Coşkun’dan İDAM hatırlatması!

Şayet olayı daha mantıklı bir izah yolu ile sokağa yansıtamazlar ise TBMM’de milletvekillerinin birbirine girdikleri görüntülere millet içerikli olara...

Şayet olayı daha mantıklı bir izah yolu ile sokağa yansıtamazlar ise TBMM’de milletvekillerinin birbirine girdikleri görüntülere millet içerikli olarak yeniden rastlayabiliriz. O yüzden herkesin ilk çağrısı itidal olmalı…

Tartışılan yasal bir değişiklik de şu idam konusuydu. Özellikle 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından hemen her cenazede “İdam isteriz” çığlıkları atılıyordu. Başbakan “Gündemimizde” diyor, Cumhurbaşkanı da “Hemen imzalarım” diyordu…

Saadet Partisi’nin Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun da bu konuyu sosyal medya üzerinden şöyle bir hatırlatmış.

Fakat çok net bir çağrı ile yapmış bunu…

 

İşte Coşkun’un o mesajı:

“15 Temmuz’dan oluşan bir Yenikapı ruhu vardı. Yenikapı’nın ana sloganı ise ‘İDAM’ idi.

Başbakan Binali Yıldırım idamı meclise getireceklerini ifade etmişti. Sayın Cumhurbaşkanı da ‘Gelirse ben imzalarım’ diye birçok yerde beyanda bulundu. Hatta ‘Biz Hans’ın, George’un ne dediğine bakmayız. Bizim için asıl olan milletimizin ne dediğidir” diye bir ifade kullanmıştı.

Şehit cenazelerinde milletimiz ‘İdam idam’ diye haykırıyordu. MHP en başından beri idam kararını desteklediğini ifade ediyordu. Herkes aynı görüşteydi. Meclis Anayasa Komisyonu’nda bu iki partinin vekilleri de vardı. Fakat komisyondan geçen yeni anayasada İDAM yok.

Şimdi buradan bir vatandaş olarak sesleniyorum: Alın size fırsat. AKP ve MHP vekilleri, madem yeni anayasa yapılıyor, madem yeni Türkiye’yi kuruyoruz, o zaman hadi buyurun:

Milletin irade ve sağduyusuna güveniyorsak ve samimi isek idamı referandumda milletin önüne getirin...”

#

26 Oca 2017 - 13:53 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.