Derince “Meydan”a çıkıyor

Derince’de 2007 Nisan Ayı’nda temeli atılan Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi’nde artık son düzenlemeler yapılıyor. Peyzaj çalışmalarının tamamlan...


Derince’de 2007 Nisan Ayı’nda temeli atılan Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi’nde artık son düzenlemeler yapılıyor. Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından Derinceliler, uzun zamandan beri bekledikleri Kent Meydanı’na kavuşmuş olacak
YENİ MERKEZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın büyük önem verdiği ve tamamlanması için yoğun çaba sarf ettiği Kent Meydanı artık son şeklini alıyor. Başkan Alemdar’ın göreve geldikten sonra bitmesi için yoğun mesai harcadığı Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi’nde sona gelindi. 2011 yılı sonunda Yeni Merkez Camii’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla hizmete girmesinin ardından yıkılan eski caminin alanında devam eden proje neticesinde kapalı otoparkın 2. etap çalışmaları tamamlandı. Daha önce cami, dükkan katları ve kapalı otoparkın birinci kısmı tamamlanan projede yaz dönemi itibariyle kapalı otoparkın ikinci etabının da yapımı gerçekleşti.
ADI KIRIM MEYDANI OLACAK
Proje, 2 bin 95 metrekare büyüklüğünde ve mimari açısından bölgenin en görkemli camiinin yanı sıra birçok görsel güzelliği bir arada barındırıyor. Katlı otoparkın tamamlanan ikinci etap çalışmalarının ardından projenin son aşamasında artık çevre düzenlemeleri yapılıyor. Başkan Alemdar’ın 4,5 yıllık görevi süresince 5 milyon TL tutarında bir kaynak aktardığı Derince Kent Meydanı, peyzaj düzenlemeleri ile şekillenmeye başladı. Ana vatanlarından göçe zorlanarak 1934-35’li yıllardan itibaren Derince’ye yerleşen Kırım Türkleri’nin hatıratına “Kırım Meydanı” adı verilmek istenen Derince Kent Meydanı’nda yapılan çalışmaları Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar da yakından takip ediyor.
PEYZAJ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
Kent Meydanı’nın inşaat işlerinin tamamlanmasının ardından meydan için yapılan peyzaj çalışmaları artık iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. İkinci etap çalışmaları kapsamında Kent Meydanı’nda öncelikle özel bir malzeme olan renkli, desenli ve baskı asfalt serme işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra belediyeye bağlı ekipler tarafından yapılan peyzaj çalışmalarıyla Kent Meydanı, Bonsai zeytin ağacı, süs eriği, ahşap pergole, Kırım tarihi hakkında bilgilerin ve Kırım’ın simgesinin yer aldığı ahşap saat kulesi ve çeşmenin yer aldığı çalışmalarla süslenmeye başladı. Kırım sürgününü anlatan anıtın da yapılacağı düzenlemeler sonrası Kent Meydanı büyük ölçüde şekillenecek ve Derinceliler, meydanlarına kavuşmuş olacaklar.

#

23 Eki 2013 - 14:06 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.