile sindiremeyen geri zekalı milli eğitim müdürü de çıktı” diyerek Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’a tepki gösterdi.

 

Haberin fotoğrafları için tıklayın

 

MUHTEŞEM KALABALIK

Büyük ilgi gören konseri yaklaşık bin 500 kişi izledi. Birçok kişi ise yer bulamadığı için salon dışında kaldı. Salona giriş biletle değil kitapla oldu. Kitap getiren herkes konseri izledi. Düzenlenen konsere İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, CHP İl Başkan Vekili Cihat Altınyuva, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, partililer ve çok sayıda Haluk Levent hayranı katıldı.

 

YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI

Haluk Levent konserine gitmek için CHP ilçe binası önünde toplanan partililer, kortej halinde Sabancı Kültür Merkezi’ne yürüdü. Yürüyüşe ilgi yoğun oldu. Milletvekili Haydar Akar’ın yanı sıra parti yöneticileri de gençlere yürüyüşte eşlik etti. İzmir Milletvekili Mustafa Balbay  ise salona girişinde alkışlarla karşılandı.

 

KONSERLERE DEVAM

Konserle ilgili konuşan sanatçı Haluk Levent, “Duygusal bir durum. Türkiye’de bir ilk. Bundan sonra böyle kampanyalara devam edeceğim. Bu kampanyalar sayesinde yüzlerce, binlerce çocuk kitap sahibi olacak. Bu yönde birçok şehirden istek var” şeklinde konuştu.

 

“GERİ ZAKALI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ”

Hayranlarına coşkulu bir akşam yaşatan Haluk Levent şarkı aralarında da mesajlar vermeyi ihmal etmedi. Kimsenin inancından dolayı hor görülemeyeceğini, giyim tarzından dolayı dışlanamayacağını ve herkesin inancını özgürce yaşaması gerektiğini söyleyen Haluk Levent, “Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri iki yıldır beni rahatsız ediyor” diyen Trabzon il Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’a ‘geri zekalı’ diyerek tepki gösterdi.

 

“HIRSIZLARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Konser için Atatürk Spor Salonu’nun verilmemesini eleştiren ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, konuşmasında, “Bizleri anlamakta zorlanıyorlar. Pankartlarımızı indirince bir daha asamayız sanıyorlar. Salonluları kapatınca buluşamayız zannettiler. Bizler Çanakkale'de şehit olan şanlı ecdadın torunlarız. Saray yapan sultanların değil, Deniz Gezmiş’lerin Mahir Çayan'ların arkadaşlarıyız. Önceleri ailecek tatile gidilen Esed sonra nasıl oluyorsa birden hain oluyor. F tipi yapılanma var dediğimiz zaman onlar inanmadılar. Şimdi kalmış evet var diyorlar ancak yaptıkları hırsızlığın üstünü örmek için var diyorlar. Bu iktidarlar geçicidir,  kalıcı olan CHP'dir. Onlar kaybedecek bizler kazanacağız. Kurtuluş savaşında ya istiklal ya ölüm diyen İsmet İnönü ve Mustafa Kemal kazanacak” dedi.

 

“EMBESİL OĞLAN”

“17-25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftası’nı önlemek için yapılan engellemeler olduğunu biliyorum” diyen Haydar Akar şunları söyledi: “Dönemin başbakanı eğer bu hırsız bakanlarını yüce divana gönderebilseydi ve embesil oğlunu bu kadar korumayıp yargıya teslim etseydi bu haftayı yolsuzluk haftası olarak kutlayacaktık. CHP 90 yıldır var ve hep olacak. Bizler bu hırsızlığın hesabını bugün olmazsa yarın soracağız” diye konuştu.

 

"SİZLER BU SALONLARA SIĞMAZKEN ONLAR AYAKKABI KUTULARINA SIĞDILAR"

Konsere katılan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise konuşmasında şu sonuçlara yer verdi: “Sizler bu salonlara sığmayacak kadar büyüdünüz, ancak onlar ayakkabı kutularına sığacak kadar küçüldüler. Bu ülkede CHP varken bunlar istediği gibi çalamayacaklar. Hırsızlıklarını kendilerine bile anlatamıyorlar. Bunu unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu iktidarın en yüce makamı en yüce divan olacaktır.”

 

“KOKUŞMUŞ BİR DİL İSTİYORLAR”

“En son 19. eğitim şuarasında Osmanlıca okunmasını ele aldılar. Bunlar Osmanlı’nın sadece lale devrini örnek alıyorlar. Bunlar Osmanlı’nın çürümüş kokuşmuş diline hasretler. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi kimse geri götüremez. Sizler buraya kitaplarla geldiniz sizler kitapsız değilsiniz. Türkiye’de okuryazar oranı yüzde 95, ama okuyan ve yazan oranı yüzde 5. Bu oran birçok Avrupa ülkelerinde yüzde 50-60'larda. Bunlar okumak deyince meydan okumayı anlıyorlar, muhalefetin canını okumak anlıyorlar.”

 

“ÜMİDİMİ KAYBETMEDİM”

“Ben cezaevinde olduğum zaman bu ülkeden hiçbir zaman ümidimi kesmedim. Silivri'deki yargılamalar sırasında biz mahkeme heyetini eleştirir ve hakkımızı ararsak aynı gün hakkımızda soruşturma açılırdı. Türkçe’nin güzelliklerinden faydalanarak hakimleri ve savcıları dolaylı yoldan eleştiriyordum. Tabi direkt olarak eleştirmediğim için onlar olayı sonradan anlıyorlardı. 20 kişi sırf mahkemede söyledikleri yüzünden 6 yıl hapse mahkum oldular. Ben Berthol Breth tiyatrosu benzetmesi yapınca olayı anlamadılar. Buna benzer davalar nedeniyle hala yargılananlar var. Medya gücüne sahip iktidar var, ama ne olursa olsun biz başarıya inanırsak bu iktidarı sandığa gömeriz. O gün geliyor. Yeter ki siz gayret edin. Gücümüzü bu iktidarı devirmek ve halkın iktidarını oluşturmak için harcayalım. Diktatörlük, bir kişinin milyonlarca insana zulüm etmesi değil, milyonlarca insanın bir kişinin zulmünü kabul etmesidir.”

 

“YANDAŞLARINI OLUŞTURDULAR”

“Kamu ihale yasası bu iktidar döneminde 137 kez değişti. Kişiye özel yasalar çıkarıldı. Bu iktidar kendi zenginlerini ve yandaşlarını oluşturdu. Cumhuriyetimizin 100. yılında halkın iktidarını kuracağız. Bu yürüyüş iktidar yürüyüşüdür. Kocaeli sokaklarında zafer şarkıları söyleyeceğiz” Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

24 Ara 2014 - 09:09 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.