Çin, alüminyumda dengeleri değiştiriyor

Metal sektörünün prestijli araştırma şirketlerinden CRU tarafından Londra’da Marriott Hotel Grosvenor Square’de gerçekleştirilen ‘22. Dünya Alüminyum...

Metal sektörünün prestijli araştırma şirketlerinden CRU tarafından Londra’da Marriott Hotel Grosvenor Square’de gerçekleştirilen ‘22. Dünya Alüminyum Konferansı’nda (World Aluminium Conference) Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör de katıldı. Konferansta bir de konuşma yapan Genel Müdür Güngör, Avrupalı bir yassı alüminyum üreticisinin bakış açısıyla Çin’deki yassı alüminyum üretiminin sektöre etkilerini değerlendirdi.

 

200 DELEGE KATILDI

Alüminyum sektöründe faaliyet gösteren dünyanın önde gelen şirketlerinin katılımı ile gerçekleşen konferans, Avrupa, ABD, Afrika, İskandinavya, Hindistan, Avustralya, Asya ve Ortadoğu’dan yaklaşık 200 delegeyi bir araya getirdi. Güngör, Dünya Alüminyum Konferansı’nda katıldığı oturumda, Çinli yassı alüminyum üreticilerinin Avrupa ve Türkiye pazarları üzerindeki etkilerini ele aldığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“ÇİN’İN ETKİSİ BÜYÜK”

“Alüminyumun üstün özellikleri sayesinde sağlıklı bir talep artışı olmasına rağmen, son yıllarda düşük fiyatlar ve arz tarafında yaşanan çarpıklıklar sektörü etkilemektedir. Bunun arkasında çeşitli sebepler var ama en önemlilerinden biri Çin’deki alüminyum sektörüne devlet tarafından verilen destekler ve bunun sonucunda gerçekleşen aşırı kapasite artışlarıdır.”

 

“BİZ AVANTAJLIYIZ”

Çin’deki üretimin sektöre etkilerinden söz eden Göksal Güngör, “Assan Alüminyum’un rekabet stratejisi müşterisini anlamak ve güvenirliği, esnekliği ve yenilikçiliği ile fark yaratmak üzerine kurulmuştur. Böylece haksız rekabete karşı bile, müşterilerimiz ile kurduğumuz uzun yıllara dayalı iş ortaklıklarımız sayesinde avantaj elde edebiliyoruz” diye konuştu.

#

22 May 2017 - 14:57 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.