CHP’liler Yürüyüş Yolu'nda imza topluyor

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları, İzmit Yürüyüş Yolu’nda müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısının reddi için Yürüyüş Yolu üzerine stant açarak...

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları, İzmit Yürüyüş Yolu’nda müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısının reddi için Yürüyüş Yolu üzerine stant açarak imza kampanyası başlattı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen kampanya Cuma gününe kadar sürecek ve toplanan imzalar genel merkeze gönderilecek. Düzenlenen programa CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkan vekili İlknur Balcıgil ve çok sayıda CHP’li katılım gösterdi. CHP’li kadınlar adına konuşan İzmit İlçe Kadın Kolları Başkan vekili İlknur Balcıgil, “Laik bir Türkiye’de yaşamamız gereken şeylerle karşı karşıyayız, kadınlar olarak bu işe sonuna kadar karşıyız” dedi.

 

LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI

Düzenlenen programda konuşan İzmit İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili İlknur Balcıgil, “Nüfus hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı içeriğinde geçen ‘Müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesine ilişkin’ yasa tasarısına hayır diyoruz. Müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesi Anayasa’nın değişmez ilkelerinden ‘Laiklik ilkesine’ aykırıdır. Kanun önünde herkes eşit olup ‘Eşitlik İlkesine’ aykırıdır. Medeni kanun ile elde edilen hakları ihlal edeceğinden medeni kanuna aykırıdır. Bu yasanın geçmesi halinde toplum kutuplaşacak, toplumsal barış bozulacaktır. Çocuk evlilikleri artacaktır. Bu tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

MÜFTÜLERE GÜVENİYORUZ AMA..

İmza kampanyasına destek veren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, ‘’Biz müftülere karşı değiliz. Müftülerimize de son derece güveniyoruz. Burada sorun müftülere yetki verilmesi değil, müftülüklere verilmesi. Müftülerdi, müftülükler oldu. Müftülükler olduğu zaman ne ücra köydeki imama dahi yetki verip benim adıma sen kıy diyebilir. O zaman Türkiye’de kargaşa olur. Evlendiğini zanneden kadınlar 5-10 sene sonra evlenmediklerini görür’’ açıklamalarında bulundu. Selin BECER

#

18 Eki 2017 - 13:46 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

erol demirbek - BU CHP NİN OYUNA GELMESİ DEMEKTİR. KARŞI CIKMASALAR AKP NİN EZBERİ BOZULACAKTI . ŞİMDİ SEÇİM PROPAGANDASINDA DİNSİZLİKLE SUÇLANACAKLAR . AKILLANMADI GİTTİ .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 13:46
03

Adnan - ey Chp sizlere keslikle kadılmiyor sizemi soracam kime nikah kıydırayim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 13:46
01

haldun - papaz kıysın nikanızı istermisiniz,ölüncede imam aramayın öyleyse,devletin resmi memeru olan müftülüklerin nikah kıymasına karşı gelen müslüman değildir islam dinini çağrıştıran herşeye nedense chp karşı sorsan hepsi müslümanız derler,istemesenizde nikahı müftülükler kıyacak nokta.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 13:46