CHP’lilerden AKP’ye ağır eleştiri

CHP’li Fahri Örengül dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Başkan Karaosmanoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Örengül, “Meclis gündeminin son maddes...

CHP’li Fahri Örengül dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Başkan Karaosmanoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Örengül, “Meclis gündeminin son maddesi olan faaliyet raporunun değerlendirilmesi aşamasında meclisten ve eleştiriden kaçan Karaosmanoğlu nedeniyle CHP grubu da meclisi terk etmiştir. Bu konuda Karaosmanoğlu’nu hesap vermeye davet ediyoruz” dedi

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fahri Örengül, Ali Haymanalı ve Fikret Gökmen ile birlikte dün CHP İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Fahri Örengül, “CHP’lileri meclis toplantısından kaçmakla suçlayan Karaosmanoğlu’nun aynı meclise yurtdışında olduğu gerekçesiyle katılmadı; fakat bize kendisinin öğle saatlerinde bir cenaze töreninde olduğu bilgisi geldi. Eleştirilere cevap veremeyeceği için yurtdışında yalanını söyleyerek meclis toplantısına katılmadı. Asıl görev yeri olan meclise değil de cenazeye katılarak eleştiriye zemin yaratmıştır” dedi.

“MECLİSE VE HALKA SAYGISIZLIK YAPTI”
Örengül, “Bir belediye başkanı meclise katılmazlık edemez. Saygı göstermesi gerekirdi. Hem meclise hem de Kocaeli halkına karşı saygı kurallarını çiğnemiştir. Öncelikle onun terk ettiği meclisi biz ondan sonra terk ettik. Faaliyet raporunu halkıyla paylaşması gerekirken ortalarda yoktu. Kendisini Kocaeli halkına ve meclise saygılı olmaya davet ediyorum. 55 AKP’liye karşı biz CHP’liler 10 kişiyiz; ama daha cesur davranıp niteliklerimizin onlardan çok daha iyi olduğunu ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

“KARAOSMANOĞLU HALKINI KANDIRDI”
Fahri Örengül, “Çok güzel bir faaliyet raporu yazmışlar; ama içindekiler tamamen yalan dolan. Bizim borcumuz 4 milyar lira demişler; ama Hazine Müsteşarlığı’nın resmi web sitesine göre bu rakam 5.5 milyar TL olarak görülüyor. Vaatleri ortalarda yok. Ulaşım Master Planı’nı 15 milyon TL’ye tekrar yaptırdılar. 9 yıldır bu konuyu çözemediler. Karaosmanoğlu halkını kandırdı. Kandırmaya da devam ediyor. Seka Park’ta 232 dönümlük bir alanı ihale olmadan Ottoman adında bir firmaya vermişler. Şimdi de ihalesini yapmaya çalışıyorlar. Bütün yaptıkları suçtur ve yargılanacaklardır” dedi.


“RANT SAĞLANACAĞI İÇİN ŞERH KOYDUK”
CHP İmar Komisyonu Başkanı Ali Haymanalı ise yaptığı konuşmada, “Her ay 5-6 madde için uyum dışına çıkarak şerh koyuyoruz. Fakat yol, park, yeşil alan, sağlık gibi konularda bizim de yardımcı olmamız gereken ve halk için gerekli olan konularda oy birliğine uyuyoruz. Bizi kimse ikircikli davranmakla suçlayamaz. Rant elde etmek için meclise getirdikleri bazı maddelere şerh koymak durumundayız. Geçen 2 ay içinde 5-6 maddeye rant sağlanacağı için şerh koyduk. Bunlar zaten ileri de birer yargılanma konusu olacağı için endişemiz yok” ifadelerini kullandı.

“İMAR YOLSUZLUĞUNDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”
Konuşmasına devam eden Haymanalı, “Mesela kendisine sağlık alanı, yeşil alan yapılan, sonra o yeşil alan ticari alana dönüştürülen kim var derseniz, bende sizlere AKP İl Yönetim Kurulu üyesi olan Zekai İren var derim. Kendisine rant sağlanmıştır. Bir başka kişi içinse yine rant sağlanmış ve imar durumları değiştirilerek beş yıldızlı otel yapması için zemin hazırlanmıştır. Kendisi yağ ve şeker sanayicisi olan AKP’li meclis üyesi Metin Torunoğlu’dur. Metin Torunoğlu için yapılan rant kazanımı imar yolsuzluğundan başka bir şey değildir” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR, EN BORÇLU BELEDİYE”
Mali konularda açıklamalarda bulunmak üzere Fahri Örengül’le birlikte toplantıya katılan CHP’li meclis üyesi Fikret Gökmen, “Türkiye’nin en borçlu belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’dir. Yuvacık Barajı’nın borcu 2004 yılında bunların yaptığı ve Hazine Müsteşarlığı ile imzalanan protokol gereği donduruldu. O para 2 milyon 200 bin liradır. Mahalli idareler kayıtlarına göre Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 milyar 477 milyon liradır. Yani bu paranın 2 milyar lirası Yuvacık Barajı ile ilgiliyken, kalan 3 milyar 500 milyon liralık kısım bunlara aittir” dedi.

“DEVLETE 5 KURUŞ ÖDEMEDİLER”
Gökmen, “İSU, Yuvacık Barajı’nın suyunu satarak 350 milyon TL kazanıyor. Bu para 10 yılda 3 milyar 500 milyon lira yapar. Daha bunun için devlete 5 kuruş bile ödemediler. İSU devamlı olarak para kazanıyor; ama kimseye para ödemiyor. Bu paralar nerelere gidiyor. İsaş’tan alınan su Büyükşehir’e fatura ediliyor. Büyükşehir de bunu İSU’ya fatura ediyor. Ama İsaş’a ödenen 5 kuruş bile yok. Sadece bir yıllık ödenmeyen su parası 140 milyon liradır. 10 yılla çarparsak 1 buçuk milyar lira yapar” şeklinde konuştu.

“SAĞA SOLA LALE DİKTİLER”
Örengül, “İSU 550 milyon yatırım yaptım diyor. Neyle yaptın diye soran yok. Bugün Yuvacık’ı özelleştirseler en az 10 milyar dolar eder; ama bu barajı bunlar kaça verirler tahmin bile edemezsiniz. Büyükşehir’in 552 milyon lira alacağı var. Bu alacağın 172 milyon lirası kendi kuruluşlarının borçlarıdır. İSU, Kent Konut, alt belediyelerin hepsi Büyükşehir’e borçlu. Kent Konut’un Büyükşehir’e borcu 22 milyon TL. Kendi kurumlarının dışında Büyükşehir’in 350 milyon TL alacağı var. Sağa sola lale diktiler, halkın 25 trilyonunu yediler” dedi.

#

16 Nis 2013 - 09:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.