Darıca’da Bayram denetimleri

Zabıta Ekipleri yaptıkları denetimlerde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim...

Zabıta Ekipleri yaptıkları denetimlerde halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğunu denetleyerek eksiklikler tespit edilen işyerlerine gerekli uyarıları yapıp cezai işlem uyguladı.

 

DENETİMLER BAYRAM BOYUNCA SÜRECEK

İlçe genelinde faaliyet gösteren imalathanelere eş zamanlı yapılan denetimlerde özellikle gıda malzemelerinin depolama alanlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edilirken, hijyenik şartlara uygun uymayan işyerlerine gerekli uyarılar yapılarak hakkında yasal işlem uygulandı. Ayrıca çalışanların iş önlükleri, boneler ve genel temizlik şartlarına uyulup uyulmadığı da denetimlerden geçirilirken denetim sonrası Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerde genel olarak işletmelerin kurallara uyduğu ancak bazı işletmelerde tespit edilen küçük aksaklıklar dolayısıyla gerekli cezai müeyyidelerin uygulandığı ve firmaların uyarıldığı ifade edilerek bu tür imalathanelerin temiz ve hijyenik olması adına denetimlerin bayram boyunca devam edeceğini ifade ettiler.

#

15 Tem 2015 - 15:29 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.