Demir: Üniformalı hainlerin saldırısına maruz kaldık

Kocaeli Milli Kuruluş Birliği tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde “Milli İrade Paneli”ne Gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ, Emekli Tüm General Ahm...

Kocaeli Milli Kuruluş Birliği tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde “Milli İrade Paneli”ne Gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ, Emekli Tüm General Ahmet Yavuz ve Prof. Dr. Hasan Onat konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez moderatörlük yaptı.

 

KATILIM AZ OLDU

İlginin beklenenden az olduğu Milli İrade Paneli’ne İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, ADD Kocaeli Şube Başkanı Orhan Özdemir, ADD eski Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Temsilcileri katılım gösterdi.

 

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Program şehitler adına durulan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Hafız Ali Gülmez tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program Türk Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Karadaşlı Hoca tarafından katılımcılara şehitlerin ruhuna dua edilmesiyle devam edildi.

 

MİLLETİN ERKEN UYARI SİSTEMİDİR

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde üniformalı hainlerin saldırısına maruz kaldık. Ülkemizi bölmeye çalışanlar başarılı olamadılar. Bizde Milli Kuruluşlar Birliği olarak tüm birimlerimizle böyle bir panelin toplumumuza faydalı olacağını düşündük. Türk Milliyetçileri bu milletin erken uyarı sistemidir. Bunlara karşı nasıl tedbirler alınacağını hocalarımız anlatacak bize bu panelde. Fikren tek yönlü beslenirsek beynimiz zarar görür. Bu hainleri akıllarını birine ipotek koydurmuşlardır. Bizim kuruluş gayemiz zaten milli irade kaynaklıdır. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

 

GERÇEKÇİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Panel ilk konuşmacı olan Prof. Dr. Hasan Onat 15 Temmuz sürecine dair değerlendirmelerde bulunarak, “Ağır bir süreçten geçtik. Bizim kültürümüzde bir suçlama refleksi var. Birbirimizi suçladığımız zaman en kolay yoldan tatmin olursunuz. Sorun ise çözülmez olmaz. Ortada ciddi bir problem var. Ama bir günah keçisi ilan ederseniz iki gerçeği kaçırabilirsiniz. FETÖ’yü kimin nasıl kullanıp, palazlandığını anlamalıyız. Bu kültürde gerçekçi olmak zorundayız. Suriye’de birçok insanın kanı akıtılıyor. Orada ölen de Allahu-Ekber diyor, öldüren de. Burada bir sorun yok mu sizce? Bundan kim kazanç sağlıyor. Bundan sadece ABD’li ve Rusyalı silah tüccarları kazanç sağlıyor. Onlar yapması gerekeni yapıyor sen kendi silahını bile yapamayacak düzeydeysen diyecek bir şey yok” açıklamasında bulundu.

 

“DEVLETİN DİNİ ADALETTİR”

Müslümanları nesneleştirdiler diyen Prof. Dr Hasan Onat “İnsanın başına en kötü felaketlerden birini yaşıyoruz. Dürüstçe öz eleştiri yapmalıyız. Kimisi makam mevki elde etmek için her şeye küfrediyor. Bu FETÖ’yü el birliğiyle biz yaratmadık mı? FETÖ’cülerden boşalan yerleri kim dolduruyor. Liyakat esas alınıyor mu? Devletin dini adalettir. Siz devletin hangi kademesinde olursanız olun adaletin olmadığı yerde sadakat bekleyemezsiniz. Çünkü onurdan liyakatten ve ehliyetten yoksun olan sadakat içinde daima ihaneti barındırır. Devlet cehalete teşvik eden bir varlık halindedir. Televizyonlara bakın din adına yapılan programlarda akıl adına bir şey bulamazsınız. Cehaletin olduğu yerde adalet yeşermez” ifadelerini kullandı.

 

DERDİMİZ GERÇEĞİ HALKIN ANLAMASIDIR

Panele katılarak Balyoz Davası kapsamında mağdur edilmiş birisi olduğunu belirten Emekli Tüm General Ahmet Yavuz “Ben devlete 40 yıl hizmet ettim. Karşılığında hapis de yattım devletten alacağım var. Bizim derdimiz gerçeği halkın anlaması. En son gelmemiz nokta bu işten nasıl kurtulacağımıza yönelik soruna herkes soruna ilgi göstermeli. Örneğin Kocaelispor burada bir panel yapsaydı ve dört büyüklerden bir futbolcu çağırsaydı salonda boş yer kalmazdı. Bu millet futbola duyduğu ilgiyi başka şeylere gösterseydi bu sorunlar yaşanmazdı. Bu girişim yaşandıysa ülkenin kötü yönetimi yüzündendir “ dedi.

 

“ORDULAR İNSANLARDAN OLUŞUR”

Balyoz ve Ergenekon sürecini doğru anlamış olsalardı bu darbe girişimini ön görebilirlerdi diyen Yavuz, “Ama bunu kimse anlamadı. Anlamamanın bedelini çok ağır ödedik. Artçı sarsıntıları halen devam ediyor. TSK itibar kaybına uğramıştır. Silahlı kuvvetleri olmayan bir millet ayakta kalamaz. Herkes çok duyarlı olmak zorundadır. FETÖ’nün her kurumdan ayıklanması çok önemlidir. İktidar ve ordunun başındaki komuta heyeti doğru adımlar atabilirse bu çok önemli adımdır. Ancak siyasi irade orduları bir araba gibi kullanamaz. Bir at gibi kullanır. Üstüne biner, onu sever, bakımını sağlar. Bu benzetmemi bağışlayın. Ordular insanlardan oluşur ve güvenle ayakta dururlar” açıklamasında bulundu.

 

CASUSLUK TİPİ YAPILANMA

Gazeteci Yazar Yavuz Selim Demirağ, “Askerin düşmanı, düşmanın askeridir. Askere düşmanlık yapan her unsuru düşmanın askeri görmeye başladım. Ben bunları 1980 ihtilalinden sonra askeri okulda tanıdım. Arkadaşlarımı hafta sonlar ev yemeği yiyelim diye evlere davet ediyorlardı. Gizli saklı iş yapıyorsanız bunun arkasında gizli bir örgüt vardır. Ama bu gizlilikten bir hinlik doğar. Bunları takibe aldık ve canlarına okuduk. Pendik’ten Bakırköy’e kadar 239 tane ev tespit edildi. Kuleli Askeri Lisesi’nden 134 asker tespit edildi. Biz bunlara dikkat çekmeye çalıştık. Bu yapılanma casusluk tipi bir yapılanmaydı” dedi.

 

“BUNLARIN DİNİ PARADIR”

Bunlar neden polise ve askere sızmak ister diye düşünüyordum diyen Demirağ “Birinci hedefleri emniyet ve Türk unsurlarıdır. Çünkü bu iki unsurun elinde silah vardır. Bunlarla ilgili defalarca raporlar yazdık başımıza neler geldi neler. Dedim ki bunlar bir askeri darbe yapacaklar. Bir darbe hazırlığı var dediğimde bana güldüler. Meslektaşlarım şimdi bana sen haklıymışsın diyorlar. Devletin birçok kurumuna raporlar verdimi inanmadılar, sen git kendi işini yap dediler. Benim yazdıklarım gerçekleşti, keşke gerçekleşmeseydi. Bunların kırsal yerlerde hiç hayır işleri yaptığını gördünüz mü?  Yapmazlar. Bunların imanı, dini paradır.  Millet olarak saf insanlarız. Minnet duygumuz vardır. Bize bir yardım edene ömrümüzün sonuna kadar minnet duyarız. Herşey buradan çıktı. Gerçek anlamda sosyal devlet olsaydı bu ülkede bunların evlerine yurtlarına çocuklarımız muhtaç kalmasaydı bu ajanlar aramızdan çıkmazdı” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

30 Ağu 2016 - 10:53 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.