Cümbüş-ü Cemaat kahkahalarla izlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Kültür Sanat Günleri, vatandaşları birbirinden farklı etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Küçük...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Kültür Sanat Günleri, vatandaşları birbirinden farklı etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Küçük büyük her kesimden vatandaş kendisine uygun bir etkinliği izleme fırsatı buluyor. Hafta sonunda perde açan ve geleneksel Türk Tiyatrosu öğeleriyle bütünleştirilen “Cümbüş-ü Cemaat” adlı komedi oyunu da beğeni ile izlendi. Büyüklerin yanı sıra Gebzeli minikler de hafta sonunda “Sevimli Cüceler, Cino ve Jülyet” adlı 3 boyutlu animasyon filmini izledi.

KEYİFLİ OYUNA YOĞUN İLGİ
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde perde açan oyunu Gebzelilerle ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek de izledi. Yönetmenliğini Kemal Şamdanlı’nın yaptığı oyunda Bulut Güneş, Ali Cengiz Akdeniz, Eser Ercan Akın, Nilay Azaklıoğlu, Cansu uzun, Özel Yollu, Harika Adıduyulmuş, Muhammet Atalay Gökhan S. Cengizoğlu, Melih Keser, Selçuk Çağlar, Baran Acar, Yaşar Türken Hande Akman ve Ayşe Gürer rol aldı.

İBİŞ’İN OYUNLARI
Zengin bir konakta geçen oyunda, konağın herşeyinden sorumlu paragöz, cingöz, kurnaz kâhyası İbiş’in maceraları konu ediniyor. Konağın sahibi Asaf Bey ve kızı Şefika’nın damat adaylarıyla olan komik hikâyesi ve konağa gelen damat adaylarının İbiş’in kurduğu tuzaklara düşmesi ise komik anlara sahne oldu. Orta oyunu mizansenli oyun Gebzelilere keyifli ve kahkaha dolu anlar yaşattı.

OYUNCULARI KUTLADI
Oyunun sonunda Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek, sahneye çıkarak sanatçıları oyundaki performansları nedeniyle kutladı.

GEBZELİ MİNİKLER UNUTULMADI
Öte yandan etkinlikler kapsamında Gebzeli minikler de unutulmuyor. 3 boyutlu animasyon, komedi türündeki “Sevimli Cüceler, Cino ve Jülyet” adlı film çocuklar için gösterildi. William Shakespeare’in ünlü Romeo ve Juliet oyununun, 3D animasyon dünyasına uyarlaması olan eğlenceli filmde, cücelerin sevimli dünyası çocukları çok eğlendirdi.

#

19 Nis 2012 - 15:51 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.