CHP’nin davasında kayyum için ‘evet’ dediler

CHP İzmit İlçe delegesi Adem Elbaş, il başkanlığı atama sürecinde hukuksuzluk olduğu gerekçesi ile konuyu yargıya götürmüştü. Elbaş’ın açtığı dava Koc...

CHP İzmit İlçe delegesi Adem Elbaş, il başkanlığı atama sürecinde hukuksuzluk olduğu gerekçesi ile konuyu yargıya götürmüştü. Elbaş’ın açtığı dava Kocaeli 3. Sulh Hukuk mahkemesinde görülmeye başlandı.

Yalçın Kuşkan’ın il başkanlığına atanması hakkında 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne Adem Elbaş başvuruda bulunmuştu. Kocaeli 3. Sulh Hukuk mahkemesinde görülen davaya davacı avukatı Vecdi Koşulcu, davalı avukatı Arzu Türkkal katıldı. Ayrıca Adem Elbaş’ın kayyum olarak önerdiği eski İl Sekreteri Semra Selvi Tulucan, Mustafa Pürsünlü ve Şekerpınar, Mahalle Temsilcisi Erdeniz Şenkaya’da duruşmaya katıldı. Duruşmaya CHP İlçe Örgütünden üyeler ve CHP Hukuk Komisyonu üyesi Av. Nazmi Küçükosmanoğlu’da takip etti. Görülen duruşmada Av. Mahmut Turhal’ın vekaletini Av. Arzu Türkkal’a devretti. Davada CHP Kocaeli İl Başkanlığından ve CHP Genel Merkezinden gelen yazılar okunarak dosyaya eklendi. Görülen duruşmada davacı avukatı Vecdi Koşulcu, “Yalçın Kuşkan il başkanlığından önce aidatlarını ödemiş midir ödememiş midir? Üyelik tarihine dair evrak dosyada görünmüyor. Asıl önemli olan budur. Eğer aidat ödememişse tüzüğe aykırı bir atama gerçekleşmiştir. Yalçın Kuşkan’ın seçilmeden önceki tüm evrakların dosyaya eklenmesini talep ediyoruz. Ayrıca il başkanının atanması sırasında MYK’nın kararlarının da tarih ve tam saati olarak dosyaya eklenmesini, atamanın ardından genel merkeze ulaşan istifa saatlerinin tarih ve saatlerinin dosyaya eklenmesini talep ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

KAYYUM İÇİN ‘EVET’ DEDİLER
Yapılan duruşmaya katılan Adem Elbaş’ın kayyum heyeti için önerdiği eski İl Sekreteri Semra Selvi Tulucan, Mustafa Pürsünlü ve Şekerpınar, Mahalle Temsilcisi Erdeniz Şenkaya mahkeme başkanının, “siz kayyum olarak önerilmişsiniz. Bu görevi kabul ediyor musunuz” sorusuna ‘evet’ cevabı verdiler. Duruşmada davalı tarafın avukatı Av. Arzu Türkkal, “davayı kabul etmiyoruz. Atama sırasında tüzüğe aykırı hiçbir şey yapılmamıştır. Eksik evraklara ilişkin olarak ta bizim tarafımızdan yazı istenmiştir, biz yazıları mahkeme heyetine sunduk” dedi.

DAVACI TARAFIN İSTEDİĞİ OLDU
Davacı avukatı Vecdi Koşulcu’nun eksik evrakların giderilmesi yönündeki talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda 2.02.2011 tarihine kadar olan tüm evrakların CHP Kocaeli İl Başkanlığından ve CHP Genel Merkezinden istenmesine karar verilirken dava 14.04.2011 tarihine ertelendi.

#

15 Şub 2011 - 14:37 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.