CHP’liler liman konusunda TERS DÜŞTÜ!

CHP il ve ilçe yöneticileri, eski il başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve parti üyeleri dün ‘CHP Hafızasını Topluyor’ toplantıları kapsamın...

CHP’liler liman konusunda TERS DÜŞTÜ!
CHP’liler liman konusunda TERS DÜŞTÜ!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

CHP il ve ilçe yöneticileri, eski il başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve parti üyeleri dün ‘CHP Hafızasını Topluyor’ toplantıları kapsamında Tanyıldız Düğün Salonunda bir araya geldi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılım oldukça yoğun olurken İl Başkanı Sarıbay CHP’nin eski dönem il başkanları ile aynı masayı paylaştı.

 

“KİMSE DAVET BEKLEMESİN”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Cengiz Sarıbay, “Bu toplantıyı yaparken tüm parti küskünlerini bir araya getirmeyi düşündük. Partimize yıllarca emeği olan herkesi ‘CHP Hafızasını Topluyor’ toplantılarına katılmaya davet ediyorum. Buraya katılım için kimse özel davet beklemesin. Kentin sorunlarına dair AKP’li yöneticiler hiçbir şey yapmıyor. AKP’li milletvekilleri İzmit’in hiçbir sorununu çözemedi. Ama bunlar yine de birinci parti” dedi.

 

“AKP’LİLERDEN SES ÇIKMIYOR”

Cengiz Sarıbay, “Derince’de bir liman sorunu var. Bu liman sorununun çözümü için AKP’lilerden ses çıkmıyor. Derince halkı da bu konuda sessiz kalıyor. Derince’de sadece CHP’nin mücadele etmesi yetmez. Halkın da sesini yükseltmesi lazım. Derince limanı konusunda da Sungurlu Barajı konusunda direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun kendisi için söylediği sözlere de cevap veren Sarıbay, “Ben, Zeytinoğlu’nun şahsi menfaati için kendisine ‘Tüccar’ demedim. Safi Port’un menfaatini koruduğu için kendisini kınadım” ifadesine yer verdi.

 

“BARIŞ PARLEMENTODA OLUR”

Kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlayan ‘Barış süreci’ konusunda da değerlendirmeler yapan İl Başkanı Sarıbay, “Barış süreci tekrar başlatılmalı ancak bunun çözüm yeri parlamentodur. İkili ilişkilerle barış süreci olmaz. İşine geldiğinde masaya otur, işine geldiğinde masadan kalk olmaz. Parlamentoda çözüm sürecini başlatabildiğimiz anda çok daha iyi şeyler olacak” şeklinde konuştu.

 

“PROJELERİ KONUŞMAK İSTİYORUZ”

Toplantının kuralları ile ilgili konuşan Sarıbay, “Bu toplantıyı yaparken il yönetimi olarak çok emek verdik. Parti içi sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi konuşalım. Ancak Genel Merkez eleştirisi almak istemiyoruz. Eğer, Genel Merkez’e bir eleştiriniz varsa bize yazıp gönderebilirsiniz. Kürsüye çıkan herkes 5 dakikadan fazla konuşmamalı. Burada parti sorunlarımızdan çok projeler ve çözüm önerilerini konuşmak istiyoruz” dedi.

 

“ÜLKEMİZİ SAVAŞIN PİYONU YAPARLAR”

Sarıbay’ın ardından konuşan CHP eski İl Başkanı Mustafa Küpçü, AKP’yi sert sözlerle eleştirerek, “AKP dünün CHP’si yöntemi ile çalışıyor. Eğer bir sol parti bir eğitim okulu değilse o partinin bir yararı olmaz. Sol bir partide insanların beyinsel ve kişisel özgürlükleri yoksa o parti sol bir parti değildir. AKP’nin sokaklara kadar temsilcisi var. Ama kendimize baktığımıza yan binada oturan komşumuzu tanımamak bizim en büyük eksikliğimizdir. Bu ülkenin en büyük umudu CHP’dir. Eğer bu umudu büyütmezsek ülkemizi 3. Dünya Savaşı’nın piyonu yaparlar” şeklinde konuştu.

 

“CHP ÜLKENİN AYDINLIK GELECEĞİ”

Küpçü’nün ardından konuşan Kartepe ilçe yöneticisi İsmail Akbal, “Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu CHP’yi daha da büyütmeli ve her zaman dik ve bir arada olmalıyız. İnanıyorum ki Türkiye bugün düştüğü bu yangından CHP sayesinde kurtulacaktır” dedi. Eski İl Başkanı İbrahim Aydın, “Böyle bir toplantı büyük bir ihtiyaçtı. CHP’yi anlatmak kitaplara sığmaz. Ama kısa söz etmek gerekirse CHP dünyada 93 yıldır ayakta kalmayı başaran ender partilerden biridir. CHP her zaman ülkenin aydınlık geleceği olmuştur. Bu karanlık dönemden çıkmanın yolu ise yine CHP’dir” diye konuştu.

 

“KENDİMİZİ SORGULAMALIYIZ”

Eski İl Başkanı Keramettin Gençtürk, “Partimizin sıkıntıları var.  Biz kendimizi büyütmeli ve geliştirmeliyiz. Kendimizi geliştirmek için yanlışlarımızı konuşmak zorundayız. Ülkedeki vatandaşlar bizi seçenek olarak görmüyor. Bu kadar kötü bir yönetim olmasına rağmen eğer halk bizleri tercih etmiyorsa kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Türk halkı mevcut düzenin değişmesini istiyor. Düzenin değişmesine yönelik bir seçenektir başkanlık sistemi. Biz başkanlık sistemini tartışmaktan niye korkuyoruz?” diye sordu.

 

“KAHVALTILI PROGRAMLAR YAPIYORSUNUZ”

Gençtürk’ün ardından eski il yöneticisi Necdet Akar söz aldı. Akar, “Türkiye elimizin altından kayıp gidiyor. Artık sokağa çıkma zamanımız gelmiştir. CHP 24 saat eylemlere başlamalıdır” dedi. İlçe yöneticisi Ahmet Uzun ise konuşmasında Cengiz Sarıbay’ın 5 dakikalık konuşma kuralını eleştirerek, “Ben halkın sorunlarını 5 dakika içinde nasıl anlatayım. Gidiyorsunuz, bugün ülkemizi sömürenlerin il temsilcileri ile Antikkapı’da yemek yiyorsunuz. Otellerde kahvaltılı programalar yaparak çalışma olmaz. Basın açıklamasında ‘Yeni il binası yapacağız’ diyorsunuz. Binalar içindekilerle değer kazanır. Her gün şehit geliyor ama siz kahvaltı programlarında buluşuyorsunuz. Hakkım zehir zıkkım olsun. Sokaklara çıkmak lazım, alanları doldurmak lazım” dedi.

 

“LİMAN YATIRIMI DOĞRU BİR YATIRIM”

ÇYDD eski Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, “Kadınlarla yola çıkmak zorundasınız. Genç kızlarımızdan başlayarak kadınlarımıza değer vermek zorundayız. Partimizde mutlaka gençlerimizi yan yana getirmek zorundayız” dedi. Sendika yöneticisi Sadettin Acar ise Derince limanı hakkında konuşarak, “Limanla ilgili yanlış beyanlarda bulunuluyor. Derice limanı devlete ait bir limandır. Bizler bu limanın satılmaması için mücadele ettik. Derince limanında yapılacak olan yatırım doğru bir yatırım. Oraya yatırım yapılırsa Derince halkı ihya olur. Bizim bu limana karşı çıkmamız doğru değil” şeklinde konuştu.

 

“KISIR TARTIŞMALARDAN KURTULMALIYIZ”

Partili Remzi Özkan, ülkenin çok zor zamanlardan geçtiğini ifade ederek, “Bizim artık AKP’nin karşısına daha dik çıkmamız lazım. Artık her birimiz birer Mustafa Kemal gibi olmalıyız” dedi. Özkan’ın ardından konuşan Selda Ataman ise “CHP neden iktidar olamıyor biliyor musunuz? Çünkü CHP ideolojik ideallerini tam olarak yapamamaktadır. Biz öncelikle kendi içimizdeki kısır tartışmalardan kurtulmalıyız” ifadesine yer verdi. Osman Boz, “Parti içinde bir uzmanlar kurulu oluşturulmalı. Kentin sorunları var. Bu sorunları çözmek noktasında ciddi bir kurul oluşturup sorunların çözümü noktasında profesyonelce çözümler üretmeliyiz” dedi.

 

“DERİNCE LİMANI GASP EDİLMİŞTİR”

Derince İlçe Başkanı Nihat Değer Derince limanı ile ilgili konuşmasında, “Sadettin arkadaşım CHP’nin mantığına ters bir konuşma yaptı. Sanki kendisi özelleştirmeden yana bir tavır koydu. Bu limanın genişletilmesi ve doldurulması konusunda gerekli araştırmalar yapıldı. Limanın doldurulmasından sonra Derince’de ciddi bir kirlilik oluşacaktır. Derince limanı gasp edilmiştir. Mücadelemiz devam edecek. 13 Mart’ta bu konuları değerlendirmek için geniş katılımlı panel yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“PARTİNİZE ASLA KÜSMEYİN”

Değer’in ardından konuşan eski Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, “Bizler her yerde ayrımcılık politikası yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrelerde gördük ki seçimi kaybedenler partiye küstüler. Merak ediyorum insan kendi çocuğunun geleceğine küser mi? İzmit’in sınırlarından çıkmazsak kendi ilçemizin sınırlarımızın dışarı taşmazsak bir yere varamayız. Dışarıda bizi taşlayan bir AKP var zaten. CHP’li olmak öyle kolay değil. Bir meziyet değildir. Partimizi büyütmekten başka seçeneğimiz yok. Partiye küsmeye hakkımız yok” dedi.

 

“İL BAŞKANI KUCAKLAYICI OLMALI”

Ardından konuşan Mehmet Çelik Fırat, Yolcubal’ın konuşmasını eleştirerek, “Kadın kotası denilen yasa tüzüğe konulurken siz neredeydiniz? Partimizin önünü temizlemeden AKP’yi eleştirmek hakkımız değildir. İl yönetiminden şunu beklerdik, kucaklayıcı bir yapı beklenirken çok yanlış tavırlar gördük. Önce kendi içimizde demokrat olacaksın. Türkiye’de en çok borcu olan belediyeye sahibiz ama yapılan gezilere meclis üyelerimiz ellerini kollarını sallaya sallaya gidiyor. İlçe başkanlarına bunları soruyorum, ‘Ne olacak gitsinler’ diyor. İl başkanının kucaklayıcı olmasını istiyoruz. Bizi sevse de sevmese de kucaklamak zorunda” diye konuştu.

 

PEKYÖRÜR’DEN YOLCUBAL’A SERT CEVAP

İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, Hülya Yolcubal’a yönelik eleştirilerde bulunarak, “Yeni CHP olmaz. CHP 90 yıllık bir çınardır. Bizler küs değiliz. Hepimiz eskisi ile yenisi ile buradayız. Eski yöneticilerimiz yüzyıllık şarap gibiler. Keşke sen gelseydin kapımız hep açık. Senin başkanlığın döneminde biz çok sayıda proje getirdik. Keşke sen de bizlere proje getirseydin” dedi. Pekyörür’ün ardından konuşan İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Ülkede çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ciddi ve sistemli bir faşizmle karşı karşıyayız. Ortada kalan birçok vatandaşımız bizlerden bir şey bekliyor. Herkesin korkusu var” ifadelerine yer verdi.

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Toplantının sonunda yapılan eleştirilere cevap veren Cengiz Sarıbay, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek kendisini eleştiren Ahmet Uzan’a sert cevap verdi. Sarıbay, “Meclis üyelerimizin yurt dışına çıkması hayatlarını kaybeden şehitlerin anmasına engel değil” dedi. İl binası konusundaki eleştiriye de cevap veren Sarıbay, “İl binasını ben kendim için istemiyorum. Tuvaletlerimiz dahi kokuyor. Yeni il binasının kime ne zararı olur” diye konuştu. Sadettin Acar’ a da söyledikleri sebebiyle sert çıkan Sarıbay, “Derince limanına işçi alınacağını söylüyor. Külliyen yalan. Biz orada neyin ne olduğunu biliyoruz. Derince limanının mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Serkan BORLAK

3-045.jpg

1-085.jpg

2-072.jpg

4-025.jpg

#

06 Mar 2016 - 19:00 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.