CHP’nin 23 Nisan coşkusu!

Cumhuriyet Halk Partisi gün boyu gerçekleştirdiği 23 Nisan etkinliklerinin finalini Türk bayrakları ve flamalarla beraber İzmit turuyla yaptı. Çoluk...

CHP’nin 23 Nisan coşkusu!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi gün boyu gerçekleştirdiği 23 Nisan etkinliklerinin finalini Türk bayrakları ve flamalarla beraber İzmit turuyla yaptı. Çoluk çocuk 7’den 70’e bayrağını kapan herkes Merkez Bankası önünde toplandı. Partililer ellerinde Türk bayrakları ve ‘Yaşasın Tam Bağımsız Demokratik Türkiye’ pankartlarıyla Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkı’na geçildi. CHP’nin organize ettiği yaklaşık 650 kişinin katıldığı 23 Nisan yürüşüne, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, ilçe başkanları, gençlik kolları, parti yöneticileri,  partililer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

İNADINA CHP

Sabri Yalım Parkı’na geçildikten sonra ilk olarak açıklamalarda bulunan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Bugün düğünlerde derneklerde kıydıkları nikahta bir Mustafa Kemal’i çok görenleri 23 Nisan’ı çok görenlere inat yaşasın tam bağımsız gerçekten demokratik Türkiye.. Bugün 23 Nisan’ı unutturmak isteyen Çankaya’da ki ağa babalarına inat 100 değil 200 yıl daha onlardan bu çocukları kurtarana kadar inadına Cumhuriyet inadına Mustafa Kemal inadına CHP..” ifadelerinde bulundu.

 

KORKAKLARA İNAT KUTLAYACAĞIZ

Daha sonra söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “23 Nisanları kutlamaya korkanlara inat diyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920’de top sesleri arasında bu Cumhuriyeti, bu ülkeyi, bağımsızlığı bizlere armağan etti. 23 Nisanı kutlamaya korkan yüreksizlere, korkaksızlara inat 100 yılda geçse bin yılda geçse biz kutlamaya devam edeceğiz. Bu ülke ayakkabı kutularına dolar istifleyenlerin değil,  bu ülke için vatan için hayatlarını verenlerin ülkesidir.  AKP’nin 2023’te Cumhuriyeti yıkma hayalleri biz var olduğumuz sürece hayaldi hayal kalacak. Çocuklarımızı geleceğimizi hiç bir zaman tek adam iktidarına teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızın Ensarsız, sansarsız geleceği için bizler sokaklardayız. 23 Nisanlarımızı korkaklara inat kutlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

KUTLANMAYAN BAYRAMLARI KUTLAYACAĞIZ

CHP’nin il başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Cengiz Sarıbay, “Bugün CHP’nin il başkanı olduğum için çok gururlandım. Atatürk Cumhuriyeti kurarken meclisi açarken dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın olduğunu gösterdi. Bugün çok coşkulu bir kutlamanın içinde bulunduğum için çok mutluyum. Bundan böyle AKP tarafından kutlanmayan tüm bayramların tarafımızdan daha çoşkulu kutlanacağını haykırıyorum.” Diye konuştu.

 

BİZİM BAYRAMIMIZ VAR

Son olarak söz alıp konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Bugün ötekileştirmeye çalışılan ulusal bayramlarımıza bir anlamda yükleyebilmek için hep beraber yürüdük, bağırdık, slogan attık. Bu yürüyüş yolunda yürürken bizim bir bayramımız var demek için yürüdük. O kafelerde oturanlara biz yürürken başlarını çevirenlere bizde varız demek için yaptık.” İfadelerinde bulundu.

 

ÇOCUKLARIMIZI SAPIKLARIN ELLERİNE BIRAKTILAR

Konuşmalarına devam eden Akar, “Atatürk o kadar büyük bir adamdı ki onlar ne kadar görmese de dünya görüyor. Tarihte bir ilki gerçekleştirdi ve dünyada ilk ve tek olan çocuk bayramını yaptı. Yakın gelecekte 23 Nisan, 1 Mayıs gibi tüm dünyada çocuk bayramı olarak kutlanacak. Ama bugün bir ilk gerçekleşti. TBMM kurulduğu tarihten beri ilk defa Cumhuriyet resepsiyonu yapmadı. CHP ise 400 çocuk, sanatçılar, aydınlarla meclis çocuk bayramını kutladı. Bunda 96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza bayram armağan ederken bunlar çocuklarımızı sapıkların ellerine bıraktılar. Bilin ki bunun hesabını sormak uzun sürmeyecek.” dedi. Ahmet HAZER

_mg_2371.jpg

#

24 Nis 2016 - 09:01 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.