Derince sahilinde denizi kirleten tesise müdahale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler,  deniz uçağı ile İzmit Körfezi üzerinde gerçekleştirdiği ko...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler,  deniz uçağı ile İzmit Körfezi üzerinde gerçekleştirdiği kontroller sırasında, Derince kıyılarında kirlilik tespit etti. Ekipler tarafından kirliliğin belirlendiği bölgede hızlı bir şekilde kirliliğin daha fazla alana yayılmasını önlemek amacıyla tedbir alındı. Kirli alanın çevresi ekipler tarafından bariyerle çevrildi. Bölgede kirliliği emen pedler ve sosisler ile temizleme çalışması başlatıldı. Ayrıca kıyı güzergahı boyunca incelemelerde bulunan ekip, atık suyun denize deşarj olduğu hattı tespit etti.

 

DENİZE DEŞARJ TESPİT EDİLDİ

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile birlikte kirliliğe neden olan GS Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş. ünvanlı işletmede yapılan denetimde, işletmenin yakıt tanklarından birinde bulunan slop malzemenin, açık bırakılan vana aracılığı ile yağmur suyu kanalına ve böylelikle denize deşarj edildiği tespit edildi.

 

NUMUNE ALINDI

Yapılan tespit üzerine Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgeden numune alınarak, durum kayıt altına alındı. Ekipler tarafından alınan numunelerin laboratuvarda analizi yaptırılacak. Daha sonra sonuçlar ile birlikte, diğer delillerin Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi sonucunda gerekli yasal işlemler uygulanacak.

#

24 Eki 2016 - 13:01 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.