Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’siz hükümete onay verecek

Dün Ankara gündemine bomba gibi düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayiip Erdoğan-CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı...

Dün Ankara gündemine bomba gibi düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayiip Erdoğan-CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı. Erdoğan azınlık hükümetine karşı çıktı ve "3 koalisyon seçeneği için saygıdeğer." deyip ekledi: Koalisyon olmazsa erken seçim.

 

Burada ortaya çıkan mesaj ise şuydu: CHP'nin dışarıdan kuracağı azınlık hükümetine Saray onay vermeyecek ve diğer tüm senaryolara açık olacak. Hatta ve hatta içinde AK Parti'nin olmadığı bir hükümete bile onay verecek.

 

"ERDOĞAN ÇÖZÜME AÇIK"

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sürpriz bir görüşme yaptı. Dışişleri Konutu'nda yapılan görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Baykal, "Cumhurbaşkanı'nın her türlü koalisyon çözümüne açık olduğunu gördüm" dedi.

7 Haziran gecesinden bu yana çeşitli koalisyon ve erken seçim senaryoları konuşulurken, dün sürpriz bir görüşme gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Antalya'dan milletvekili seçilen, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya'daki Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda 12:30'da bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşme sonrası Baykal, gazetecilere şu bilgileri verdi:

 

"TALEP ERDOĞAN'DAN"

"Seçimlerin tamamlanmasından sonra, yeni TBMM'nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu Meclis'e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir. Aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

 

"HER TÜRLÜ ÇÖZÜME AÇIK"

"Cumhurbaşkanı'nın her türlü koalisyon çözümüne açık olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında koalisyona karşı olmadığını gördüm. Erdoğan hükümetin bir an önce oluşması anlayışı içinde. Özel bir talebi yok, ama ben bazı tespitler yaptım tabi. Bir an önce istikrarın sağlanması, bir çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Genel siyasi bir sohbet oldu. Türkiye'deki büyük projelerden tutunuz, ülkenin iç dış sorunları, hepsiyle ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Koalisyonu kurması gereken siyasi partilerdir. Siyasi partililer kendi aralarında uzlaşmayı gerçekleştirdikleri takdirde, bunun Cumhurbaşkanlığı'ndan engellenmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Koalisyon oluşturma konusunda, Cumhurbaşkanı'nın özel çaba içinde olduğu izlenimini almadım.

 

"ERKEN SEÇİM OLUR MU?"

Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Bu herkes için böyle. Türkiye bir seçimden yeni çıktı. Seçimde millet iradesini ortaya koydu. Şimdi çözüm oluşturma ihtiyacı var. Herkes bu ihtiyacın farkında. Bunun gereğini yerine getirmek lazım. Bu deneniyor. Şu anda gündemde erken seçim söz konusu değil. Şu anda gündemde koalisyon oluşturulması söz konusu olmalıdır."

 

PERDE ARKASI: AZINLIK HÜKÜMETİNE VETO

Görüşmenin perde arkasına göre Erdoğan, dışarıdan destekli her hangi bir azınlık hükümetine kesinlikle karşı.

Baykal görüşme sonrası gazeteciler Erdoğan'ın her türlü çözüme açık olduğunu söyledi Ancak görüşmenin perde arkasına göre, Erdoğan azınlık hükümetine karşı çıktı. Meclis'ten güvenoyu alabilecek Ak Parti-CHP, Ak Parti-MHP ve CHP-MHP-HDP koalisyonlarını 'saygıdeğer' bulduğunu söyledi. Ancak parlamentoda çoğunluğu olmayan bir partinin, diğer parti ya da partilerce hükümete fiilen katılmadan dışarıdan destekleneceği azınlık hükümeti formülüne karşı olduğunu özellikle vurguladı.

 

ERKEN SEÇİM İŞARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece muhalefetin gündeme getirdiği dışarıdan MHP-HDP destekli CHP azınlık hükümeti ile HDP destekli CHP-MHP azınlık hükümetlerine kapıyı kapatmış oldu. Erdoğan'ın koalisyon için ısrarlı olmadığı, 'Koalisyon olmazsa erken seçim' diyerek 45 sonra yeni seçimin işaretini verdiği de kulislere yansıdı.

 

TELEFON GECE YARISI GELDİ

Deniz Baykal, görüşme için önceki gece yarısı saat 24.00'te Cumhurbaşkanlığı'ndan telefonla aranınca dün sabah uçakla Ankara'ya gitti.

 

2003'TE DE GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Milletvekili Deniz Baykal, 12 yıl önce kritik bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmeyle birlikte, siyasi yasağı bulunan Erdoğan'a Başbakanlık yolu açılmıştı.

 

UZLAŞMACI OLACAĞIM!

Baykal, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin hemen ardından CHP Genel Merkezi'ne gitti. Burada Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında bir saate yakın görüştü. Koalisyon arayışındaki CHP liderine dün 'Ak Parti-CHP koalisyonu olur mu' diye de soruldu. Kılıçdaroğlu, kırmızı çizgisi olmadığını söyledi, şöyle konuştu: "Koalisyon sürecinde uzlaşmacı davranıyorum. Erken seçim zaman kaybı ve milletin tercihine saygısızlık. Ancak koalisyon için önceliğimiz muhalefetle bir araya gelmek."

 

KULİSLERDE HERKES ZİRVEYİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal görüşmesinin ardından Ak Parti ve CHP kulislerinin ana gündem maddesi bu ikili zirve oldu. Kulislerden alınan bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal ile görüşme kararını yakın çevresiyle yaptığı istişareler sonucunda aldı.

 

Erdoğan bu görüşme fikrini Başbakan Davutoğlu ile de paylaştı. Davutoğlu'nun istifa mektubunu sunmak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gittiği gün konu tartışıldı, Davutoğlu da bu fikre olumlu baktı. Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın farklı ideolojlerin siyayi temsilcileri ile görüşmesinin şaşırtıcı olmayacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanya sürecinde çizdiği portre dışında hareket ederek hükümet kurma sürecinde kapısının herkese açık olması bekleniyor.

Kaynak: Vatan

#

11 Haz 2015 - 09:41 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - SEÇİM MEYDANLARINDA SÖYLENENLER ORADA KALDI ŞİMDİ ÜLKE İÇİN GÖREV ZAMANI;

Seçim meydanlarında söylenenler orada kalmalı,ülke menfaatleri ön planda olmalı kişisel egolar bırakılmalı,Devlet yönetimine talip olmak çocuk oyunu değil,ben oynamıyorum deme hakkınız yok!..Madem meydanlara çıktınız 1. ve 2. parti koalisyon hükümeti kurmak zorunda.

Bu ülke hepimizin bu gemi batarsa hepimiz batarız yani anlayacağınız yenilen Türkiye olur,eski günlere döneriz sonra ah,vah para etmez.

Ekonomi dibe doğru gitmeye başladı;Konut kredileri 0,70 – 0,80’lerde idi.Şimdi 1’in üzerine çıkmış yani para ile para kazanan baronlar gün doğmuş insanların emeğini sömüren kanını emen vampirler.Bakalım koalisyon hükümeti faizleri ne yapacak?..Piyasa yatırımcı gergin bekliyor…

AKP'hazineyi doldurmuş Merkez bankası müdahale edebiliyor...

Slogan doğru çıktı;”ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR”

Süleyman DEMİREL’den

Üniversite ziyaretlerinden birinde sol görüşlü bir öğrenci DEMİREL’i sıkıştırmaya çalışır.

- Türkiye'de yapılan her türlü işi sahiplenmek gibi bir adetiniz var…

- sen nerde oturuyorsun?

- niye ki? Kadıköyde!

- hah işte buraya her gün gelmek için üstünden geçtiğin köprü var ya

- ee evet

- onu işte ben yaptım!

Tabiki herşey yol,köprü değil;İnsanlarımızın sosyal,ekonomik sorunları tamamen çözülememiş çünkü çoğrafi konumundan dolayı ülkemize çok saldırı var içeriden-dışarıdan. AKP-CHP’koalisyon hükümeti birbirlerini tamamlayarak bunları çözecekler…işçi modern köle olmuş Holding ve fabrikalarında asgari ücret olmamalı Asgari ücret;Esnaf,Küçük işletmeler,Kobiler içindir (Gücü olan patron fazla ücret verebilir)Asgari ücret Holding ve Kamuda olmaz,Emeğin işçinin haklarını vereceksin,1000 tL.altında emekli maaşı alan insanlara 100 tl seyyanen zam ver (Ak parti programında vardı)zaman içinde 1000 tl.seviyesine getir vb. En basit çözülecek sorunlardan örnekler.

Devlet sırları,devlet sırrı para işlerini yolsuzluk diye,paralel yapı tarafından medya desteğini arkasına alarak yalan haberler yaptılar bazı devlet sırları açıklanamaz…

Bunları bizim büyümemizi istemeyen,Büyük Türkiyeyi istemeyen dış güçlerde yapıyorlar biz yapınca adı yazılan senaryo ve teknoloji kullanılarak yapılan kaset ve görsellerle desteklenip yolsuzluk oldu…

CHP’insanların vermiş olduğu görev bilinci ile ve HDP’yi meclise taşıması…AK’parti ile derhal koalisyon hükümetini kurmalı HDP’de dışarıdan destek vermeli.Ülke istikbali mevzubahis Vatan-Devlet görevi beklemez.

Son olarak Sayın Deniz BAYKAL’devlet terbiyesine sahip kıymetli bir siyasetçidir,Meclis başkanlığı hayırlı olsun..Bakınız paralel yapı kendisine kaset şantajı yapmadımı?..bunu kim önledi Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN,ERDOĞAN’ın siyaset yasağınında BAYKAL’kaldırılmasının önünü açmıştı…

BU ÜLKE HEPİMİZİN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 09:41