Çinli konuklar, pişmaniyeye bayıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Sichuan Eyalet Komitesi Başkan Yardımcıs...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Sichuan Eyalet Komitesi Başkan Yardımcısı Fang Xiaofang ile beraberindeki heyeti misafir etti. Her biri bulundukları eyaletin belediye yönetimlerinde üst düzey yönetici konumunda bulunan Çin heyetindekiler, şekersiz Türk kahvesi içti, ilk kez tattıkları İzmit pişmaniyesinden ise yemeye doyamadı.

ÇİN’İN SİNCHUAN EYALETİNDEN
Çin’in Sinchuan eyaletindeki belediye oluşumlarının üst düzey yöneticilerinden oluşan heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Çin heyetinde Xiaofang’ın yanı sıra Sichuan Eyaleti Dış Ülkelerle Dostluk Birliği Başkanı Oin Lin, Sichuan Eyalet Komitesi Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Hong Kong, Makao Tayvan Dış ve Deniz Aşırı İlişkiler Komitesi Direktörü Zhang Jumgao, Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Leshan Belediye Komitesi Başkanı Liu Liugen, Sichuan Eyaleti Dış Ülkelerle Dostluk Birliği Genel Sekreteri Mo Chunhai ve Sichuan Eyaleti Dış Ülkelerle Dostluk Birliği Asya ve Afrika İlişkileri Bölümü Direktör Yardımcısı Yin Ping hazır bulundu.

SEKAPARK’I ÇOK BEĞENDİLER
Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Çin heyetine başkanlık eden Xiaofang, ‘’Türkiye ziyaretimiz çerçevesinde güzel şehrinize konuk olmak istedik. Kocaeli’nde bulunmaktan ve sizi ziyaret etmekten onur duyuyoruz. Rengârenk çiçeklerle süslenmiş ve çok güzel dizayn edilmiş olan Sekapark’ı gezdik ve çok beğendik’’ açıklamasını yaptı. 90 milyon nüfusu bulunan ve 21 belediyeye sahip Sichuan eyaleti hakkında bilgi aktaran Xiaofang, iki ülke arasındaki dostluğun, ticari ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sunmak istediklerini söyledi.

PİŞMANİYENİN TADINA İLK KEZ BAKTILAR
Türkiye ziyaretinde İstanbul ve Kocaeli’ne konuk olduklarını ifade eden Çin heyeti, sade Türk kahvesi içti. Başkan Karaosmanoğlu’nun enerji deposu olarak ifade ettiği İzmit pişmaniyesinin tadına bakan Çin heyeti, ilk defa tattıkları bu lezzeti çok beğendi. Sade ve çikolatalı pişmaniyeleri afiyetle yiyen Çin heyeti, Başkan Karaosmanoğlu’nu eylül ayında Çin’de düzenlenecek uluslararası fuara davet etti.

KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTEDİLER
Başkan Karaosmanoğlu’nun TDBB Başkanı olmasının da iki ülke arasındaki iş birliğine katkı sunacağına değinen Sichuan Eyaleti Konferansı Başkan Yardımcısı Xiaofang, ayrıca kardeş şehir uygulaması için de görüşmeleri başlatabileceklerine değindi.

SİZDEN ÖĞRENECEKLERİMİZ VAR
Belediyecilik anlamında Türkiye ve Kocaeli’nden öğrenecek şeyleri bulunduğunu ifade eden Xiaofang ile Çin heyetini kentimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in yaptığı belediyecilik çalışmaları ve sosyal faaliyetlere ilişkin bilgi aktardı.

#

21 Nis 2012 - 13:56 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.