Derince’de duygu dolu tören

Derince’de bulunan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nda gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nda Mevlana Ortaokulu öğrencileri sahne...



Derince’de bulunan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nda gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nda Mevlana Ortaokulu öğrencileri sahne aldı
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümü olması nedeniyle Derince’de bulunan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nda bir program tertip edildi. Mevlana Ortaokulu’nun düzenlediği programa Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Garnizon Komutanı Şenol Şahin, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Milli Eğitim İlçe Müdürü Remzi Turan, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, kaymakamlık daire müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Mevlana Ortaokulu Müdürü Erten Özge, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

ÖĞRENCİLERDEN ORATORYO
Özge’nin konuşmasını tamamlanmasının ardından öğrencilerden Fulya Damla Ertürk, “Atatürk’ten son mektup” adlı şiiri seslendirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamından kesitler aktaran Atatürk Belgeseli’nin de sergilendiği programda Mevlana Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atatürk Oratoryosu da büyük bir beğeni topladı. İlk olarak müzik öğretmeni Emel Elif Vergül yönetiminde hazırladıkları 10 Kasım oratoryosunu seslendiren öğrenciler daha sonra Atatürk’ün sevdiği iki güzel türküyü salonu dolduranlarla paylaştı. Programda ayrıca Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Mevlana Ortaokulu’nun düzenlediği etkinliğin sonunda ise Atatürk konulu fotoğraf sergisi gezildi.

Ödül kazanan öğrenciler:
Resim:
1.Ece İrem Durak (Şükrü Aracı İlkokulu)
2.Hatice Şahin (İbni Sina İlkokulu)
3.İrem Çetin (Fatih İlkokulu)

Şiir:
1.Z. Zülal Kızılsu (Dumlupınar Ortaokulu)
2.Selahattin Karagöz (Fatih Ortaokulu)
3.İrem Akbulut (Cumhuriyet Ortaokulu)
Kompozisyon:
1.Mervenur Başpınar (Necip Fazıl Anadolu Lisesi)
2.Meryem Zengin (Anadolu İmam Hatip Lisesi)
3.Buse İşçi (Derince Kız Teknik Meslek Lisesi)

#

10 Kas 2013 - 14:25 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.