Derince’de berberler Meclis’i basacak

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ile Derinceli berberler arasında şu sıralar “Pazar” günü polemiği yaşanıyor. İlçedeki 97 berberden 94’ü Paz...

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ile Derinceli berberler arasında şu sıralar “Pazar” günü polemiği yaşanıyor. İlçedeki 97 berberden 94’ü Pazar günleri işyerini açmazken ilçedeki üç berber bu kurala uymuyor. Berberler, bu üç berbere tepkili. Sorun Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar döneminde başladı. İlçedeki bütün berberler pazar günü dükkanlarını açmama yönünde karar aldı. Bütün berberler bu kurala uydu. Ama Alemdar, seçime kısa bir zaman kala 3 berbere ruhsat verince, diğer berberler buna tepki gösterdi.


SORUN BULUT’A BİLDİRİLDİ

30 Mart seçimleri öncesinde AKP’nin Derince Belediye Başkan Adayı Ali Haydar Bulut, berberleri ziyaret ederken, berberler seçilmesi durumunda Bulut’tan Pazar günü çalışma ruhsatı vermemesi yönünde istekte bulundu. Berberlerin söylemine göre Bulut’un yüzde 51’i istemezse, Pazar günü ruhsat verilmeyeceğini söylediği öğrenildi.


TOPLANTI YAPILDI

Seçim yapıldı ve Ali Haydar Bulut seçimi kazandı. Alınan bilgilere göre Bulut, berberlerle toplantı yaptı. 97 berberden 76’sı toplantıya katıldı. 76 berber de Pazar günü açma ruhsatı verilmemesi yönünde karar aldı. Yani yüzde 51 geçildi. Gelinen noktada ilçe merkezindeki 3 berber pazar günleri işyerlerini açarken, diğer 94 berber işyerlerini açmıyor. 94 berber de Pazar günleri işyerlerini açan 3 berbere ve bu berberlere Pazar günleri çalışma ruhsatı veren Derince Belediyesi’ne tepki gösteriyor.

 

SARGIN, BULUT İLE GÖRÜŞTÜ

Derinceli berberler sorunu Derince Esnaf Odaları Başkanı Bekir Sargın’a aktardı. Edindiğimiz bilgilere göre Sargın, konuyu Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ile görüştü. Bulut’un, ‘İsteyen pazar günleri açar, ben buna karışamam’ dediği öğrenildi.

 

SARGIN TOPLANTI YAPTI

Derince Esnaf Odaları Başkanı Bekir Sargın, dün sabah sahibi olduğu Saray Sofrası’nda ilçedeki berberlerle toplantı yaptı. Berberler, Başkan Bulut’un söylemlerine tepkili. Berberler, seçim öncesinde kendisini ziyaret eden Bulut’un “Yüzde 51 istesin, Pazar günü ruhsat vermeyeceğim” dediğini belirterek, şimdi Bulut’u bu söyleminin arkasında durmamakla suçluyorlar.


MECLİS’İ BASACAKLAR

Derinceli berberler dün aldıkları karar doğrultusunda sorun çözülmezse, 5 Şubat’ta yapılacak olan Derince Belediye Meclisi’ni eşleri ve çocuklarıyla birlikte basmayı düşünüyor. Dün görüşlerine başvurduğumuz Başkan Bekir Sargın, berberlerle toplantı yaptığını, yaşanan sorunu doğrularken, yönetim kurulu ile yapacağı toplantı sonrasında belli kararlar alacaklarını söyledi.

 

RANDEVU OLAYI

Sargın, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un kendisine randevu vermediği iddialarının doğru olmadığını, isteği zaman Başkan Bulut ile görüştüğünü söyledi. Mesut AKBULUT

#

13 Oca 2015 - 18:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.