Demirli: Konfederasyonlar, TSK ve EGM’de çalışan memurları temsil etmiyor!

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sedat Demirli, yaptığı yazılı açıklama ile; Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri büny...

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sedat Demirli, yaptığı yazılı açıklama ile; Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilen sivil memurlar ve kamu görevlilerinin sendika kurmasını ve sendikalara üyesi olmasını yasaklayan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, “Bizler savunma ve güvenlik hizmet kolunu talep ediyoruz. Diğer sendikalar ve konfederasyonlar bizlerin sorunlarını bilemez ve anlayamazlar çare olamazlar. Bu nedenlerle hiçbir sorunumuza derman olamamışlardır” dedi.

 

Demirli; “Sivil devlet memurlar olmamıza rağmen devlet memurları kanunun 232 ve233 maddeleri ayağımızda pranga olarak bizleri askerlerin bağlı oldukları İç Hizmet Kanunu’na hapsetmektedir.

Sivil Memurları Askeri Yargının kölesi durumuna getiren Askeri Yüksek İdari Mahkemesi (AYİM’in) hukuka aykırı kararları ile karşı karşıya bırakılmasına, çalışma hayatı ve sağlık işlemleri yönünden askeri mevzuata tabi tutulmasına, külfete gelince bütün görevler yüklenmesine, nimete gelince siz memursunuz denip hakları adeta yok sayılmasına tepki gösteriyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

#

05 Ağu 2015 - 12:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sime-Sen Manisa - Sendikal hakkımızı MAHKEME KANALI İLE SİME-SEN tarafından kazanılmadan önce söz konusu konfederasyon sendikalarına müracatlarımızda siz MSB personelisiniz, yasaklısınız sizi üye yapamayız kusura bakmayın diyorlardı. EGM de çalışan sivil memurlardan haberleri bile yoktu EGM nin hepsi POLİS sanıyorlardı. Ne olduysa bizler MAHKEME kanalıyla bu hakkı kazanınca hepsi tepemize üşüştü, yok arkadaş, öyle yağma yok, 51 tane aslan yürekli yiğit kardeşimiz çıkacak, her şeyi göze alacak böyle kutlu bir mücadeleyi kazanacak sonrada, ellerinde her türlü imkan varken bizim için kıllarını kıpırdatmayan zat-ı muhterem konfederasyonlar üye sayılarını arttırmak için bizleri kullanacak. Bunu kabul etmek mümkün değil. Aklın yolu bir, yıllar boyunca bizi yok sayanları şimdi baş tacı yapmak normal değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 12:00