Coca Cola'dan "10" numara yatırım!

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu; Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren...

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu; Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’deki 10’uncu fabrikasını Isparta’da açmaya hazırlanıyor. Açılış öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CCI CEO’su Burak Başarır, “1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyor, ana hissedarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

“ÜLKEMİZE OLAN İNANCIMIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Başarır sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın hacim açısından en büyük beşinci, nüfus açısından en büyük ikinci şişeleyici şirketiyiz. Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu bölgesinde uzun yıllardır üretim yapıyoruz. Bu süreçte, birçok ekonomik dalgalanma yaşadık. Her bölgede ve her ülkede zaman zaman ekonomik krizlerle karşı karşıya kalıyoruz. Önemli olan, kriz dönemlerinde doğru hareket edebilmektir. Biz Coca-Cola İçecek olarak; deneyim ve birikimimizle zor zamanlardan güçlenerek çıkmayı başardık. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın içinde bulunduğu değişken şartlar altında ülkemize olan inancımızla büyümeye devam ediyoruz.”

 

ISPARTA FABRİKASININ ÜRETİM KAPASİTESİ 220 MİLYON LİTRE

Türkiye’ye son 10 yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Başarır, konuşmasında şunların altını çizdi: “Türkiye’nin 81 ilinde 300’den fazla bayimiz ve 10.000 kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Son 10 yılda Türkiye’deki satış hacmimizi 2 katına çıkardık. Isparta’da 110 milyon TL’lik yatırım ile açacağımız fabrika Türkiye’deki 10. fabrikamız olacak. Aynı zamanda, ülkedeki tüm fabrikalarımız arasında en ileri teknolojiyle donatılmış üretim hatlarına sahip. CCI Isparta fabrikası, 220 milyon litre üretim kapasitesi ve 300 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi oluşturacak. Önümüzdeki dönemlerde yine hem Türkiye’de hem de uluslararası operasyonlarımızda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye’de oluşturduğumuz her 1 TL, ekonomiye 6,8 TL kazandırıyor. Doğrudan ve dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Değer zincirimizde farklı sektörlerde büyümenin lokomotifiyiz. GSYİH’ ya katkımız Türkiye’de orta ölçekli bir ilimize eşit durumda. Isparta’da hizmete açacağımız yeni fabrikamızın bölgeye yeni bir hareket getireceğine inanıyoruz.”

 

“EN AZ SU VE ENERJİ KULLANIYORUZ”

CCI CEO’su Burak Başarır konuşmasında CCI’ın sürdürülebilirlik başarılarına da değinerek, “Faaliyet coğrafyamızda, işimizin tüm süreçlerinde sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunma hedefiyle çalışıyoruz. Daha az kaynak kullanarak ve daha az atık üreterek, daha kaliteli üretim yapıyoruz. Türkiye operasyonumuz bugün tüm dünyadaki Coca-Cola sistemi içerisinde en az su ve enerji kullanan operasyonlardan biri. Son 10 yılda Türkiye’de bir litre içecek üretmek için kullandığımız suyu %17 azalttık. Faaliyetlerimizle ilgili tüm etkilerimizi şeffaflık ve hesap verebilirlik çerçevesinde paylaşıyoruz. Bunun sonucu olarak; 2013’ten bu yana Balkanlar’dan, Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar’a kadar uzanan geniş coğrafyada Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi - UNGC 100 Endeksi’ne giren ilk ve tek şirketiz. Aynı zamanda, Türkiye'deki üretim tesislerinin karbon salınım oranlarını açıklayan ilk şirketiz. 2013’ten beri Türkiye Karbon Saydamlık Liderleri arasında yer alıyoruz. 2015’ten bu yana Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeyiz. Ayrıca Morgan Stanley Küresel Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de yer alıyoruz. Son olarak bu yıl, FTSE4Good Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksi’ne de dâhil olduk” dedi

#

30 Mar 2017 - 09:49 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.