CHP'lilerin aracına Jandarma'dan geçiş izni YOK!

Jandarma ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu projesinde kesilen ağaçları incelemek için yola çıkan CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerinin aracını Umu...

Jandarma ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu projesinde kesilen ağaçları incelemek için yola çıkan CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerinin aracını Umuttepe yolu üzerinde durdurdu. Kimlik kontrolünün ardından Jandarma ekipleri, komisyon üyelerine izin almaları gerektiğini söyleyerek grubun geçişine izin vermedi.

 

TOPLU GEÇİŞE İZİN YOK

Umuttepe yolu üzerinde Jandarma ekipleri, komisyon üyelerine “Hayır’ aracıyla nereye gidiyorsunuz?” şeklinde soru yöneltirken “Kendi aracınızla bireysel olarak gidebilirsiniz ancak toplu bir şekilde gitmenize izin veremeyiz” şeklinde konuştu. Yaklaşık bir saat süren incelemenin ardından Jandarma ekipleri, Valilikten inceleme için izin almaları gerektiğini belirterek grubu geri gönderdi.

 

“SUÇUMUZ YOKKEN ENGELLENDİK”

Komisyon adına konuşan CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Müzeyyen Topçu Tan, Kendi ülkemin, kenti kentimin ormanını görmek için kesilip kesilmediğini tespit etmek için valilikten izin almam gerekiyormuş. Valilikten izin almıyorsam da Savcılığa suç duyurusunda bulunmam gerekiyormuş. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk diyelim o sırada işleme geçene kadar zaman aşımına uğrayacak. Orada bir tane bile ağaç kalmayacak. Biz 25 yıl içinde çölleşecek olan ülkeler arasında yer alacağız. Orman Haftası’nda Su Günü’nde böyle bir şey oluyor. İşimizi gücümüzü bırakıp gönüllü olarak orada ağaçların kesilip kesilmediğini tespit ediyoruz. Ormanları katlediyorlar. Böyle bir durumda hiç birimiz suç işlemedik, hiç birimizin geçmişinde de bir suç yoktur ama engellendik. Çok üzgünüm” dedi.

 

“ORMANLARI KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Orman Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Zengin, “Türkiye orman açısından çok zengin bir ülke değil. Türkiye’nin ormanla kaplı alanları henüz %27 bunun %33 olması gerekiyor. Biz ormanlarımızı korumak zorundayız. Çünkü ormanların bize bir sürü faydası var. Eğer ormanları yok edersek iklim değişikliklerinin kurbanı oluruz.” diye konuştu.

 

“BURADA ŞİRKET YAĞMA YAPIYOR”

Makine Mühendisi Yaşar Seymen ise, “Bugün burada ormanların kesilip kesilmediğini tespit etmek için geldik ama izin verilmiyor. Kesim alanında şantiye kuran firma Cengiz İnşaat. Bu firma iktidara yakınlığı ile biliniyor. Köprü, otoyol, havaalanı gibi ne kadar kenti yağmalayan proje varsa hepsi bunların yaptığı projeler. Burada da şirket yapma yapıyor. Kentine ormanına sahip çıkan insanların karşısına Cengiz İnşaatı korumak için jandarma getirilmiş durumda. OHAL bahane bütün gerekçe budur” ifadelerini kullandı. Selin BECER

whatsapp-image-2017-03-27-at-12.22.jpg

toplu-(2)-002.jpg

#

27 Mar 2017 - 11:52 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

nadir - editörleriniz müteahhit ile birlikte haraket etmesi ileri demokrasidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 11:52
02

nadir - tüm müteahhitlerin hakkıdır. istediği ağacı kesebilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 11:52
01

Karadeniz41 - Jandarma'nın İç İşleri Bakanlığı'na bağlanması hemen sonuç vermeye başladı...

İleri demokrasi sardı dört yanı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 11:52