Derince Araştırma’da bir ilk

Kocaeli halkına daha iyi hizmet sunmak ve kapasitesini artırmak amacıyla yapılan çalışmalar sonrası birinci seviye 7 yataklı Koroner Yoğun Bakım Servi...

Kocaeli halkına daha iyi hizmet sunmak ve kapasitesini artırmak amacıyla yapılan çalışmalar sonrası birinci seviye 7 yataklı Koroner Yoğun Bakım Servisi ve bayan-erkek ayrı ayrı olmak üzere 11 yataklı günübirlik Anjiyo Ünitesi hizmete hazır hale getirildi.

 

SADECE DERİNCE’DE

Koroner Yoğun Bakım Merkezlerinde bypass işlemi yapılan hastalar ve kalp yetmezliği, ritim bozukluğu gibi diğer sıkı takip gerektiren hastalar takip ediliyor. Kalp krizi gibi acil müdahale ve anjiyo gerektiren hallerde ilimizde devlet hastaneleri içerisinde bu hizmet sadece Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sunuluyor.

 

PROTOKOL İLGİSİ

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin B1 bölümünde yer alan Koroner Yoğun Bakım Merkezi’nin açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, diğer hastanelerin başhekimleri, yöneticileri ve hastane personelleri katıldı.

 

“KAPASİTEMİZ 2 KAT ARTTI”

Koroner Yoğun Bakım Ünitesi Servisi açılışında konuşan KHB Genel Sekreteri Şenol Ergüney, “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyo Ünitesi kapasitemizi iki katına çıkardı. İlimizde hatta bölgemizde 24 saat uzmanlarıyla, doçentleriyle nöbet tutup, kalp ameliyatı yapmaya her an hazır donanımda bir hastane haline geldik. Büyük çabalarla bu merkez açıldı, hayırlı olsun” dedi.

 

“EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise konuşmasında, “Hastalık insana mahsus. Hiçbir şey sağlık kadar önemli değil, Güzel bir merkezi daha kentimize kazandırıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Milletvekili Cemil Yaman da iktidara gelmelerinin ardından sağlık alanında büyük gelişmeler kaydettikleri dile getirdi.

merkez-003.jpgmerkez-003.jpg

Sağlık konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldiklerini dile getiren Yaman, “Sağlık alanında dünyanın gıpta ile baktığı ülke durumuna geldik. Yapılan büyük yatırımlarla Kocaeli bir sağlık kenti olma yolunda ilerliyor” diye konuştu. Son olarak konuşan Vali Hüseyin Aksoy da Kocaeli’nin sağlık alanında çok önemli bir kent haline geldiğini dile getirdi.

 

PROTOKOL AÇTI

Türkiye’nin Türkiye'de son yıllarda sağlıkta değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydeden Aksoy, “Vatandaşın aldığı sağlık hizmetleri iyileştirildi. Kocaeli de bu konuda önemli mesafe alan illerden biri. Derince Eğitim ve Araştırma Hastane’mizde bir yenilikle daha karşılaştık. Özellikle kalp ve damarla ilgili rahatsızlıklarda anında müdahale edebilecek bir birimin nitelikli sağlık hizmeti vermesi oldukça önemli. Yeni merkez hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı protokol mensupları tarafından yapıldı.

#

21 Tem 2017 - 16:16 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

VATANDAŞ - devletimize allah güç lü kılsın bunlar çok güzel işler ama açılış yaparken kocaeline iyi hizmet diyorsun yoğun bakımda yatak yok diye benim hastamı dnizliye gönderiyorsun eskişehirliyi kocaeline gönderiyorsunuz anlam veremiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 16:16