Depreme duyarlılık standı

17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminde ağır kayıplar veren ilimiz, bu sene de 17 Ağustos’u farklı etkiliklerle anıyor. Büyükşehir B...

17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminde ağır kayıplar veren ilimiz, bu sene de 17 Ağustos’u farklı etkiliklerle anıyor. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dün Yürüyüş Yolu’nda stant açan Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Kızılay bilgilendirme yaparak deprem ile ilgili yapılması gerekenlerin yer aldığı broşürleri halka dağıttı.

 

SLOGAN YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİ

Etkinlik için Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği protokolü imzalayan Kızılay, stantta yaptığı bilgilendirmenin yanında kan bağışlarını da kabul etti. Geçtiğimiz Haziran ayında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından ‘Deprem Bilincini Oluşturma’ temalı liseler arası slogan yarışması düzenlenmişti.


GERÇEĞİ HALKA HATIRLATACAK

Stantlarda kan bağışı yapan herkese Büyükşehir Belediyesi, bu yarışmada seçilen en iyi sekiz sloganın basıldığı tişörtlerden birini hediye edecek. Deprem ile ilgili acıları hatırlatmak değil, bu konu ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan projeleri halka tanıtmak için bu stantları açtıklarını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası mühendislerinden Mehmet Sancılı “Deprem gerçeğini halkımıza hatırlatacağız” dedi.


YÜRÜYÜŞ VE ANMA TÖRENİ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ‘Depreme Duyarlılık Yürüyüşü’ne de tüm Kocaeli halkı davet edildi. İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yürütülen ve bu sene 7’ncisi düzenlenen yürüyüş için saat 02.00’da Merkez Bankası önünde toplanılacak. Merkez Bankası’ndan Anıtpark Deprem Anıtı’na yürünecek. Yürüyüşün ardından saat 03.02’de de Anıtpark Deprem Anıtı’nda anma töreni yapılacak.

#

15 Ağu 2014 - 16:32 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.