Çocuklar bilimi atölyede öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Nisan ayında açılışı yapılan Kocaeli Bilim Merkezi’nde atölye çalışm...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Nisan ayında açılışı yapılan Kocaeli Bilim Merkezi’nde atölye çalışmaları Eylül ayında da devam ediyor. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ayrı ayrı yapılan etkinliklerde çocuklar, Kocaeli Bilim Merkezi’nde bulunan düzenekleri de incelemeyerek bilimi oyunlarla, deneyimleyerek öğrenme fırsatı buluyor. Saat 14.00’te başlayan atölye çalışmalarında öğrencilerin algı seviyesine uygun çalışmalar yürütülüyor.

 

ÖĞRENCİLER

Atölyede ilkokul öğrencileri yönelik “Görüntü nerede, Hedefi Vur Robotu, Günümüzde Elektrik, Gökbilimi ve Kemik Atölyesi” adlı çalışmalara katılıyor. Görüntü Nerede Atölyesi’nde; Aynaları farklı açılarla yerleştirerek gözlem yapılırken Hedefi Vur Atölyesi’nde; lego parçaları sensörlerle ve motorlarla yapılan robotla hedef vurmaya çalışıyor. Ortaokul öğrencileri ise, ‘Takipçi Robot, Renkli Parçalar, Planeteryum, Şekeri Bul, Flip Flop Işık’ adlı atölyelere katılabiliyor. Burada Takipçi Robot Atölyesi’nde lego parçaları sensörler ve motorlarla sesi takip eden bir robot tasarlanırken; Planetaryum Atölyesi’nde kuzey yarımküredeki yıldız takımların kubbe şeklinde modellemesi yapılabiliyor. Atölyelere katılım için randevu alınması yeterli.

#

05 Eyl 2015 - 17:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.