Derince Kaymakamı Yıldırım, HDP pikniği için ne dedi?

Cumartesi günü HDP, Çınarlıdere Mesire Alanı’nda sazlı-sözlü bir piknik yapmak istiyordu.

Jandarma komutanı, pikniği yapabileceklerini, ama ses düzenine izin vermeyeceklerini ifade etmişti.

Gelişmeler yaşanırken ben de tesadüfen oradaydım.

Üç kare fotoğraf çekip gelişmeleri gazeteme bildirdim.

Pazar günü akşam saatlerine doğru Derince Kaymakamlığından aradılar… 

HDP pikniğine 'saz' ambargosu" başlıklı haberimize cevap vermek istediklerini, gazeteye faks gönderdiklerini söyledi.

Ben de cevabı yayınlayacağımı söyledim.

**

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım imzasıyla gönderilen açıklamayı birlikte okuyalım;  “Gazetenizin 22.05.2016 tarihli nüshası ve web sayfanızda yer alan "HDP pikniğine 'saz' ambargosu" başlıklı haberde gerçekleri ve doğruları yansıtmayan bilgiler olduğu görülmüştür, Şöyle ki; Öncelikle piknik Kocaeli değil, Derince HDP İlçe Başkanlığının bir organizasyonudur, hafta içinde bu taleplerini yazılı olarak kaymakamlığımıza sunmuşlar ve gereken müsaade verilmiştir.

**

Ses düzeni kullanılması ve bu yöndeki talepleri, dilekçelerinde yer almadığı gibi, piknik alanının yönetim ve kontrolü Kocaeli Büyükşehir Belediyesince ifa edilmekte olduğundan ve özel güvenlik personelinin ses düzenin içeri alınmasına izin vermek istememesi üzerine müttali olduğumuz bir husus olmuştur. Bu şekilde şahsıma yansıyan bir bilgi üzerine, kurallara uygun davranılması gerektiğini söyleyerek, Jandarma'ya yerel yönetim görevlilerine yardımcı olmaları yönünde talimatım olmuştur. Koymadığım kuralları kaldırmak gibi bir selahiyete sahip olmadığım da açıktır.

Haberinize konu olan pikniğin yapıldığı ortamın, dinlenmek, eğlenmek ve doğayla baş başa kalmak, niyet ve arzusundaki ailelere, sosyal gruplara, velhasıl tüm vatandaşlarımıza açık olduğu düşünüldüğünde, ses düzeniyle yapılacak anons, konuşma, propaganda veya yüksek sesle yapılacak müzik ve benzeri yayınların diğer insanlarımızın huzur ve dinginlik arayışına olumsuz müdahale olacağı da aşikardır.

**

HDP Kocaeli İl Başkanı ses düzeni kullanımına izin verilmemesi üzerine alana gelmiş, Jandarma yetkililerimiz, “mülki amir"in talimatını uyguladıklarını ve insiyatif kullanma yetkileri olmadığını ifade etmişlerdir. Seviyeli bir müzakere olmuş ve bu görüşme esnasında da hiçbir gerginlik yaşanmamıştır, diğer sendika grubunun da aynı şekilde ses düzeni kullanmalarına izin verilmemiştir,

**

Bir diğer deyişle HDP'ye yönelik özel bir niyet kesinlikle gözetilmemiştir, halka açık bir ortamda umumun hak ve menfaati gözetilerek görev icra edilmiştir. Nitekim, HDP grubu, ses düzeni kullanmaksızın, saz ve tef çalmış, şarkılar söylemiş, halay çekmişler ve 17:50 civarında pikniklerini huzur ve güven ortamı içinde sonlandırmışlardır. Aynı piknik ortamını paylaşan başka grupların şikayetleri üzerine bile işlem yapılmamış, suç unsuru taşımadığı sürece müdahale edilemeyeceği şikayet sahiplerine uygun bir üslupla iletilmiştir.

**

Çınarlı Piknik alanı, bir miting alanı değil, adından anlaşılacağı üzere nihayet bir piknik alanıdır, anılan grup pikniğe gelmişse pikniklerini de pekala yapmışlardır, böyle bir ortamda ambargodan veya çifte standarttan bahsedilmesi, haksızlığın yanı sıra abesle iştigaldir. Vatanın bütünlüğü adına her gün şehitler verilen bir ülkede, iç ve dış hainlerle mücadele edildiği bir ortamda bu tür çarpıtılmış haberler yapılmasını anlamlı bulmamız mümkün değildir.

**

Haberde Sayın Valimizin adının geçmesi, "Mülki amirin talimatlarını uyguluyoruz" lafzından kaynaklandığı düşünülmekte olup, sayın Valimizden özel talimat almamızı gerektirecek bir husus da yaşanmamıştır. Yukarıdaki bilgiler çerçevesinde kamuoyunun aydınlatılması gerektiği açık olup; Gereği hususunda bilgilerinizi rica ederim. 22.05.2016”

**

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım’ın açıklaması böyle…

Yıldırım, gazetemizde çıkan haberle ilgili, “Vatanın bütünlüğü adına her gün şehitler verilen bir ülkede, iç ve dış hainlerle mücadele edildiği bir ortamda bu tür çarpıtılmış haberler yapılmasını anlamlı bulmamız mümkün değildir” diyor. Şehit haberlerinin gelmesi elbette bizleri de kahrediyor…

Piknik alanında yaşananlar haber değeri taşıyor.

Ben gazeteciyim, oradaki gelişmeleri, oradaki konuşmaları, HDP’lilerin bana saldırmaları pahasına okurlarımızla paylaştım.

Ne gördüysem, orada ne konuşulduysa onları yazdım.

Haberde herhangi “çarpıtma” yaptığımı düşünmüyorum… 

 

Darıca, Havza ile kardeş şehir oldu

Darıca Belediyesi ile Samsun’un Havza Belediyesi karşılıklı imzalanan protokolle kardeş şehir oldular. İmzalanan protokolle iki şehir arasında sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurulması, teknik, turizm ve kültür alanında işbirliği ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi öngörülüyor. İmzaları Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile Havza Belediye Başkanı Av.Murat İkiz attı. Her iki belediyeye de hayırlı olsun.

 

 

8.Kitap Fuarı’nı 705 bin kişi ziyaret etti

Uluslararası Fuar Merkezi’nde dokuz gün süresince devam eden Kocaeli Kitap Fuarı son gününde de yüzbinlerce kişiyi ağırladı. Türkiye’nin farklı illerinden katılımın olduğu fuarı bu yıl 705 bin kişi ziyaret etti. Ailelerin ağırlıkta olduğu fuarda 7’den 70’e herkes, ilgisini çeken kitap ve yazarlarla buluşma imkânı buldu.

 

 

 

Dostluk her şeyin üzerinde!

CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar,  Erzurumlular Dernek Başkanı Yavuz Göğdemir ve AKP  yöneticisi Mehmet Çövenoğlu, önceki gün bir araya gelerek sohbet etti. Üçlü, 'dostluk her şeyin üzerinde' diyerek arada sırada bir araya geldiklerini söylüyorlar.

 

 

Şenemre sözünü tuttu

Fanatik Fenerbahçeli olduğu bilinen Gölcük Haber Gazetesi sahibi Nurettin Şenemre, sezon ortasında Gölcüklü Beşiktaşlılarla anlaşma yaptı. Eğer Fenerbahçe şampiyon olursa,  şampiyonluk pastasını gazetelerinde, Beşiktaşlılarla birlikte kesecek, kutlamayı birlikte yapacaklardı.  Eğer Beşiktaş şampiyon olursa, aynı şeyi Beşiktaşlılarla yine gazetelerinde yapacaklardı.  Sezon bitti ve şampiyonluk ipini Beşiktaş göğüsledi. Aynı zamanda Fenerbahçe’nin kongre üyesi de olan Şenemre, Beşiktaşlı dostlarıyla gazetede Kartal Duruşu da sergileyerek şampiyonluk pastasını birlikte kesitler.

 

 

 

Kadın mutluysa herkes mutludur!

Eğitim uzmanı ve yazar Selahattin Yaylamaz, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde “Kadın mutluysa herkes mutludur” konulu konferansında erkek ve kadın ilişkilerinde yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Kadınların sevgiye ihtiyacı kadar erkeklerin de sevgiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Yaylamaz, ”İlk öğrenmemiz gereken dil sevgi dilidir. Erkekler kadınları, kadınlar da erkekleri değiştirmeye çalışmasın. Kraliçe olmanız için kocanızı kral yapmanız lazım” dedi. İlginç bir düşünce…

 

TARİH

24 MAYIS 1979

Yüzde 85 yerli malzemeyle üretilen ilk yerli uçak "Mavi Uçuş" yaptığı deneme uçuşunu başarıyla tamamladı.

 

 

BİLMECE

 Metal mıknatısa ne demiş? 

Cevap: Çok çekicisin

 

 

Fıkra

Minarenin şerefesine hamam

Cemaatten biri, yatsı ezanını okumak için minareye çıkmış. Kısık sesiyle, ezanı okumaya başlamış. Sesini, minarenin dibindekiler ancak duyabiliyorlarmış. Adam ezanı bitirip, aşağıya indiğinde, Nasreddin Hoca adama:

- Okuduğun ezanı burada biz zorla duyduk. Sesinin zayıf olduğunu bilmiyor muydun? demiş.

 

- Hocam, dün hamama gitmiştim. Kimsecikler yoktu. Orada bir ezan okudum ki gümbür gümbür sesim çıkıyordu. demiş adam.

 

- Öyleyse bir hayır sahibi çıkıp da minarenin şerefesine hamam yaptırana kadar, sen bir daha minarede ezan okuma. demiş Hoca

 

Günün sözü

 

Kadınsız bir erkek horozsuz bir tabanca gibidir; erkeği ateşleyen kadındır.

Victor HUGO

 

Karikatür

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler