CHP'nin hedefi: %51

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay CHP İl binasında gerçekleştirdiği anayasa görüşmeleri hakkında yapılan basın açıklamasında basın mensuplarıyla bir araya...

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay CHP İl binasında gerçekleştirdiği anayasa görüşmeleri hakkında yapılan basın açıklamasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sarıbay, basın açıklamasına Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan Fatma Kaplan Hürriyet ve İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Anayasa değişikliği meclisten geçti. Bizim vekillerimiz bu görüşmelerde öne çıktı. Bu görüşmeleri aktarmak için sizleri buraya davet ettik” diyerek sözü tüm vekiller adına Haydar Akar’a bıraktı.

 

“ANAYASA MHP’NİN HAMLESİYLE MECLİSE GELDİ”

CHP Milletvekili Haydar Akar yaptığı konuşmasında “Darbe anayasasının değişmesini istiyorduk. Kafamızda daha modern bir anayasa vardı. Ama onların kafasında başkanlık sistemi vardı. Türk milleti görüşmelerde tarihi anlarla tanıklık etti. Anayasaların yapılma süreci tüm ülkelerde farklıdır. Darbeler anayasalardan sonra yapılır. Uzun süre çalışma yapılır üzerinde topumun yüzde 90’ın evet oyu alınarak yapılır. Ama anayasa değişikliği MHP’nin hamlesiyle meclise getirildi. Uydurulmaya çalışan kılıflar anayasaya getirildi. Anayasaya uymayan bir Cumhurbaşkanı için yeni yasalar getirildi. Tüm doğru bildiklerimi AKP vekillerinin şiddetine maruz kalarak anlattık” ifadelerini kullandı.

 

“SADECE CHP’NİN SORUNU DEĞİL”

Akar konuşmasının devamında, “İlk defa CHP grubu bu kadar kenetlenerek bir arada oldu. Bu süreçte AKP’nin teamülüz yüzünü gördük. Şiddetin savunulduğunu, kendisi gibi düşünülmeyenlerin yok edildiğini bir kere daha gördük. 80 milyonun iradesinin tek adamla yönetilmesine karşı çıktı. Terörün hortladığı, ekonominin dibinin görülüğü dönemde konuşulması gerekenleri anlattık. Yarattıkları korku ile halkı da korkutacaklarını sandılar. Bizler CHP olarak halkla birlikte korkmuyoruz. Kafalarının arkasında ki hesaplaşma planını bu halk bozacaktır. 80 milyon 1’den büyüktür. Biz CHP olarak bunun sadece CHP’nin sorunu olmadığını söylüyoruz. AKP içinde bile çok sayıda Cumhuriyet sahip çıkacak, yüreğinde Atatürk sevgisi olanların olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ YÜZDE 51”

Akar konuşmasını, “Bugünden itibaren referandum çalışmalara başlıyoruz. Seferber olduk.  Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkmak simitçiden, manava kadar herkesin görevi. Referandumu birlikte atlatacağız” sözleri ile noktalarken  AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın mahalle danışmalarında yaptığı “Benim mahalle başkanım, CHP Genel başkanından daha büyüktür” söylemine yanıt veren İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Ben kendisine yakıştıramadım diyeceğim ama onlara yakışır” diye konuştu. Sarıbay ayrıca referandumda hedeflerinin en az yüzde 51 olduğunu söyledi Selin BECER

#

24 Oca 2017 - 13:17 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

izmitli - ne neyyy yüzde 51 mi valla çok güldüm karnım ağardı gülmekten tşk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 13:17
04

murat - memet bekaroglu ve sezgin tanrıkulu kılıçtaroglu gibilere oldugu sürece vatandaş size oy ver vermez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 13:17
03

yasin - kılıçtar oglu oldugu sürece yine akp gelir başımıza sizlr musallat ettiniz bu adamları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 13:17
02

zavallı - kılıçtaroglu oldugu sürece sizden bir şey olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 13:17
01

haldun - komik olmayın chp hdpkk nın peşine takılmış olmuş chpkk...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 13:17