Çöp fabrikasına karşı İlimtepe ayakta!

Mecliste İlimtepe gibi alternatif bir yaşam bölgesinde bu denli etkili bir projenin yapılmasının doğru olmadığı kaydedildi. Körfez Belediyesi’nde 20...

Mecliste İlimtepe gibi alternatif bir yaşam bölgesinde bu denli etkili bir projenin yapılmasının doğru olmadığı kaydedildi.

Körfez Belediyesi’nde 2016 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı. İlimtepe bölgesinden itibaren iki köy ve Derince’ye bağlı Toylar Köyü’nü kapsayacak olan çöp fabrikası projesi, mecliste ele alındı. İlimtepe Mahallesi ve ilçeye bağlı köylerden gelen ve çöp fabrikası yapımına karşı olan onlarca vatandaşın da katıldığı mecliste tam manasıyla birliktelik hakimdi.

 

BARAN DA İSTEMİYOR

Konuyu gündeme getiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yaptığı açıklamada bölgelerinde bir çöp fabrikasının yapımına karşı olduklarını dile getirdi. Baran, “Burada uygulanacak olan teknoloji en ileri seviyede olacak. Fakat ilçemiz genel manası ile sanayiye doymuş durumda. Halkımız da bu projenin karşısında. Biz de bu noktada tüm Körfezliler gibi düşünüyoruz. Halkımız neyi istiyorsa biz de onu söylüyoruz” dedi.

 

KÜÇÜK ÇAPLI TARTIŞMA ÇIKTI

Baran’ın açıklamalarından sonra salonda toplanan Körfezliler, uzun süre Başkan’ı alkışladı. Bu sırada vatandaşları uyaran Baran, “Salonda misafirimizsiniz, ancak sükunet içinde meclis toplantımızı takip edelim” diye konuştu. Toplantının başlaması sırasında salona girmek isteyen bazı vatandaşlar ile zabıta görevlileri arasında küçük çaplı bir tartışma çıktı.

 

“YUVACIK’A YAPILSIN”

Salonda yer olmadığı gerekçesi ile kalabalığı içeri almak istememesi sonrasında zabıta görevlilerine İlimtepeliler tepki gösterdi. Yaşananların ardından salona giren vatandaşlar meclisi ayakta takip etti. Bu arada meclis toplantısında söz alan CHP’li meclis üyesi Engin Taşdemir, çöp fabrikası projesine karşı çıkması nedeniyle Başkan Baran’a teşekkür etti. Taşdemir konuşmasının devamında, “Bu proje Kartepe, Başiskele ya da Yuvacık bölgelerinde yapılmalı” diyerek ilginç bir tepkide bulundu.

 

“TESİS YAPILMALI ANCAK BURAYA DEĞİL”

Daha sonra söz alan AKP’li Şener Söğüt ise proje ile ilgili olarak kabul edilmeme gerekçelerini sıraladı. Söğüt, “Bu projeye Kocaeli’nin ihtiyacı vardır. Bu ayrı bir konu. Fakat Körfez ilçemiz artık sanayiye doymuş bir kent. Bu nedenle bu bölgede, özellikle de İlimtepe gibi alternatif bir yaşam bölgesinde bu denli etkili bir projenin yapılması halkımıza olduğu gibi bize de yanlış gelmektedir. Yani ihtiyaç vardır, fakat Körfez ilçe uygun bir yer değildir” dedi. Toplantının devamında söz alan MHP’li Olcay Doğramacı ile Mehmet Gümüş de projenin yanlış bir yerde yapılmak istendiğini dile getirdi.

 

MUHTARLARDAN TEPKİ!

İlimtepe Mahallesi Muhtarı Kazım Elmas ve Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar da bertaraf tesisine tepki gösterdi

Körfez İlimtepe bölgesinde yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisine en büyük tepkiyi ise İlimtepe Mahallesi Muhtarı Kazım Elmas gösterdi. Meclis toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Muhtar Elmas, “Biz bu konuda çok tepkiliyiz. Çünkü sadece bir tesadüf eseri böyle önemli ve bizim geleceğimizi olumsuz etkileyecek bir projeden haberdar olduk. Tesisin kurulmaması için bizler elimizden geleni yapacağız. İlimtepe olarak ayaktayız” dedi.


“BAŞKA BİR YERE YAPILSIN”

Öte yandan Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeniyalı Mahallesi Muhtarı Yusuf Yanar da yazılı bir açıklama yaptı. Yanar, “Bu çöp fabrikasına 150 bin Körfezli olarak karşı çıkıyoruz. Körfez ve Derince bölgesine, üstelik orman alanına bu tesis kurulmak isteniyor. 150 bin insanın tek yaşam şansı olan bu bölgeye böyle bir projenin yapılması cinayettir. Şehrin soluk borusunu kesmektir. Körfez’in geleceğine dair umutların yok edilmesidir. Doğal hayatın tahribine yol açacak bu tesisin bölgemizde yapılmamasını istiyoruz. Daha makul bir yer tercih edilmelidir” ifadelerine yer verdi. Mehmet ÖZMEN

#

06 Oca 2016 - 08:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

ilimtepeli - Bazı aptallar çöplerini galiba sokağa atmaktan çöpün içerisinde yaşamaya çoktan alışmış sanki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ocak 08:00
03

ilitepeli - Îlimtepe uyuma yarın çok geç olabilir geleceğine sahip çık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ocak 08:00
02

meltem - çöplerinizi sokağa atın o zaman kimse toplamasın zaten pisliğe alışmış bazı insanlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ocak 08:00