Derince Kent Meclisi seçiminin perde arkası!

Derince’de geçtiğimiz hafta Kent Meclisi Başkanlık seçimi yapıldı…

Eski HAS Partili yeni AKP’li Hasan Malo ile AKP’li Çınarlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Sümer aday oldu…

Enteresan bir seçim oldu…

Başkanlıkta Hasan Malo, yönetimde İbrahim Sümer’in listesi kazandı…

Yani Türkçesi şu;

Üyeler başkanlıkta Hasan Malo’yu destekledi, İbrahim Sümer’i desteklemedi…

Yönetimde Hasan Malo’nun listesini desteklemedi, İbrahim Sümer’in listesini destekledi…

Dilerseniz listeleri hatırlayalım;

**

Hasan Malo’nun listesi; 

Hasan Malo (başkan), Bekir Sargın, Ayşegül Akçığ, Gözdenur Doğancı, Yaşar Baş, İlyas Kocaman, Hüseyin Gülseven

İbrahim Sümer’in Listesi;

İbrahim Sümer (Başkan), Zafer Demir, Ünal Köprülü, Bahadır Aligül, Emine Altındağ, Yavuz Abdullahoğlu, Sait Topal 

 **

Gelelim perde arkasına…

Naip Yıldırım’ın aday olmayacağını öğrenen Hasan Malo, seçimlere 4-5 ay kala Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u ziyaret etmiş…

Hasan Bey, Bulut’a Kent Konseyi Başkan adayı olmak istediğini söylemiş…

Bulut da kendisine , “istiyorsan aday olabilirsin” demiş…

Hasan Bey de startı vermiş…  

Yönetim kurulunu oluşturmaya başlamış…

**

Hasan Malo’nun başkan adayı olduğunu öğrenen birisi, Hasan Malo’ya facebook veya twitter’dan bir mesaj yazmış. Mesajda “nasıl nasıl olurda AK Partili olursun” demiş…

Hasan Bey de,  cevap olarak “kafatasçılık yapma” diye yazmış…

Hasan Bey’in bu mesajına MHP’liler alınmış…

**

MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek ve bir grup yönetici Başkan Ali Haydar Bulut’u makamında ziyaret ederek Hasan Malo’yu yazdığı mesajdan dolayı şikayet etmişler…

MHP’liler bir aday çıkarmak istediklerini ifade etmişler.

Başkan Bulut da bunu kabul etmiş.

Bunun üzerine muhtarlar ve bazı sivil toplum örgüt temsilcisi bir araya gelmiş. İbni Sina Mahalle Muhtarı Ömer Lütfü Karadeniz’in başkan adayı olarak çıkarılması düşünülürken, Çınarlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Sümer aday olmak istediğini beyan etmiş. Toplantıdakiler de kabul etmiş. Seçimlere 1 ay kala İbrahim Sümer çalışmalara başlamış. AKP’li olan İbrahim Sümer, Çınarlı grubunun ağırlıkta olduğu bir yönetim kurulu oluşturmuş.

**

Seçimlere 1 ay kala İbrahim Sümer’in aday olması Hasan Malo’yu sinirlendirmiş. Hasan Bey, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u ziyaret etmiş. Hasan Bey, Bulut’a iddialara göre “MHP’liler geldi beni sana şikayet etmişler. Sen de başka bir aday çıkartılması yönünde görüş belirtmişin. Demek ki MHP’lilik hala içinde var” demiş. Bu görüşmeden sonra Hasan Malo ile Başkan Bulut’un arası biraz limoni olmuş.

**

Peki, neden Hasan Malo’nun listesi kaybetti, neden İbrahim Sümer’in listesi kazandı?

Bu sorunun cevabını da size vereyim;

Aldığım bilgilere göre Hasan Malo, gittiği yerlerde yönetimini çok methetmiş. Yönetimimde doktor var, avukat var, mühendis var, çok güçlü bir yönetimle iş başına geliyoruz diyerek iddialı, karşı tarafı küçümser söylemlerde bulunuyormuş. Hasan Bey’in yönetimini yere göğe sığdıramaması kent meclisine oy verecek üyeler arasında büyük rahatsızlık yaratmış. Hasan Bey’in yönetimini sürekli övmesinden rahatsız olan üyeler Hasan Bey’in yönetim listesine oy vermedi. Gidip, diğer başkan adayı İbrahim Sümer’in yönetim listesine oy verdi. İbrahim Sümer başkanlığı kaybetti, ama yönetimi kazandı. Bu sonuç karşısında Hasan Malo’nun da, İbrahim Sümer’in de şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.

**

Aslında Derince Kent Konseyi Meclisi seçiminde ders alınacak çok nokta var. Hem Hasan Malo, hem İbrahim Sümer, hem de bir yerlere başkan adayı olacak kişiler, bu seçimden büyük dersler çıkarmalı…

 

Akgün’den veda ziyareti

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan Semih Akgün, Tokat Başsavcısı olarak  atanması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na veda ziyareti gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu, Akgün’e, yeni görev yerinde başarılar dilerken Kocaeli hatırası olarak fincan takımı hediye etmeyi de ihmal etmedi. Tokat’a gitmiştim. Çok şirin bir ilimiz. Elbette Kocaeli kadar hareketli bir il değil.

 

Kent Konseyi Ellibeş’i unutmadı

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ile Genel Sekreter Gültekin Görüm ve Yürütme Kurulu üyeleri Nurhayat Güldüren ile Adnan Uyar, önceki gün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i makamında ziyaret etti. Ellibeş, Gölcük Belediyesi Kent Konseyi olarak, kendileriyle çalışmaktan son derece mutlu olacaklarını belirtti.

 

İşeri yazıyı bekliyor

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, milletvekilleri adaylarının belirleneceği parti içi önseçiminin 29 Mart 2015 tarihinde yapılacağı konusunda yapılan duyuruya açıklık getirdi. Başkan İşeri, genel merkezden 29 Mart’ta ön seçimlerin yapılacağına dair yazının gelmediğini ifade etti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler