Derince'de anlaşma TAMAM! Zam geliyor...

Derince Belediyesi’nde 4 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Derince Belediyesi’nde başlanan toplu sözleşme görüşmeler...

Derince Belediyesi’nde 4 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Derince Belediyesi’nde başlanan toplu sözleşme görüşmelerinde Hizmet-İş Sendikası ile Yerel-Sen arasında görüşmeler yapıldı. Derince Belediyesi’ni temsilen Yerel-Sen tarafından yüzde “sıfır” zam teklifi yapıldı. Bu durumu Hizmet-İş Sendikası yetkilileri kabul etmedi. Taraflar arasında yapılan görüşmelerde bir sonuç çıkmaması sonrasında arabulucu dönemine geçildi.

 

ÜCRETLİ İZİNLER DÜŞÜRÜLMEK İSTENİLDİ

Arabulucu döneminde Derince Belediyesi’ni temsilen Yerel-Sen tarafından ilk altı ay yüzde ikinci altı ayda yüzde 5 zam teklifi geldi. Taraflar arasında bu zam oranında görüşmeler yapılırken anlaşma beklendiği sırada çalışanların ücretli izli 33 günlük izni 30 güne düşürülmek istenildi. Bu duruma Hizmet-İş Sendikası tepki göstererek kabul etmedi. Arabulucu döneminde yaşanan bu durum sonrasında anlaşmazlık zaptı tutuldu. Bu arada Hizmet-İş Sendikası ile Derince Belediyesi arasında ki görüşmelere devam edildi.

 

ANLAŞMA SAĞLANDI

Hizmet-İş Sendikası ile Derince Belediyesi arasında yapılan görüşmelerde Sendika Başkanı İdris Ersoy ile Belediye Başkanı ali Haydar Bulut bir araya geldiler. Yapılan görüşmelerde toplu sözleşmenin iki yıllık olmasına karar verildi. 2017-2018 yıllarını kapsayan toplu sözleşme 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşçileri farkları hesaplanmaya başlandı. Toplu sözleşmenin ilk yılında ilk altı ayda yüzde 5, ikinci altı ayda yüzde 5 aynı durumda ikinci yılda geçerli olacak. Ayrıca ücretli izinler gününde bir değişiklik olması. 33 gün olan ücretli izin günü aynı şekilde kabul edildi. Taraflar arasında tutanakların tutulması sonrasında imzalar atıldı. Belediye yetkilileri anlaşma sonrasında belediye çalışanlarının farklarının ödenmesi için çalışmalarına başladı. Serkan BORLAK 

#

27 Mar 2017 - 13:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.