Derinceliler Bilecik’i fethetti

Derince Belediyesi tarafından, 3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunun temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerimizin beşiği konu...

Derince Belediyesi tarafından, 3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunun temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerimizin beşiği konumundaki Bilecik’e düzenlenen kültür gezileri devam ediyor. Günde 45 kişinin katılımı ile gerçekleşen geziler ile bir aylık sürecin sonunda bin 350 Derinceli, Osmanlı’nın temellerinin atıldığı Bilecik’i gezmiş olacak.

 

TÜRBELER ZİYARET EDİLDİ

Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen kültür gezilerinde Derinceliler ilk olarak bir dönem Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Söğüt’te Dursun Fakıh Türbesi, Kaymakam Çeşmesi, Çelebi Mehmet Camii, Etnoğrafya Müzesi, Hamidiye Külliyesi ve Ertuğrul Gazi Türblesi’ni ziyaret ediyor. Bilecik merkezde gerçekleşen günün ikinci bölümünde ise Yaşayan Şehir Müzesi ve Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edilerek, bu anlamlı gezi noktalanıyor.

 

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Derince Belediyesi tarafından organize edilen kültür gezileri kapsamında ilçe halkı Bilecik’i adım adım tanımayı sürdürürken Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık da bu gezilere katılarak, vatandaşlara eşlik etti. Öte yandan Derince Belediyesi tarafından Bilecik’e düzenlenen kültür gezisine katılmak isteyen vatandaşlar için kayıtlar devam ediyor. Geziye katılmak isteyenlerin başvurularını nüfus kağıdı fotokopileriyle birlikte bizzat Derince Belediyesi Beyaz Masa birimine yapmaları gerekiyor. 

#

09 Eki 2017 - 14:31 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.