Çuhadar’dan çok sert sözler

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi’nin yaklaşan kongresinde başkan adayı olan Abdurrahman Çuhadar, yaptığı açıklamaları ile iddiasını ort...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi’nin yaklaşan kongresinde başkan adayı olan Abdurrahman Çuhadar, yaptığı açıklamaları ile iddiasını ortaya koydu. Mevcut oda yönetimini sert sözlerle eleştiren Çuhadar, yeni kuşak inşaat mühendislerinden yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

 

“SADECE GÖZ BOYUYORLAR”

Mevcut oda yönetiminin ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket ettiğini ve kendileri dışındaki herkesi ötekileştirdiklerini dile getiren Çuhadar, “Tolga Ok ve ekibi kurumu iyi yönetemiyor. Oda yönetimi, sadece şekilcilikten ibaret. Göz boyamaya dayalı bir yönetim anlayışları var. Bu durum bize çok şey kaybettirdi” diye konuştu.

 

“KURUMA ZARAR VERİYORLAR”

Kişilerin geçici olduğunu, kalıcı olanın ise kurumlar olduğunu dile getiren Çuhadar, şöyle konuştu: “Burada her kim kendisini kurumun önünde görür ve dayatmacı anlayışla hareket ederse, sadece kendisi zarar görmez kurum da ciddi şekilde yara alır. Göreve geldiklerinde biz hep yapıcı olmaya çalıştık. Fakat bizim hiçbir şekilde görüşümüzden faydalanmadılar. Bizler neticede teknik insanlarız, elbette ki bu kentle düşüncelerimiz var. Mantıklı önerilerimiz ise sümenaltı edildi.”

 

“FAALİYET RAPORUNUN İÇİ BOŞ”

2014-2016 faaliyet raporunu da eleştiren Çuhadar, “Raporun içi tamamen boş. Şatafattan ibaret. Eğitim çalışmaları da ilginç. 2 yıl boyunca doğru düzgün bir eğitim verilmezken, ben aday olduğum andan itibaren bu oran bir anda yükselmeye başladı. Bu durum tribünlere gösteriş yapmak değil de nedir? Günü kurtarmaya çalışıyorlar” dedi.

 

“BİNAMIZIN SATILMASININ HESABINI VEREMEDİLER”

İzmit’teki merkez binasının satılmasının hesabının verilemediğini de sözlerine ekleyen Çuhadar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu konu soru işaretleri ile dolu. Ben merkezli yönetim anlayışının yanlışlığı burada ortaya çıkıyor. Acemi çırakların yapmayacağı bir gafletle, şehir içinde değeri paha biçilemez, senelerin emeği ile oluşan binamızı basiretsizlikleri neticesinde kaybettiler. Süreci yönetemediler. Üyelerimizin ve bizlerin iki eli yakalarındadır.”

 

OTAK AKLIN ÖNEMİ

Meslektaşlarına seslenen Çuhadar, “Üyelerimizin görüşlerine değer vereceğiz. Ortak akla önem vereceğiz. Odamız kentle ilgili proje geliştiren bir anlayıştan uzak. Bu konuda çalışmalarımız olacak. KOSGEB ile birlikte girişimcilik kursu açacağız. İşveren ile iş arayan mühendislerimiz arasında bir platform oluşturacağız. Yeni inşaat mühendislerine yön verecek, onların doğru adım atmalarını sağlayacak danışmanlık hizmetlerini devreye sokacağız. Seçimler için çok iddialıyız. Bunu görebiliyoruz ve kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

#

18 Şub 2016 - 11:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.